Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tatilinize değişik teknolojileri deneyimleyerek renk katabilirsiniz. Özellikle giyilebilir cihazlarda suya dayanıklılık özelliği öne çıkıyor. 30 metreye kadar dalışta su geçirmeyen akıllı saat modelleri ilgi çekiyor.

Okulların kapanmasına az bir süre kalırken herkes tatil planları yapmaya başladı. Tatilinize değişik teknolojileri deneyimleyerek renk katabilirsiniz. Suya, toza dayanıklı yeni teknolojiler giderek yaygınlaşıyor. Özellikle giyilebilir cihazlarda suya dayanıklılık özelliği öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Akıllı saatle, bileklikle denizde, havuzda yüzmek şahane bir deneyim olabilir.

Markaların çoğu bu yönde yeni ürünlerini tanıtıyor. Huawei’nin amiral gemisi akıllı saat modeli Watch GT 3 Pro’yu Bodrum’da su altında dalışta deneyimleme şansı yakaladım. Dalarken veya yüzerken akıllı saat kullanmak güzel bir deneyim. Watch GT 3 Pro’ya pek çok yeni özellikle geldi. Yüzden fazla egzersiz moduna artık serbest dalış ve golf de eklendi. 30 metreye kadar dalışta su geçirmiyor. 14 güne varan pil ömrü sunuyor. Tam bir sağlık takipçisi, kandaki oksijen oranı yani SpO2’yu ölçüyor, EKG analizi yapıyor...

Akıllı saatle dalış keyfi

İki modeli var

Watch GT 3 Pro’nun kadın ve erkek olmak üzere iki modeli bulunuyor. Erkeklere özel titanyum modelde 1.43 inç’lik Amoled ekran var ve klasik bir saat görüntüsünde. 3D dönen tepesini döndürerek yakınlaştırma ve uzaklaştırma, farklı arayüzler arasında geçiş yapma olanağı veriyor.

GT 3 Pro’nun bir de kadınlara özel seramik modeli var. Seramik sadeliği ve beyaz rengiyle çok zarif. Kolda çok güzel görünüyor. Ünlü Rönesans devri ressamı Botticelli’nin başyapıtı Venüs’ün Doğuşu tablosundan esinlenilmiş. Seramik çiçek kadranı zaman geçtikçe şeklini değiştiriyor. Zamanın geçişini simgeleyen ilgi çekici bir ayrıntı olarak çiçekler açıp kapanıyor. Yüksek teknoloji ürünü seramik sadece güzel olmakla kalmıyor, korozyona ve ısıya karşı da oldukça dirençli. Seramik modeli de 1.32 inç Amoled dairesel ekrana sahip.

Her iki model de çizilme ve kırılmalara karşı dirençli sert safir cam kristalle donatılmış. Daha iyi ışık geçirgenliği ve doğru kalp atış hızı izleme için seramik arka kasanın sensöründe de safir cam kullanılıyor. İki model pil açısında da iddialı. Titanyum 14 güne, seramik modeli ise 7 güne varan pil ömrü sunuyor. Huawei’nin Watch GT 3 Pro serisi aynı zamanda tam bir sağlık takipçisi. Uyku analizi, menstural döngü takibi, günlük su ve ilaç alımı hatırlatıcıları gibi özellikleri de barındırıyor.

Haberin Devamı

Bu iki modelin fiyatı da açıklandı. Watch GT 3 Pro 46 mm deri ve kauçuk kayışlı versiyonu 5.499 TL, titanyum modeli 7.499 TL, 43 mm deri kayışlı versiyon 6.499 TL, seramik versiyonu 8.499 TL’den satışa çıkıyor. Dört taksit imkanıyla Huawei online mağazadan alınabilecekler. Huawei yeni akıllı bilekliği Watch Fit 2’yi de tanıttı. Bir hayli geliştirilen bileklik akıllı saat formatına geldi. Gelen telefonların da cevaplanmasını sağlıyor.

İlk sıralara geldi

Huawei, Türkiye’de giyilebilir cihaz sektöründeki yerini de sağlamlaştırdı. Bodrum’da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Müdürü Allen Yao, Mart 2022 yılı rakamlarına göre Türkiye’de giyilebilir teknolojide birinci sıraya yükseldiklerini açıkladı. Yeni ürün geliştirmeye odaklanacaklarını belirten Yao, pazardaki performanslarını koruyup satışlarını artıracaklarını kaydetti.