Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dijital oyunlarda yeni sezon başlıyor. FIFA, eFootball, Brawl Stars gibi pek çok popüler oyun yeniliklerle geliyor. Sektörde e-spor tarafında da turnuvalar ve etkinlikler başladı. Oyun sektörü yeni sezona çok hızlı giriş yaptı

Oyunda yeni sezon furyası

Dijital oyun sektöründe yenilikler devam ediyor. Pek çok popüler oyunun yeni sezonu yayınlandı. Sektörün çeşitli alanlarında da gelişmeler devam ediyor. İşte oyun dünyasından son haberler.

FIFA Online 4 Türkiye’de

101XP ve EA tarafından bilgisayar için geliştirilen ücretsiz FIFA Online 4 oyunu Türkiye’de. Tamamen Türkçeleştirilen oyunda, maç anlatımları Murat Kosova & Nebil Evren ikilisi tarafından yapılıyor. Türkiye’deki oyuncular halihazırda birçok moda erişime sahipler. Teknik Direktörlük Modu, Lig Maçları, Arkadaşlarla oynamak bunlar arasında.

Haberin Devamı

Oyunun açılış versiyonunda oyun içi kulüpler ve farklı klasmanlardan futbolcular bulunuyor. Bunlar, Live yani aktif olarak futbol oynayan futbolcular ve şu anki kulüpleri. Club Heroes maksimum genel puanları 98 olan en ünlü 200 futbolcuyu.

World Hero Debut, oynadıkları milli takımlarındaki ilk maçlarında mükemmel performans ortaya koymuş veya Dünya Şampiyonasında harika performans sergilemiş aktif ve geçmiş yıldızları. Turkish Club Stars, Türkiye’de aktif olarak futbol oynayan 60 ünlü futbolcuyu içeriyor.

Futbol platformu geliyor

Konami, eFootball 2022’nin dünyada PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows 10 ve PC Steam için 30 Eylül’de çıkacağını açıkladı. Oyunun lansmanını takiben, sonbahar ayları içinde gelmesi planlanan ilk büyük güncellemeyle iOS ve Android sürümleri yayınlanacak.

eFootball’un temelini, oyuncuların 30 Eylül’den itibaren gerçek hayattaki takımlarla hiçbir ücret ödemeden maçların keyfini çıkarabilecekleri eFootball World oluşturuyor. Bu özellik ise şunları içeriyor: “Offline Maçlar olacak. Dokuz kulüple yapay zekaya veya bir arkadaşınıza karşı çevrimdışı oynayın. Lansmanda yer alacak kulüpler, Barcelona, Bayern Münih, Juventus, Manchester United, Arsenal gibi takımlar. Altı stadyum arasından seçim yapılıyor. Haftalık çevrimiçi etkinlikler de düzenlenecek. eFootball 2022’ye lansmandan sonra büyük güncelleme içerikleri de gelecek. Yeni maç modları ve yeni oyuncu tipleri bunlar arasında.

Haberin Devamı

‘Bir Varmış, Bir Yokmuş’

Mobil oyunun gözdelerinden Brawl Stars’ın yeni sezonu ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ adıyla yayınlandı. Kale avlusunun huysuz temizlikçisi Ash’in yeni karakter olarak oyuncularla buluştuğu sezon birçok yeniliği de içerisinde barındırıyor. Kötü Kraliçe Pam, Falcı Piper, Zümrüt Prens Sprout, Sihirli Şövalye Barley, El Dragon Verdoso, El Dragon Rosado ve birçok yeni kostümün geldiği Bir Varmış, Bir Yokmuş sezonunda görsel efekt değişiklikleri de sağlandı. Yeni animasyon rozetlerinin ve özel rozetlerin eklendiği sezonda dönemsel etkinlik ve oyun modları da Brawl Stars oyuncularıyla buluşacak. Sezona uygun olarak Sıcak Bölge Haritaları, Ödül Avı Haritaları, Savaş Topu Haritaları, Soygun Haritaları, Elmas Kapmaca Haritaları, Kuşatma Haritaları ve Hesaplaşma Haritaları modlarında harita değişiklikleri yapıldı. Arayüz değişikleri de yapıldı.

Haberin Devamı

Oyunda yeni sezon furyası

Oyun dağıtımında hamle

Oyun ve e-pin satış sitelerinden Oyunfor, dijital oyun dağıtım platformu Steam’in Türkiye’deki yetkili satıcısı oldu. Steam cüzdan kodları oyunfor.com üzerinden avantajlı fiyatlar, çeşitli promosyonlar ve alternatif ödeme yöntemleri ile satın alınabilecek. Steam üzerinden pek çok oyun, eklenti paketi, yazılım, video ve oyunlarla ilgili programların satışı yapılıyor ve bilgisayara doğrudan çevrimiçi olarak indirilebiliyor. Steam, Mayıs 2016’dan itibaren aylık 125 milyon kullanıcıya ulaştı, Ocak 2019’dan beri kütüphanesinde 30 binden fazla oyun var.

Festivaller tam gaz

*E-spor ve oyun festivali 24-26 Eylül tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek. İzmir Fuar Alanı’nda yapılacak olan festivalde e-Spor müsabakaları ve oyunları gençlerle buluşacak.

*Casper’ın oyun bilgisayar serisi Excalibur’un ilk deneyim mağazası Forum İstanbul AVM’de açıldı. İlerleyen süreçlerde tüm büyük şehirlerde deneyim mağazalarıyla hizmet vermeyi planlayan Casper, bilgisayar konfigüre etmenin güvenli halini tüketicileriyle buluşturmayı hedefliyor.

*Bellek ürünleri firması Kingston’un oyun bölümü Kingston FURY, e-Spor takımlarıyla iş birliklerini genişletiyor. Dünyaca ünlü e-Spor takımları Cloud9 ve Team Liquid ile birlikteliklerini yeni bir seviyeye taşıyan marka bu takımların resmi bellek sağlayıcısı oldu.

Oyunda yeni sezon furyası

YENİ ÜRÜN

Asus’tan 6 model geldi

Asus, yeni dizüstü bilgisayar modellerini tanıttı. Zenbook, Vivobook ve Expertbook serilerine ait 6 yeni modelin ortak özelliği, OLED panelleriyle daha canlı ve net görüntüler sunması. Vivobook Pro 14X/16X ve Pro 14/15, ultra taşınabilirlik ve esneklik arayanlar için Zenbook 14X ve 14 Flip, kurumsal süreçlerde üst düzeyde netlik isteyen çalışanlar için Expertbook B5 ve B5 Flip modellerinden oluşuyor. Vivobook ve Zenbook serisine ait yeni modeller, yaratıcı işlerle ilgilenenlerin ihtiyaçlarına cevap veren özelliklerle donatıldı. Kurumsal firmalara hitap eden Business serisinin son üyeleri Expertbook B5 ve Expertbook B5 Flip ise iş dünyasında verimliliği üst seviyeye taşıyacak özelliklere sahip.