Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Grup Başkanvekili Levent Gök, facianın yıldönümünde Uludere’ye gitmişler. Ulusal Kanal’da Sezgin Tanrıkulu’nun halka hitaben yaptığı konuşmayı izledik. Diyor ki:
“Bir cumhuriyet kendi uçaklarıyla, en ağır silahlarıyla, kendi yurttaşlarını bombaladı. Bu cumhuriyetin en ağır travmalarından biri burada yaşandı. Yaşamaya da devam ediyor...”
Uludere’de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan acı olayı Sezgin Bey, ne iktidar, ne hükümet, ne AKP... Doğrudan Cumhuriyet’in üzerine atıyor. Halkı Cumhuriyet’e karşı kışkırtıyor.
Ve bu kışkırtmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla yapıyor.
Tanrıkulu geçenlerde de televizyon programında Dersim için özür dileyerek o dönemin devlet adamlarını suçlu gösterdi...
Bu zat hakkında aynı partinin milletvekili Dilek Akagün Yılmaz:
- Tanrıkulu CIA’nın gölgesi olarak bilinen Stratfor adlı istihbarat kuruluşunda TR - 705 koduyla kayıtlı ajandır. O kuruluşa Türkiye hakkında bilgiler aktarmaktadır, şeklinde şikâyette bulunmuş... Tanrıkulu ile CIA ilişkilerinin incelenmesini istemiş... Disiplin kurulu Akagün Yılmaz’a ceza verirken Tanrıkulu’nun CIA ilişkilerini pas geçmişti.
Cumhuriyetle kavgalı Tanrıkulu’nun CHP’de ne işi var? Merak konusudur.

Haberin Devamı

TASEK büyüyor...

Kadıköy eski vapur iskelesi karşısındaki tarihi belediye binasında açılan Kadıköy Belediyesi “Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi TASEK” hızla büyüyor... Son olarak buraya 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün kütüphane ve arşivindeki bir kısım kitap, albüm ve belgeler bağışlandı. Ressam Emel Korutürk’e ait sanat kitapları da bağışlananlar arasında.
Açılışı bir yılı doldurmamış olmasına rağmen TASEK’e daha önce de zengin bağışlar yapıldı... Örneğin Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Gürsoy tüm kitaplarının yanısıra tüm dergi ve klasik müzik CD’lerini bağışladı. Sencer Divitçioğlu, Memet Fuat, Mete Tuncay, Hamit Batu hemen tüm kitap ve belgelerini bağışladılar. Eray Canberk dergi arşivini bağışladı. Cahit Kayra, Ferit Edgü, Demir Özlü, Cevat Çapan, Yıldız Demiriz, Ahmet Kutsi Tecer’in kızı Leyla Tecer, Haldun Taner’in eşi Demet Taner, Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt anlamlı kitap bağışları yaptılar. İş Bankası, Yapı Kredi, Türk Tarihi Kurumu, Genelkurmay, Deniz Kuvvetleri, Kültür Bakanlığı, İstanbul ve Ankara üniversiteleri de bağış yapanlar arasında... Yapı Kredi Yayınları, kurum olarak 2 bin kitapla en büyük bağışı yaptı... Halen çoğu depolarda olan bu kitap ve belgelerin süratle kodlanarak raflara çıkması gerekiyor... Burada da görev Kadıköy Belediyesi’ne düşüyor...

Haberin Devamı

Müftü

Ortaya çıktı ki... Yılbaşı kutlamalarını “gayri meşru tutum ve davranışlar” olarak tanımlayan cuma hutbesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış. “Dünyayı bir eğlence gezegeninden ibaret görmek ne kadar insani ve vicdanidir” ifadelerini de içeren hutbe geçen cuma günü 85 bine yakın camide okunmuş...
İnsanların yılbaşında eğlenmesi konusunda onların günaha gireceğini düşünecek kadar hassas olan Diyanet İşleri’nin bugüne kadar daha da günah olan faiz konusunda bir hutbesine tesadüf ettiniz mi? Ya da yolsuzluk, rüşvet gibi konularda yapmayın etmeyin gibi bir öğüdünü duydunuz mu? Ayrıntıda çok hassaslar da, işin içine para girdi mi hiç hassas değiller... Nedense!

Haberin Devamı

İstanbul Müftülüğü yılbaşını ‘gayri meşru’ ilan ettiğine göre
İstanbullular 2015’e kaçak olarak giricek demektir?
Akif Kökçe

KATAR

İsrail’in Haaretz gazetesindeki haberde... Suudi Arabistan’ın Mısır ile Katar arasında uzlaşma sağlanmasında etkili olduğu, İsrail’in de bu uzlaşmaya önem verdiği kaydediliyor.
Mısır ile Katar yakınlaştıkça Katar’ın da Hamas’ı yumuşatacağı ve Gazze bölgesinde İsrail’e yönelik tehlike ve gerginliğin azalacağı hesap ediliyor.
Katar Mısır’da generallerin darbesi üzerine bu ülkeyle ilişkileri askıya almıştı. İki ülkenin arası hızla düzeliyor. Katar Müslüman Kardeşler’le ilişkiyi kesti. Bölgede güç dengelerinde hızlı değişiklik yaşanıyor. Türkiye ise çok geride kaldı. Ankara’dakiler hâlâ Mursi’yi Mısır’da tekrar iktidara getirmenin hayali ve gayreti içinde yaşıyor.