Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Isparta güller şehridir. Bölgede her yerde güllere rastlarsınız. Ben de geçtiğimiz hafta yılda bir kez gerçekleşen gül hasadına katıldım.

Yıllar boyunca Anadolu gezilerimde Isparta’ya geldiğimizde, özellikle de tepelerin ardından Eğirdir Gölü gözüktüğünde içimi adlandıramadığım bir huzur kaplardı. Enerjisi ne hoş bir yer diye düşünürdüm. O zamanlar gezdirdiğim Alman misafirlerim de aynı duyguları paylaşırlardı benimle. Yıllarca ne sebebini bildim ne de bu duruma bir anlam verebildim. Geçtiğimiz hafta Gülsha markasının davetine katıldım. Programda yılda bir kez mayıs ayında gerçekleşen gül hasatı, çevre gezisi, fabrika ziyareti ve firmanın yeni ürünü Gül Özlü Gençlik Kremi’nin lansmanı vardı.

Haberin Devamı

Daha Isparta Havalimanı’na iner inmez o yıllar yılı duyduğum duygu sarıverdi beni yeniden. Gerçek gezgin hikayelerin peşinden gider. Bazen de yollarda hiç beklemediği hikâyelerle karşılaşıverir.

Ben de orada hem yıllar boyunca anlam veremediğim o duygunun sebebini buldum, hem de müthiş bir hikaye ile karşılaştım.

Güller şehri Isparta

Isparta güller şehridir. Bölgede her yerde güllere rastlarsınız. Gül hasatını deneyimlemek için sabah çok erken saatte otelden ayrılıp Eğirdir’i de geçip bizi bekleyen traktörlere binip Gülsha’nın 1300 m. yükseklerde en ücra köşelerdeki gül bahçelerine gittik. Beni nelerin beklediğini az çok biliyordum ama şehir hayatının içinde artık gül kokusunu o kadar unutmuşuz ki kokan güllerle karşılaşınca neredeyse şaşkınlıktan bayılacak gibi oluyorsunuz. Yolu buralara düşen gezginler kendilerini gül bahçelerine atıp oralarda çalışanlarla sohbet edip elle yapılan gül hasadını deneyimleyebilirler. Müthiş keyifli bir kahvaltının ardından ben hemen geleneksel gül hasadını öğrenmek ve uygulamak istedim. O kadar hoşuma gitti ki bu iş, çuvalımı doldurdum ve işim bittiğinde güllerin bende kalacağını öğrenince çok sevindim. Bu kokudan ayrılmak istemiyordum.

Her cilde ve yaşa uygun ürünler

Isparta’ya özgü bu güller Rosa Damascena denen bir tür ve yalnızca Isparta’da ve Bulgaristan’da yetişirmiş. Fabrikada 2.5 ton gül çiçeğinden yapılmış gül havuzunda yuvarlanırken düşündüm, dört ton gülden 1 kilo gül yağı çıkıyormuş. Bu gül, yağ veren güllerin en önemli çeşidiymiş ve Isparta da dünyadaki gül yağı ihtiyacının yüzde 65’ini karşılıyormuş. Rosa Damascena gül çiçeğinin yaşam enerjisini barındıran gül esansiyel yağı 320 MHz değeriyle dünyadaki en yüksek titreşime sahip maddeymiş. O zaman anladım ki bölgenin güzel enerjisinin sırrı Rosa Damascena imiş...

Haberin Devamı

Gülşah Gürkan, 1965 yılından beri parfüm ve kozmetik üreticilerine gül özü tedarik eden aile şirketinin üçüncü nesil yöneticisi ve Gülsha markasının kurucusu. Kendisi dünyaya tam hasat döneminde yani mayıs ayında gözlerini açmış ve o sıralarda bir kredi başvurusunda bulunmuş olan aile şirketinin kurucusu büyükbabasına o gün ilk olarak yeni doğan bebeğin haberi, ardından da kredisinin onaylandığı haberi gelmiş. Bunun üzerine büyükbaba, “Bu çocuğun kaderi gül” diyerek Gülşah ismini takmış torununa. Gülşah Hanım çok başarılı bir iş insanı ve vizyoner bir girişimci. Markasını emin adımlarla ileriye doğru taşırken aslında doğduğu şehre de öylesine bir değer katıyor ki… Turizm de buna dahil. Gülşah Hanım benim minimalist ruhuma çok uygun düşen bir şey yapmış. Ürettikleri bakım ürünleri yüksek kalitede, doğal, her cilde ve yaşa uygun.

Haberin Devamı

Güller şehri Isparta

Geçtiğimiz hafta Gülsha markasının davetiyle yılda bir kez gerçekleşen gül
hasadına katıldım.

Seyahat kitleri olmalı

Gülsha markasının tüm ürünleri Duty Free’lerde, firmanın Web sitesinde ve artık Sephora mağazalarında bulunuyor ama gönül ister ki bölgeye gelen gezginler belli noktalarda bu ürünleri alabilecekleri dükkanlar, standlar bulabilsin. Gezginlerin en çok ilgisini çekecek olan şey de biraz daha geliştirilmesi gerektiğini düşündüğüm seyahat kitleri. Gülşah Hanım başka bakım ürünlerinin de yakın zamanda bizlerle buluşacağı müjdesini verdi. Heyecanla bekliyoruz.

Güller şehri Isparta

Gülşah Gürkan,parfüm ve kozmetik üreticilerine gül özü tedarik eden aile şirketinin üçüncü nesil yöneticisi.