Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tatile çıkacakların sosyal medya paylaşımları ve cep telefonu kullanımları artacak. Markalar son dönemde yeni modellerini görücüye çıkardı. Yeni amiral gemisi modeller mobil fotoğrafçılık yetenekleri ve uzun pil ömürleriyle öne çıkıyor.

Tatil sezonuyla beraber teknoloji cihazları önem kazanıyor. Tatile çıkacakların sosyal medya paylaşımları ve cep telefonu kullanımları artacak. Markalar son dönemde yeni modellerini görücüye çıkardı. Yeni amiral gemisi modeller mobil fotoğrafçılık yetenekleriyle öne çıkıyor. Oyuncular için de güzel özellikler sunuyorlar.

Haberin Devamı

Hem kompakt hem eğlenceli

Xiaomi 12 modelini bir süredir test ediyorum. Hatırlanacağı üzere Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro, 12 Mayıs’ta Türkiye’de satışa sunuldu. Öncelikle tasarımından başlayalım, 6.28 inç’lik ekranı ve 180 gram ağırlığıyla elde rahat bir tutuş sağlıyor. Hafif kavisli kenarları olan kompakt bir telefon.

Kamerasında bazı eğlenceli modlar var. Örneğin, gökyüzünü bir fotoğrafınızın arka planına yerleştirebiliyorsunuz. Güzel makro çekim opsiyonları var. Pek çok kullanışlı özellik sunuyor. Mor rengini çok beğendim. 8K video kaydına olanak tanıyan 50 MP’lik geniş açılı kamerasıyla iyi sonuç veriyor. 5 MP telemakro kameranın yanı sıra 13 MP ultra geniş açılı kamera da içeriyor. Ana kamerayla çekilen fotoğraflar, canlı renkleri, etkileyici kontrast ve güzel detaylarıyla güzel görünüyor. 4.500 mAh’lık güçlü pili uzun süre işinizi görüyor. 67 Watt’lık şarjla geliyor. Qualcomm’un en gelişmiş platformu olan Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisini kullanıyor. 12 GB+256 GB olmak üzere tek versiyonla satışa sunulan Xiaomi 12’nin fiyatı 20.999 TL. Gri ve mavi renk seçeneği de var. Fiyat, performans açısından alınabilecek modeller arasında.

Yazlık modeller cepte

Yeni amiral gemisi

realme, GT serisini yeni modeli GT NEO 2’yle genişletiyor. Telefonun 6.63 inç’lik Amoled ekranı, 12 GB belleği ve 256 GB depolama alanı var. 5G desteği sunuyor. 12 GB olan Ram’i, 19 GB’a kadar genişletilebiliyor. 64 MP ana kamera, 119° geniş açılı lens ve 4cm makro lens üçlü kamera sistemiyle donatıldı. 5000 mAh’lik batarya çağrı yaparken 33, müzik dinlerken 88, video izlerken 24 ve oyun oynarken 8 saat kullanım sunuyor. Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt’ta satışa çıktı. Fiyatı, 15.400 TL olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Yazlık modeller cepte

Çift görünümlü kayıt yapıyor

Honor, kısa süre içinde Türkiye’de de satışa çıkması beklenen Honor X9’u tanıttı. 6.81 inç’lik fullview ekran ve 120Hz ekran yenileme hızıyla geliyor. 189 gram ağırlığıyla ince ve hafif bir telefon. Bataryada yüzde 30 performans artışı sunan GPU Turbo ile oyun oynama süresini artırıyor. Qualcomm Snapdragon 695 5G mobil platformu tarafından destekleniyor. 8 GB+2 GB’lik Ram’i var. Simetrik kamera tasarımına sahip. X9, LED flaş içeren 48 MP ana kamera, 2 MP bokeh kamera ve 2 MP makro kamera ile donatıldı. Hem ön hem de arka ana kamera kullanılarak iki farklı perspektifi aynı anda çekmeye olanak tanıyan çift görünümlü kayıt özelliği ilgi çekecek. 4800 mAh’lik uzun ömürlü pili var. Tek şarjla 16.8 saate kadar sosyal medya kullanımı, 12.8 saate kadar video izleme olanağı sunuyor. Türkiye fiyatı henüz belli değil.

Haberin Devamı

Yazlık modeller cepte

Tam bir oyuncu telefonu

POCO’nun oyuncu odaklı yeni amiral gemisi F4 GT de ön satış avantajıyla Türkiye’de. Teknik özellikleri şöyle. 6.67 inç Amoled ekran, 12 GB Ram, 256 GB depolama alanı, 3.0GHz hızında çalışan 8 çekirdekli 4nm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, LiquidCool Technology 3.0 soğutma sistemi, 17 dakikada tamamen şarj olan 4.700 mAh kapasiteli pil.

Telefonda bulunan CyberEngine, üstün oyun deneyimi için daha fazla titreşim aralığı sunuyor. Özel oyun anteni oyunlardaki gecikmeleri azaltıyor. Ses kalitesi için simetrik dört hoparlörü var. 64 MP’lik ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP makro kamerası, önde ise 20 MP’lik kamerası var. Hayalet siyahı, zırh gümüşü ve siber sarı olarak üç farklı rengi bulunuyor. Fiyatı, 16.999 TL olarak açıklandı.

Yazlık modeller cepte

Mobil fotoğrafçılar için

vivo, amiral gemisi X80 serisini duyurdu. X80 ve X80 Pro’yu barındıran seri mobil fotoğrafçılıkta iddialı. Sinematik tarzda video modları sunuyor. İki modelin de 6.78 inç’lik Amoled ekranı var. X80’de 32 MP’lik ön, 50 MP ultra algılama sensörüne sahip ana kamera, 12 MP’lik portre kamera ve 12 MP’lik geniş açı kamerası var. Gece fotoğraflarında da iddialı. Videoda ise AI video geliştirme gibi özelliklerle profesyonel düzeyde görsel iyileştirmeler yapıyor. Oyun oynama keyfini de artırıyor. Kamera kaydırma özelliği elinizin titremesinden kaynaklanan bulanıklığı azaltıyor. 8 GB Ram, 128 ve 256 GB’lik depolama seçenekleri, 4500 mAh’lık bataryası var. Vivo X80 Pro’de ise 4.700 mAh’lık pil var. Kozmik siyah, kentsel mavi renk seçenekleri var.

Yazlık modeller cepte