Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Korku Seansı” serisinin korkunç rahibesini merkeze alan film, kağıt üzerinde çekici gözüküyor. Ancak serinin sürekli diken üzerinde tutan atmosferine sahip değil.

Eski usul korku yaklaşımıyla hayran kitlesi edinen “Korku Seansı / The Conjuring” serisinde medyum çifte musallat olan korkunç rahibeyi unutmak mümkün değil. Şimdi bu rahibe, serinin diğer korkunçluklarından oyuncak bebek “Annabelle”in ardından kendisine ait ‘solo’ bir filme sahip.

Rahibenin öyküsü, 1950’lerde Romanya’da açılıyor. Köylülerin korktuğu bir manastırda bir rahibenin intihar etmiş olması Vatikan’ı buraya bir ekip yollamaya mecbur eder: Doğaüstü konusunda uzman Peder Burke ve henüz rahibelik yeminini etmemiş ama sezgileri güçlü Irene. Onlar da bu görevle bu korkutucu manastırda kadim bir kötülüğün izlerini sürmeye başlar.

Haberin Devamı

Rahibenin geçmişi

Film, serinin meraklılarının gözde figürlerinden birini merkeze almasıyla kağıt üzerinde çekici gözüküyor. Ancak “Korku Seansı” serisinin sürekli diken üzerinde tutan atmosferine sahip değil. Bu durum da, popüler serilerden çıkan yan filmlerin genellikle ana serinin gerisinde kalması eğilimiyle örtüşüyor.

Ödüllü bir ilk film

Banu Sıvacı’nın açılışını bu yılki Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde yapan, Sofya Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen Ödülü kazanan filmi “Güvercin”, yaşadığı erkek dünyasında zor ayakta kalan Yusuf’a (Kemal Burak Alper) odaklanıyor. Film, Adana’da babası gibi kuşçuluk yapan ancak ailesi ve toplumdan para kazanması için baskı gören Yusuf’un güvercinlerle kurduğu ilişkiyi zarafet ve dokunaklı bir şekilde işliyor. Bunun üzerinden farklı olmanın kabul edilebilirliğini gösteren film, izleyiciyi karakterinin yanına zorlanmadan çeken ve ilgiyi hak eden bir ilk film.

Rahibenin geçmişi

Haftanın diğerleri

- Sofya Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’nün sahibi olan Rouzie Hassanova imzalı “Radiogram”, 1971 yılında rock’n roll seven oğluna radyo almak için uzun bir yolculuğa çıkan bir babayı merkeze alıyor.

- Çocuklara hitap eden aksiyon “Cesur Araba / Wheely”, Aida Begic’in yönettiği dram türündeki “Bırakma Beni”, Jennifer Garner’ın başrolünde yer aldığı aksiyon “Peppermint / İntikam Meleği”, yerli komediler “Sorma Neden”, “Nezih Bir Film” ve “Bücür”, yerli dram “Göç Yolu” bu hafta gösterime giren filmler olarak sıralanıyor.