Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hollywood’un en ünlü serilerinden “Zor Ölüm”ün beşinci filminde yine Bruce Willis’in canlandırdığı John McClaine’i bu sefer oğluyla atıldığı bir macerada göreceğiz

1980’lerin sonlarında başlayan aksiyon serisi “Zor Ölüm / Die Hard”, Bruce Willis’in başrolünde günümüze kadar uzandı. Serinin beşinci filmi “Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün / A Good Day To Die Hard”da Willis’i yine ünlü karakteri John McClane rolünde izleyeceğiz.

Yine amansız mücadele

“Kendisini John Wayne sanan bir Amerikalı” olan New York’lu dedektif McClane, Rusya’da otoriterle başı derde giren oğlu Jack’e yardımcı olmak için soluğu Rusya’da alıyor. Ancak oğlunun tutuklanmasının basit bir olay olmadığı ve büyük bir terörist planının küçük bir bölümü olduğunu fark ediyor. Tabii ki, McClaine bütün dünyanın güvenliğini tehdit eden teröristlere karşı amansız bir mücadeleye giriyor.
Seriden bir film daha çekmesi beklenen Willis’e kadroda katılan isimlerden biri, oğlunu canlandıran Jai Courtney. Avustralyalı aktörü “Spartacus” dizisinden ve Tom Cruise aksiyonu “Jack Reacher”dan hatırlamak mümkün.
Yönetmen koltuğunda ise aksiyonda tecrübeli bir isim olan İrlandalı yönetmen John Moore var. Moore, “Düşman Hattı” (2001) ve “Flight of the Phoenix”in (2004)
yanı sıra “The Omen”in 2006 tarihli yeniden çevrimini de yönetmişti.
2007 yılında seyircinin karşısına çıkan serinin dördüncü filmi “Zor Ölüm 4.0 / Live Free or Die Hard”ın dünya çapında 383.4 milyon dolar hasılat elde etmesi ve gişede en iyi iş yapan “Zor Ölüm” filmi olması, yapımcılara McClane’nin devrinin kapanmadığını kanıtlamış oldu. Aradan geçen altı yıl McClane için ne değiştirmiş bu filmle göreceğiz.

Haberin Devamı

“Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün / A Good Day To Dıe Hard”
Yön.: John Moore
Oyn.: Bruce Willis (John McClane), Jai Courtney (Jack McClane), Sebastian Koch (Komarov), Mary Elizabeth Winstead (Lucy), Yuliya Snigir (Irina) Sen.: Skip Woods Gör.: Jonathan Sela Müz.: Marco Beltrami

“Pieta”

Altın Aslan ödüllü

Kım Kı Duk, Güney Kore sinemasının önde gelen isimlerinden biri. Özellikle “Boş Ev” ve “İlkbahar, Sonbahar, Yaz, Kış...” filmleriyle sadık bir izleyici kitlesi kazanan yönetmenin yeni filmi “Acı / Pieta” ise geçen yılki Venedik Film Festivali’nden büyük ödül Altın Aslan’la dönmek gibi bir başarı elde etti. Film, tefeciler için çalışan ve borçlulardan zorla, hatta şiddete başvurma konusunda da tereddüt etmeden para tahsil eden bir adamı ana karakter olarak seçiyor. Bir gün bir kadın, adama gelip de onun annesi olduğunu iddia edince karakterin hayatı değişiyor.

Haberin Devamı

“Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda”

Romantik komedi sürüyor

Türünü adından belli eden 2010 yapımı yerli film “Romantik Komedi”nin devam filmi “Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda”; Sinem Kobal, Sedef Avcı, Burcu Kara, Engin Altan Düzyatan ile Cemal Hünal’ın da aralarında olduğu aynı oyuncu kadrosuyla izleyici karşısına çıkacak. İlk film, reklam yönetmeni Keche’nin imzasını taşıyordu. Bu kez filmin yönetmen koltuğunda ilk filmini yöneten bir isim, Erol Özlevi oturuyor.
İlk filmin ana karakteri Esra (Avcı),
evlilik hazırlıklarında. Didem (Kobal) de sevgilisinden evlenme teklifi bekliyor ama Cem (Düzyatan), bir türlü teklifte bulunmayınca Didem’in sinirleri bozuluyor. Bu arada Didem yeni bir filmde çalışmaya başlayan Cem’in iş arkadaşı Gözde’yi (Özge Ulusoy) kıskanmaya başlıyor. Kızlar,
Cem’in katıldığı bekarlığa veda partisini basıyor ve işler karışıyor.

Haberin Devamı

“Taş Mektep”

Savaşın hazin hikayelerinden

“Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam” dizisinin yönetmeni Altan Dönmez’in ilk sinema projesi “Taş Mektep”, Milli Mücadele yıllarında geçen bir hikayeyi anlatıyor.
Film, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordularının durumunun iyi olmadığını gören, yaşları küçük olmasına ve çevrelerindeki insanların itirazlarına rağmen Sakarya Savaşı’na katılmaya karar veren Kayseri Lisesi öğrencilerinin hikayesini anlatıyor. Sakarya Lisesi’nin o yıl mezun verememesiyle sonuçlanan hazin hikayeyi konu alan filmin oyuncu kadrosunda Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Bora Akkaş ve Elit İşcan yer alıyor.

“Oyun Bozan Ralph”

Oscar adayı animasyon

Dısney’in yeni animasyonu “Oyunbozan Ralph / Wreck it Ralph”, sezonun sevilen animasyonlarından birine dönüştü ve Altın Küre’nin ardından Oscar’a da En İyi Animasyon dalında aday oldu.
Atari salonu kapandıktan sonra oyunların karakterleri oyunlar arasında gezebilmektedir. Bir atari oyununun kötü adamı olan Ralph, artık bu rolünü sürdürmek değil, oyunun kahramanı olmak istemektedir. Kahraman olmak isterken Atari dünyasında karışıklık yaratan Ralph, başlattığı felaketi durdurmak zorundadır.
“The Simpsons”ın bazı bölümlerinde imzası bulunan Rich Moore’un yönettiği, yurt dışında aldığı eleştirilerde de övülen “Oyunbozan Ralph” hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlendirici bir film.