Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dert bir tane olsaydı ağlamak kolaydı, demiş atalarımız...
Eğer mesele adaleti sağlamak olsaydı çözüm kolaydı, diyor Ali Sirmen dostumuz...
Özel yetkili mahkemeleri kapatır, dosyaları normal mahkemelere aktarır, tonlarca hukuksuzluğu bir anda ortadan kaldırabilirsiniz..
Türkiye Barolar Birliği de o çağrıyı yapıyor:
“Gelinen bu aşamada yapılması gereken; özel yetkili mahkemeleri düzenleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250, 251, 252 maddelerini yürürlükten kaldırmaktır...”
Ne var ki, amaç adaleti sağlamak değil...
Amaç Başbakan’ın adamlarını özel yetkili mahkemelerin yargısından muaf tutmak...
Böyle bir düzenlemeyle Başbakan’ın çeteler kurabileceğini haykırıyor muhalefet...
Bu çeteler cuhurbaşkanını bile öldürse yargılanmaları için Başbakan’ın izni gerekecek...
Özel yetkili mahkemeler ise kalacak... Ama iktidara dokunmayacaklar...
Sadece iktidara yan bakan kişileri avlayacaklar...
“Yetmez ama evet”çiler ne diyor bu işlere acaba?
Generaller tutuklandıkça “Artık herkese dokunuluyor” diye çığlıklar atıyorlardı..
Yargıda vesayet dönemi bitmişti...
Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçilmişti...
Referandum öncesi halkı böyle uyuttular...
Şimdi de kendileri uyurmuş gibi yapıyor...
Hukukun bittiği yerde demokrasi de biter... Amma... Umurlarında değil...
İktidar meyveleri her şeyden daha lezzetli onlar için...

Haberin Devamı

AİLE?BAKANI Fatma Şahin, Ankara Rixos otelinde kahvaltı düzenliyor...
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kahvaltının giderini soruyor... 20 kişilik kahvaltı için ödenen para 19 bin 470 lira... Yani adam başı yaklaşık 1000 lira...
Otele yardım toplantısı olmuş bu...

Okur hitabeleri!
Orduspor - Antalyaspor maçının başlangıcını banttan izledik... http://www.forzafidangor.com/etiket/orduspor-taraftari-genclige-hitabe...)
Stadı dolduran seyirciler muazzam bir sesle Hitabe’yi okuyor, o arada spiker maçı anlatmaya devam ediyor: (Tribünden ses: “Eyyy Türk gençliiii” “Topu şimdi Culio aldı” “Birinci vazifeeeen” “İbrahim’in şutu az farkla auta gitti” “Türk istiklal ve cumhuriyetini” “Stancu’nun topunu Deniz kesti”... Spiker maçı anlatırken tribünlerden taşan sesin ne olduğunu seyirciye aktarmadı. Ya Gençliğe Hitabe’yi daha önce okumamıştı... Ya kendisinin ve kanalının “Kemalist” diye damgalanmasından korktu... Neyse.. Ertesi gün Vatan’ın internet sayfasında şu okur mesajlarını okuduk:
“Eyvah! Şimdi bir şike soruşturması da Orduspor’a açılır.”
“Yahu aman dikkat. Hopa’dan sonra size hiç acımaz bu iktidar.”
“Bazılarını anladık da Hitabe’nin Lig TV’ye nesi batmış, o anlaşılamadı.”
“Aferin Ordu’ya... Atatürk’e Ordu’dan daha fazla sahip çıkmış.”

Haberin Devamı

TCDD çalışıyor!
Haydarpaşa Garı alelacele devreden çıkarılır, İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan tren seferleri iptal edilirken... Çalışmaların ne kadar düzenli ve planlı yapıldığını elimize geçen bir kurum içi yazışmadan öğreniyoruz... 30 Ocak 2012 tarihinde, yani hattın kapanmasına bir gün kala Genel Müdürü Süleyman Karaman imzasıyla İhale Birimine gönderilen yazıda bakın aynen ne diyor:
“Bilindiği üzre Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi Köseköy-Gebze Kesiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden İnşası Projesi 25 Kasım 2011 tarihinde başlamış ve 15 Aralık 2011 tarihinde yer teslimi yapılmıştır.
Söz konusu hatta yapılan çalışmalar kamuoyu tarafından özellikle takip edilmekte ve hattın kapanması hususuna yoğun eleştiriler yapıldığı malumunuzdur.
Yer Teslim Protokolünde de belirtildiği üzere 1 Şubat 2012 tarihi itibariyle hattın trafiğe kapatılması ve söküm işlemlerinin başlaması öngörülmüştür. Ancak sözleşmenin 8.3 Maddesine göre 16 Aralık 2011 tarihine kadar Yüklenici tarafından sunulması gereken İş Programı hala resmen sunulamamış ve Kuruluşumuza iletilmemiştir. Ayrıca hattın kapanmasına 2 gün kalmasına rağmen Yüklenicinin söküm işlemleri de dahil nerelerde hangi çalışmaları yapacağı bilinmemektedir.
Bu bağlamda;
- Hatta söküm işlemlerine ve diğer çalışmalara ivedilikle başlanılması
- Daha önceden öngörüldüğü üzere 1 Şubat 2012 tarihi itibariyle hatta en az 5 yerden yoğun olarak kamuoyu tarafından görülebilecek şekilde çalışmaların yapılması... vb...”
Hattın kapanacağı gün ortada ne iş programı var, ne hangi noktalarda ne çalışma yapılacağı belli. Ancak 5 yerde çalışma başlatılıp kamuoyunun gözü boyanacak...

Haberin Devamı

AKP iktidarının millet nezdinde gizli bir başarısı var: Eskiden sadece hukukçuların bildiği konularda artık herkes fikir yürütecek kadar
bilgi sahibi...
Haldun Ertem

Danıştay’dan “böcek” çıkmış.
Ankara’yı keneler sarmışken Danıştay’dan böcek çıkmasından daha tabii ne olabilir ki!
Fahrettin Fidan