Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Issızlığın ortasında bir ev, bakıma muhtaç bir çocukla yalnız bir kadın ve evde yaşanmaya başlanan tuhaf olaylar... Naomi Watts’ın başrolünde yer aldığı gerilim filmi “İçeride / Shut In”, türün bütün klişelerinin bir araya geldiği bir yapım.
Üvey oğlu Steven bir kazada felçli kalan psikolog Mary, hastalarından Tom adlı küçük bir çocuğun önce ona sığınıp sonra kaybolmasının ardından tuhaf olaylara şahit olur. Bir kar fırtınası onu dünyanın geri kalanından iyice koparır.
Yönetmen Farren Blackburn, “İçeride”de ters köşeye yatırmayı hedefleyen sürprizlerden borulardan gelen seslere gerilim türünün defalarca denenmiş formüllerini birbiri ardına sıralıyor. Ancak bu klişelerin filmi izlerken yarattıkları genel etki, tahmin edilebilir akışın ötesine geçemiyor. Dolayısıyla klişelerin doğru ve başarılı şekilde kullanılmasının önemini ve kullanılmadığında ortaya çıkan sonucun vahametini düşündürüyor.

Klişeler bir arada


“İçeride / Shut In”
Yön.: Farren Blackburn Oyn.: Naomi Watts (Mary Portman), Oliver Platt (Dr. Wilson), Charlie Heaton (Stephen Portman), Jacob Tremblay (Tom) Sen.: Christina Hodson Gör.: Yves Belanger Müz.: Nathaniel Mechaly

Haberin Devamı

Ahlaki çıkmazlar

Klişeler bir arada


“Bir Ayrılık”la İran sinemasının en önemli temsilcilerinden birine dönüşen Asghar Farhadi, “Satıcı / Forushande”yle bir kez daha karakterlerini ahlaki ve insani çıkmazların içine bırakıyor. Film, yeni bir eve taşınan bir çiftten Rana’nın yaşadığı saldırının ikisinin hayatını ve ilişkilerini alt üst etmesini konu alıyor. Farhadi, “Geçmiş”in ardından İran’a döndüğü filminde bir kez daha gündelik çatışmalardan gerilim yaratma konusundaki ustalığını kanıtlıyor.

Haftanın diğerleri

- Başrolünde Vin Diesel’ın bulunduğu aksiyon serisinin üçüncü halkası “Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü / xXx: Return of Xander Cage” adını taşıyor. Aksiyon filmleriyle tanınan D. J. Caruso’nun yönettiği film, Xander Cage adlı ajanın ortadan kaybolduktan sonra dönüşünü ve atıldığı yeni tehlikeli görevleri konu alıyor.

- Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmi “Vezir Parmağı”, Osmanlı İmparatorluğu döneminde geçen bir komedi. Oyuncu kadrosunda Ali Sürmeli, Yasemin Yalçın, Peker Açıkalın ve Gülben Ergen’in de yer aldığı film, savaşa hazırlanan imparatorlukta bir grup kadın ve erkeğe odaklanıyor.

Haberin Devamı

Klişeler bir arada


- Çocuklara hitap eden Ukrayna yapımı animasyon “Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü / The Dragon Spell” adını taşıyor ve bir çocuğun sihirli bir dünyadaki maceralarını konu alıyor. Filmin Türkçe seslendirme kadrosunda Fatih Özkul ve Ali Hekimoğlu var.