Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan darp olayını kesinlikle polis yapmamıştır. Hatta aldığımız duyumlara göre kendi arkadaşlarına zarar verip polis yaptı süsüne büründürmeye çalışıyorlar.”
Bu akıllara ziyan iddianın sahibi Ali İsmail Korkmaz’ın öldürüldüğü Eskişehir’in Valisi Güngör Azim Tuna.
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, tespitlerini şöyle anlatıyor:
“Olayla ilgili 40’a yakın görüntü var ama aradan geçen bunca zamana karşın tespit edilmiş, yakalanmış bir tek zanlı yok. Olayın olduğu yer Beşik Oteli’nin önü. Saldırı olayını otelin kameraları tespit ediyor. Görüntüleri içeren CD polise sapasağlam veriliyor ama ne olduysa oluyor, o CD poliste bir anda kırılıyor! En önemli kanıt böylece yok oluyor. Olayla ilgili baş kuşkululardan biri polis. Peki, soruşturmayı yapan kim? Polis! Savcı, işi polise havale etmiş, ondan gelecek bilgi ve belgeleri bekliyor ki olayı aydınlatsın! Bir başka garabet de Vali’nin, Ali İsmail’i kesinlikle polis darp etmemiştir, diyerek yargıyı baskı altına alması. Vali elinde hiçbir kanıt olmadan böyle bir suç işlemeyi acaba neden göze alıyor?”
Güngör Azim Tuna, kısa süre öncesine kadar Çanakkale Valisi’ydi. Çanakkale’de nasıl valilik yaptığını CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’a sorduk.
Yanıt: “AKP İl Başkanı gibiydi.”

Haberin Devamı

Artı 1 Eksi 1
Artı 1 TV’de üst üste çarpıcı gelişmeler yaşandı. Önce kanalın CEO’su Tuncay Mollaveisoğlu’nun görevine son verildi. Ardından Mustafa Hoş ve Barbaros Şansal kanaldan ayrıldı. Onları Uğur Dündar, Banu Güven, Ece Temelkuran gibi ünlü isimler izledi... Artı 1 büyük umutlarla kurulmuştu... İktidarın baskısı sonucu dağıldı...
İki hafta önce Doğuş grubu, Gezi Eki yapıyorlar diye NTV Tarih’i kapattı... Yarım düzine gazeteci işi bıraktı... Doğuş ballı devlet ihalelerini kaçırmamak için bünyesindeki gazetecileri kaçırıyor.
Bu arada Gezi olaylarını en yakından izleyen Halk TV ve Ulusal Kanal’da reklam izliyor musunuz?
Mümkün değil... Çünkü işverenler korkudan bu kanallara reklam vermiyor.
İşverenler Gezi olaylarının başında yandaş ve yarı yandaş kanallara reklamı azaltmışlardı. Başbakan Fas gezisine çıkarken onları tehdit etti... Reklam verecekleri yoksa veriyorlar şimdi... Korkudan...
Başbakan önceki akşam bir iftar davetinde konuşma yapıyordu. Tam16 kanal canlı yayınladı. Sıkıysa yayınlamasınlar...
Devlet korkusuyla biçimlenen bir basın - televizyon yayıncılığı izliyoruz günümüzde...

RTE “Biz darbelerden çok çektik” diyor.
Haklı!
12 Eylül “solu”, 28 Şubat “Erbakan’ı” tasfiye edince kendisi de altına iktidar koltuğunu çekti...
Akif Kökçe

Haberin Devamı

BAĞIŞ
Haber gözümüze Mısır’ın resmi MENA ajansında çarptı...
Bizim gaflarıyla ünlü AB Bakanı Egemen Bağış 8 Temmuz’da bir demeç veriyor ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Mısır’a müdahale etmesini istiyor...
Haber Mısır’da tedirginlik yaratıyor...
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Amr ile temasa geçiyor... Ve:
“Egemen Bağış’ın sözlerinin Türkiye’nin resmi pozisyonunu ifade etmediğini, Ankara’nın Mısır’ın içişlerine dış müdahaleyi kabul etmediğini” söylüyor...
Hükümetin dış politikasından ve uluslararası ilişkilerden böylesine habersiz bir zât nasıl olacak da Türkiye’nin AB ile ilişkilerini düzenleyecek acaba? Bilen var mı?

“Mısır için söylediklerinin yarısını bizim için yapsalar, şahane bir hayatımız olacak.”
Ulaş Soytürk


Ofsayt
ABD Suriye’de Esat’a karşı Müslüman Kardeşler dahil tüm muhalefeti desteklerken geçen yıl ortalarında gidişattan endişelenerek fikrini değiştirdi. Geçen yıl 16 Ekim’de ABD Büyükelçisi Ricciardone’nin şu demeci sayfalara düştü:
- Müslüman Kardeşler benzeri örgütlerin Suriye’deki yapılanmalarından endişe duyuyoruz...
O dönemde belli ki ABD’nin Mısır ve Mursi’ye bakışı da değişti.
ABD’nin darbeye darbe dememesi Mursi’yi bir süredir gözden çıkardığını gösteriyor.
ABD politikalarını izleyen Türkiye ofsaytta kalmış görünüyor.