Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Stephen King’in popüler roman serisinden uyarlanan “Kara Kule”, bilimkurgu ile western öğelerini bir araya getiriyor.

Sinemanın uyarlamayı en çok tercih ettiği ve uyarlamaları kalburüstü sonuçlar veren Stephen King’in aynı adlı roman serisinden uyarlanan “Kara Kule / The Dark Tower”, temelde merkeze iyi ve kötünün savaşını alıyor.

Filmin Idris Elba tarafından canlandırılan ana karakteri Son Savaşçı Şövalye Roland Deschain, kötülüğün temsilcisi Siyah Giyen Adam’la (Matthew McConaughey) savaş halindedir. Siyah Giyen Adam’ın evreni bir arada tutan Kara Kule’yi ele geçirmesi halinde yaşanacak felaketleri önlemek için tek ümit Deschain’dır.

Haberin Devamı

Yapım cehenneminde uzun zaman kalıp yönetmenler arasında gidip geldikten sonra “A Royal Affair”ın Danimarkalı yönetmeni Nikolaj Arcel’e teslim edilen “Kara Kule”, kağıt üzerinde iddialı bir proje. Filmin tek mi kalacağı, seriye mi dönüştürüleceği gişe performansı tarafından belirlenecek. Bilimkurgu ile western öğeleri içeren filmin King’in ve romanların hayranlarını memnun edip etmeyeceği de merak konusu.

Yeni King uyarlaması

“Kara Kule /
The Dark Tower”

Yön.: Nikolaj Arcel Oyn.: Katheryn Winnick (Laurie Chambers), Idris Elba (Roland Deschain / Son Savaşçı Şövalye), Matthew McConaughey (Siyah Giyen Adam), Jackie Earle Haley (Sayre) Sen.: Akiva Goldsman, Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen, Nikolaj Arcel Gör.: Rasmus Videbaek Müz.: Junkie XL


Türler karması

Yeni King uyarlaması


Fransız sinemasının yaratıcı yönetmenlerinden Arnaud Desplechin’ın yeni filmi “İsmail’in Hayaletleri / Les fantômes d’Ismaël”, tür sinemasının farklı türleri üzerine bir deneme. Film, eski karısı aniden dönen bir adam, onun yeni sevgilisi ve eski karısı arasında bir aşk üçgenin yanı sıra film içinde film ve bir casusluk hikayesi de sunuyor. Bu yılki Cannes Film Festivali’nin açılışını yapan, başrollerinde Mathieu Amalric, Marion Cotillard ve Charlotte Gainsbourg’un yer aldığı film, iddiasının altından kalkamıyor ve işleyen bir türler denemesinde izleyicisine karmaşa vâdediyor.

Haberin Devamı

Haftanın diğerleri

Yeni King uyarlaması

- Luis Prieto’nun yönettiği, başrolünü Halle Berry’nin üstlendiği “Anne / Kidnap”, çocuğu kaçırılan bir annenin onu kurtarmak için girdiği mücadeleyi konu alıyor.

- Haftanın yerli filmlerinden biri Gökhan Gök’ün yönettiği komedi “Cumali Ceber: Allah Seni Alsın”. Başrollerini Halil Söyletmez ve Serkan Şengül’ün paylaştığı film, emekliliğine bir gün kala işten atılan bir adamın hikayesi. Fatih Gürler ve Ramazan Özer’in yönettiği, korku-gerilim türündeki “İki” şehir dışında yaşayan bir anne kızın yaşadıkları olaylar üzerine.

- Johannes Roberts’ın yönettiği “Denizde Dehşet / 47 Meters Down”, köpekbalıklarıyla kafes dalışında burun buruna gelen iki kız kardeşe odaklanıyor.

- İtalyan yapımı komedi “Bırak Kendini / Lasciati andare”, bir psikanalistin bir kişisel eğitmenle tanışmasından sonra gelişen eğlenceli olaylara odaklanıyor. Başrollerini Toni Servillo ile Veronica Echegui’nin paylaştığı filmin yönetmeni Francesco Amato.

- Almanya yapımı “B Planı / Plan B: Scheiß auf Plan A”, Ufuk Genç ve Michael Popescu’nun imzalarını taşıyor ve Berlin’de yeraltında yaşanan olaylara eğiliyor.

Haberin Devamı

Yeni King uyarlaması