Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın ikinci haftası rock sevenleri memnun edecek şarkılarla dolu. Albümler de pek yakında...

Rock hafta sonu

Won't Stand Down - Muse: Dünyada hâlihazırda aktif olan en büyük rock gruplarından Muse'un bol gitarlı, en eski dinleyicileri memnun edecek türdeki melodik şarkısı haftanın en büyük enerji kaynağı. Sololar, şahane riff'ler, davul atakları, inişli çıkışlı rollercoaster gibi bir şarkı. Çok yaşa rock'n roll.

L'enfer - Stromae: "Alors On Danse"tan sonra 11 yıldır aynı güçte bir hit yapamayan (belki de yapmak gibi bir derdi de olmayan) Stromae, Fransa'nın yeraltı dans ortamlarından duygusal mid temp bir parçayla seslendi bu hafta. "L'enfer", (Cehennem) yeni bir hit olur mu emin değilim ama sıra dışı bir parça olduğu ve bu haftanın yenileri arasında dikkat çektiği açık.

Haberin Devamı

Try Better Next Time - Placebo: Pop rock'ın helvası kavrulalı bayağı olduyor. Ama işte bazen insanı şaşırtan hareketler de olmuyor değil. Placebo'nun, her zamanki tavrına uygun alterno-pop-rock havalarındaki yeni şarkısı kendini dinlettiriyor bu hafta ve açıkçası insana enerji pomplalıyor. Placebo'yu özlemişiz.

The Ladder - Röyksopp: Norveçli ikili, 2001 yılıymış gibi takılmaya karar vermiş olmalı. Son 20 yılı muhtelif club hit'leri yapmaya çalışarak geçirmiş olabilirler ama 2022 itibarıyla dönüp dolaşıp geldikleri yer "Melody AM"e devam niteliğindeki bir single. Soğuk İskandinav karanlığını hissedebiliyor insan bu enstrümental parçanın notaları ve efektleri arasında.

Things Will Be Fine - Metronomy: Kovid illetinden bir türlü yakasını kurtaramayan dünyada her şeye rağmen iyimserlik dalgası estirmeye çalışan müzisyenler var. Eski bir dost gibi yakın hissettiğim ekiplerden Metronomy her zamanki gibi sade, kendi hâlinde iyimser mi iyimser bir şarkıyla geldi bu hafta. "Her şey güzel olacak" demekte şarkının başlığı. Yeni yılda yeni umutlar beklentisi var dünyada…

Where We Are - The Lumineers: Büyük Indie dalgasının dünyayı kasıp kavurduğu dönemlerde dalganın tepesinde sörf yapan gruplardandı The Lumineers. Yeni albümleri bu hafta yayınlanırken single "Where We Are" olarak belirlenmiş. Tiyatral yanları ağır basan, tamamı uzun bir intro gibi gelen, neredeyiz bilmiyorum ama herşey güzel olacak diyen başka bir şarkı daha.

Haberin Devamı

Be The Hook - Pavement: 1999 tarihli "Terror Twilight" albümü yeniden basılırken içine bir de sürpriz yeni şarkı yerleştirmiş Pavement. "Be The Hook" artık yeni şarkılar arasında pek duyamadığımız alternatif rock sound'unu pırıl pırıl hatırlattı. Eski albümleri dinlemek ve 90'ların alt-rock albümlerine şöyle bir göz atmak için ne güzel bir fırsat.

Brother the Cloud - Eddie Vedder: Eddie Vedder, 11 Şubat'ta yayınlanaak "Earthling" albümünden ilk single'ı yayınladı bu hafta. "Brother The Cloud", Vedder'ın şarkıcı söz yazarı tarzındaki akustik döneminin sona erip grup müziğine yöneldiğinin işareti. Hareketli, enerjik bir rock parçası. 12 yeni şarkı daha var albümde.

Bethel Woods - Midlake: Texas çıkışlı Midlake'in yeni albümü 18 Mart'ta geliyor. "For the Sake of Bethel Woods" adını taşıyan bu albümden bu hafta yayınlanan single Midlake'in dinamik bas, gitar, piyano sound'u anlayışının devamı. Şahane bir folk/indie albümü bizi bekliyor.

Haberin Devamı

Wild - Spoon: "Lucifer on the Sofa" adındaki yeni albümden bir şarkı paylaştı bu hafta Spoon. Alternatif rock'a daha doğrusu gitar sesine ve davula doyuyoruz bu hafta. Sanırım 2020'den bu
yana albüm yayınlamak için doğru zamanı bekleyen ve devamlı tarih öteleyen gruplar harekete geçtiler. Yaz festivallerinde güzel sahneler yaşanacak bu yıl.