Levent Köprülü

Levent Köprülü

-

Tüm Yazıları

OYDER’in geniş katılımlı "Yetkili Satıcı Memnuniyet" araştırmasına göre bayilerin büyük bölümü markalarından memnun, veliahtları, başka sektörlere niyetli.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) yaptırdığı "Yetkili Satıcı Memnuniyet” araştırması, ilginç sonuçları ortaya çıkarttı. Nitekim Ipsos’un OYDER için yaptığı araştırmaya 20 farklı otomobil markasının Türkiye çapındaki 202 bayisi katıldı.

Bayiler bir tek markadan memnun

Buna göre yetkili satıcıların yüzde 52’si, bayiliğini yaptıkları markalardan memnun olduğunu, yüzde 75'i de yoluna aynı markayla devam etmek istediğini bildirdi. Katılımcıların yüzde 23’lük bölümü temsil ettiği markadan duyduğu memnuniyetsizliği aktarırken, yüzde 14'lük kısım, aynı markayla devam etmek istemediğini kaydetti. Sektörünün mevcut durumundan memnun olmayanların yüzdesi ise yüzde 41.

Haberin Devamı

Bayiler bir tek markadan memnun

Sektörün gelecekte daha iyi olup olmayacağına ilişkin soruya ise yetkili satıcıların yüzde 26’sı "daha iyi olacak" derken, yüzde 44’ü tam tersini düşündüğünü belirtti. Yetkili satıcıların yüzde 40’ı, gelecek neslin sektörü karlı bulmadığını, mevcut durumu koruyup, farklı sektörlere de yönelmeye sıcak baktığını düşünüyor. Yetkili satıcıların yüzde 32’si sektörü karlı bulup "Yatırıma devam" derken, yüzde 21’iyse karlı bulsa da yeni yatırıma sıcak bakmadığını ifade etti. 

Bayilerin yüzde 24’ü, online bayiliklerin ülkemizde 5 yıl içinde yaygınlaşacağını düşünürken, yüzde 42’si 5-10 yıl, yüzde 26’sı da 10 yıldan uzun süre gerektiğini düşünüyor. Ancak markalardan teklif ve destek gelirse, bayilerin yüzde 46’sı, online bayiliği  tercih edeceğini söylemiş.

Bayiler bir tek markadan memnun

7 finalist belirlendi

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) bu yıl 7. kez düzenlediği “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı. Otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin oylaması sonucu “Citroen C4 Aircross”, “Honda Civic”, “Hyundai Tucson”, “Mercedes-Benz C Serisi”, “Nissan Qashqai”, “Opel Mokka” ve “Renault Taliant” finalist araçlar oldu. 10 Mayıs’taki test sürüşü sonrası yapılacak oylamada en fazla puanı alan model, 7 Haziran’da açıklanacak. Ayrıca, “Yılın Tasarımı”, “Yılın Basın Lansmanı” ve “Yılın İnovatif Projesi” dallarında da ödül verilecek.