Metin Uyar

Metin Uyar

metin.uyar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yarın Babalar Günü. Ben de hafta boyunca babama farklı, onu şaşırtacak bir hediye bulma arayışındaydım. Bu araştırma sayesinde ilginç bir modadan haberdar oldum: Babalar Günü hediyesi olarak estetik veya cilt bakımı... Hemen konunun uzmanlarına danıştım. Gerçekten de babasına cilt bakımı için vitamin kokteylleri, maskeler hediye edenler, hatta botoks ve saç ekimi gibi estetik uygulamalar için randevu alanlar oluyormuş.

“Babalara en çok cilt bakımı, botoks ve saç ekimi hediye ediliyor”

Doç. Dr. İlker Yazıcı
(Şişli Florence Nightingale Hastanesi estetik, plastik ve rekonstruktif cerrahi uzmanı)

- Günümüzde sosyoekonomik ve sosyokültürel düzeyi yüksek erkekler için estetik uygulamalar tabu olmaktan çıktı. Eskiden botoks, liposuction kadınlara özgü estetik uygulamalardı, şimdi erkeklere de sıklıkla botoks uyguluyoruz. Artık Babalar Günü’nde babasına estetik hediye eden kişiler oluyor. Babasıyla gelip “Baba sana botoks hediye ettim” diye sürpriz yapanlar var.

- Cilt bakımı, yüz bölgesindeki kırışıklıkları gidermek için botoks ve saç ekimi babalara en çok hediye edilen uygulamalar arasında. Eskiden erkekler yüz germe, yüze dolgu, dudaklara dolgu gibi işlemleri tercih etmezdi. Etli yüz daha çok kadınların özelliği gibiydi. Şimdi dolgu yaptırmak için gelen erkekler bile oluyor. Ancak erkeklerde germe ve dolgu uygulamaları cilt bakımı, botoks ve saç ekimi kadar yaygın hale geldi diyemeyiz.

- Genç babalar, özellikle de şehirde yaşayanlar ciddi şekilde spor yapıyor ve vücuduna çok özen gösteriyor. Ama 40’lı yaşlardan sonra spora rağmen erkekler vücutlarını istedikleri şekle sokamayabiliyor. Karın veya meme bölgesi gibi yerlerdeki yağları veremeyebiliyorlar. Bu kişiler yağ fazlalıklarının alındığı, kaslarının biraz daha kenarlarını, köşelerini göstermeye, baklavalarını ortaya çıkarmaya yardımcı olan high definition liposuction yöntemini çok tercih ediyor.

Haberin Devamı

“Anti-aging maskeleri çok seviliyor”
Dr. Aylin Karabeyoğlu (Medikal estetik uzmanı)


- Günümüzde estetik uygulamalar açısından kadın-erkek diye bir ayrım kalmadı. Kadınlara yapılan çoğu uygulamayı erkeklere de yapmaya başladık. Bu da erkeklere estetik hediye etme modasını başlattı. Eskiden yılbaşında, doğum günlerinde veya Sevgililer Günü’nde erkekler eşlerine veya partnerlerine cilt bakımı gibi uygulamalar hediye ederdi. Artık Babalar Günü’nde çocuklar babalarına cilt bakımı hediye ediyor.

- Erkekler dolgulardan hâlâ biraz çekiniyor. Ancak botoks, cilde vitamin enjeksiyonları ve maskelerle cilt bakımı erkekler tarafından ciddi şekilde talep görüyor. Bu uygulamalar çok doğal sonuçlar verdiği için erkekler sıklıkla tercih ediyor. Erkekler yapay duran şeylerden hoşlanmıyor.

- Erkekler maskelerden en çok nem maskelerini ve anti-aging maskelerini seviyor. Bu maskeler yüze gerginlik veriyor, yüzü parlatıyor ve yüzün daha canlı görünmesini sağlıyor. Vitamin uygulamalarında da A, C, E vitamini, koenzim q10 ve çeşitli minerallerin olduğu mezolift kokteylleri uyguluyoruz.

- Eskiden erkekler estetik yaptırsalar bile gizlerlerdi. Artık erkekler estetik yaptırdıklarını da söylemekten çekinmiyor. Erkek hastalarımdan iş arkadaşını, erkek kardeşini “Ben yaptırıyorum, çok iyi geliyor, sen de yaptır” diyerek getirenler bile oluyor. Bunu feminen bir hareket olarak da görmüyorlar. Hem kendisine botoks yaptırıp hem de arkadaş çevresini getiren çok maço erkekler de var.