Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pandemi sonrasında temizliğin ve hijyenin en çok önemsendiği dönemlerden geçiyoruz. Haliyle evlerde temizlik de daha bir önem kazandı. Evde temizlik deyince süpürgeler başrole çıkıyor. Türkiye’de geçen yıl iç pazarda 1 milyona yakın elektrikli süpürge satıldı. Geçen yıl pazarın yüzde 27 oranında büyüdüğü belirtiliyor. Bir de robot süpürge tarafı var tabii ki. Yeni modeller, toz torbasız, dikey kullanılabilen, nesnelerin interneti teknolojisini kullanan, envai çeşit teknolojik özelliğe sahip. Markaların öne çıkan modellerine göz attık.

Haberin Devamı

Nesnelerin internetini kullanıyor

Arzum’un AR4095 Olimpia Smart modeli nesnelerin interneti (iOT) teknolojisini kullanıyor. Toz torbasız model, Arzum Olimpia mobil uygulaması ile yönetilebiliyor. Olimpia Smart’ın toplam güç tüketimi, çalışma süresi ve filtrelerin doluluk oranlarını takip edebilir, performansı en üst düzeyde tutabilirsiniz. Uygulama sayesinde HepaA filtreyi zamanında değiştirerek toz ve alerjenleri yüzde 99.9’a kadar süpürgenizde hapsederek evinizin havasını daha temiz tutmanız mümkün. Emiş gücü 899 watt, gürültü seviyesi 71 desibel, toz haznesi 2.2 litre. Fiyatı: 1.900 TL

Süpürün gitsin

Toz haznesini kolayca boşaltın

Samsung Jet, kablosuz ve dikey elektrikli süpürge. 150 Watt’lık emiş gücüyle tüylü halılardaki tozu ve tüyleri yok ediyor. Evleri kirden arındırmanın yanı sıra ortamda oluşabilecek tozları filtreliyor. 5 katmanlı filtreleme sistemi, tozu yüzde 99 oranında temizliyor ve içinde hapsediyor. Şilte ve örtü gibi yumuşak yüzeylerin temizliği için kolayca değiştirilebilen farklı başlıklara sahip. Teleskopik şaftı sayesinde tüm yüzeylere erişim sağlarken köşe bucak temizlik sunuyor. Samsung Clean Station ile süpürgenin toz haznesini otomatik olarak boşaltıyor. Ses seviyesi 86 desibel, motor gücü 550 Watt. Fiyatı: 4.500 TL.

Süpürün gitsin

Kablosuz ve şarjlı

Arçelik’in yeni nesil süpürge teknolojisinin ürünü Arçelik Imperium Go. Kablosuz, şarjlı ve dik süpürge. 165 Watt emiş gücüne sahip süpürge, katlanabilen borusu sayesinde yatak ve koltuk altı gibi ulaşılması zor yüzeylere eğilmeden kolay erişim sağlıyor. 450 Watt güçle çalışan ve fırçasız motor teknolojisi var. Fırçasında bulunan LED ışığı sayesinde gözden kaçan veya görülmeyen kirlerin detaylı bir şekilde temizlenmesine olanak tanıyor. 28.8V Li-ion pili ile uzun pil ömrü sunuyor. Manyetik özellikli mobil şarj istasyonu ile evin her köşesine taşınabiliyor. Ses seviyesi 83 desibel. Kablosuz çalışma süresi 45 dakika. Fiyatı: 2.300 TL

Haberin Devamı

Süpürün gitsin

LED ışıkla tozu buluyor

Vestel’in Yıldız S8500 modeli de evde hayatı kolaylaştırıyor. Şarjlı dik süpürgeye yenilikçi bir yaklaşım getiriyor. Vestel Yıldız 8500 süpürge Inverter BLDC motor teknolojisiyle çalışıyor. 60 dakikaya varan şarjlı kullanım süresine ve halı ile sert yüzeyler için özelleştirilmiş süpürme moduna sahip. Model, tek başına desteksiz dik durabilme özelliği de sunuyor.

LED aydınlatmalı turbo fırçanın ışıkları tozların kolayca fark edilmesini sağlıyor. Turbo fırçası sayesinde tüm tozlar kolayca toplanıyor. Hepa filtresi var. Fiyatı: 1.399 TL

Haberin Devamı

Süpürün gitsin

Her zemine uygun

Bosch’un Unlimited Seri 6 kablosuz şarjlı dik süpürgesi kompakt ve hafif tasarıma sahip. El süpürgesi 1.4 kg, süpürge borusu ve başlık ile 2.3 kilogram ağırlığında. Hafif tasarımı sayesinde tavandan zemine kolay temizlik sağlıyor. Değiştirilebilir pili sayesinde ara vermeye gerek olmadan sınırsız bir kullanım sunuyor.

Kolay kavrama ve esnek temizlik imkanı sağlayan hafif ve kompakt tasarımlı süpürge, digital spin motoru ile her tip yüzeyi temizleyebiliyor. Fiyatı: 2.500 TL.

Süpürün gitsin

Daha çok kontrol imkanı sunuyor

Dyson’ın V11 Absolute Extra modeli, ev temizlemek için farklı bölümlerde kullanabilen çeşitli başlıklara ve güçlü emişe sahip. Kablosuz süpürge, 6 katmanlı filtre sistemiyle tozlardan kurtulmayı sağlıyor. Süpürgenin yüksek verimli filtreleme özelliğini kullanmak evdeki alerjenlerden ve görünmez düşmanlardan kurtulmaya yardımcı oluyor. Yumuşak, anti statik, karbon fiber lifler sert zeminlerdeki ve çatlaklardaki tozları kolayca yakalıyor. Halılarla sert yüzeyler arasındaki farkı hissederek motor hızını otomatik olarak değiştiriyor. Makinenin LCD ekranı, seçilen güç modu ve kalan çalışma süresi dahil olmak üzere mevcut performansı gösteriyor ve size temizlik sırasında daha fazla kontrol sunuyor. Fiyatı: 5.999 TL.

Süpürün gitsin

YENİ ÜRÜN

Oppo’dan yerli üretim telefon

Oppo, Türkiye’de yeni yerli üretim cep telefonu modeli Reno5 Lite’ı satışa sundu. Ürün, 6.4 inç’lik Amoled ekrana sahip. 8 GB bellek ve 128 GB dahili depolama alanı var. 48 MP ana, 8 MP geniş açılı, 2 MP makro, 2 MP mono olmak üzere dört arka kamera ve 32 MP’lik ön kameraya sahip. 4.320 mAh’lık pili var. 172 gram Reno5 Lite, çift-görüntülü video özelliklerine sahip. Siyah ve mor renkli telefonun tavsiye edilen fiyatı 4.299 TL.

Süpürün gitsin