Hamdi Türkmen

Hamdi Türkmen

hamdi-turkmen@hotmail.com

Tüm Yazıları

Yazarımız Hamdi Türkmen şehir dışında olduğu için bu haftaki yazısını yazamamıştır.
Geçtiğimiz haftaki “Pazarlık”ta yer alan ve okuyucularımız tarafından merakla beklenen matematik dehası Kerem Saklıca’nın hazırladığı ilginç soruların yanıtlarını, sizleri daha fazla merakta bırakmamak için bugün yayınlıyoruz.

İŞTE O CEVAPLAR

1-Sizin bulunduğunuz günden cumartesiye 2 gün var. Bulunduğunuz günün adı değişmiş olabilir ancak cumartesi ile arasına herhangi bir gün girmediği için ya da yerleri değişmediği için hala cumartesiye 2 gün var demektir. Bu durumda 2 gün sonra cumartesi, yani haftanın 1. günündesiniz. Toplamda 4 gün sonra haftanın 3.gününde olacaksınız.
2-Çocuk tavuğu karşıya geçirip döner ve mısırı götürüp tavuğu geri getirir. Arkasından önce tilkiyi bırakıp daha sonra da koyunu bırakıp döner. Çoban kurtla karşıya geçip koyunu geri getirir. Daha sonra samanı bırakıp geri gelir. Çocuğu alıp karşıya geçer. Böylece tavuk ve koyun hariç hepsi karşıdadır. Çocuk geri döner ve önce koyunu alıp bırakır. Daha sonra da tavuğu alır ve karşıya geçer.
3-Mektupta seneye bugün olmaz derken kastı 29 Şubat’tır. 25 Şubattan bu yana geçen dakikalar 4 günX24 saatX60 dakika, yani 5760 dakikadır. Mektubu yazarken 7 dakika daha geçtiğini ve böylece 5767 rakamına ulaşarak sevgilisine kavuşması için gereken şeye yani şifreye ulaştığını söylüyor. Yani şifre 5767...