Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

CHP’de önceki gün gerçekten bomba bir gelişme yaşandı. Genel Merkez, belediye başkanı ve meclis üyesi aday listelerinin YSK’ya verilmesine saatler kala Buca adayı Suat Nezir’i adaylıktan çekti ve yerine meclis üyesi Erhan Kılıç’ı gösterdi.
Bu haber ilk duyulduğunda kimse inanmadı, inanamadı! Saatler geçtikçe haberin doğru olduğu anlaşıldı.
Peki ne oldu da Nezir adaylıktan alındı? Hemen perde arkasını araştırmak adına telefona sarıldım. Çok sayıda kişiyle görüştüm. Hemen anlatayım!
Nezir’in adaylığı açıklandıktan sonra kendisiyle ilgili Genel Merkez’e çok sayıda şikâyet gitti. Bazı partililer, Nezir’in akrabalarının AK Partili olduğunu öne sürdü, bazıları ise farklı iddiaları gündeme getirdi. Tüm bunlar rahatsızlık yarattı.
Buca’da asıl kıyamet, meclis üyesi aday listeleri hazırlanırken oldu. Nezir, kendisinin hazırladığı listenin onaylanmasını istedi ve İl Başkanı Deniz Yücel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya rest çekti. Nezir, listelerle ilgili görüşmek, değerlendirmek üzere Genel Merkez’e de gitmedi. Bunun üzerine İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Üç isim de adayın değişmesi noktasında Kılıçdaroğlu’nu ikna etti.
Kılıçdaroğlu’nun “Aday kim olsun?” sorusuna yine üç isim, “Erhan Kılıç” dedi; CHP lideri, “Tamam” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Zor bir durum

Yerel seçimler öncesi Buca’da yaşanan karışıklık herhalde başka yerde yaşanmamıştır!
CHP’nin 28 Ocak’ta yapılan PM toplantısı sonucunda, Buca adayı MYK’nın önerisiyle Aydoğan Hepdemirgil oldu. Ancak Hepdemirgil, PM vetosuna takıldı. Bir sonraki PM’de (2 Şubat) ise Suat Nezir, yine MYK’nın önerisiyle oylandı ve kabul edildi. Nezir, 17 gün boyunca aday olarak çalışma yaptı.
17 gün çalışma yapacaksınız, sokak sokak gezeceksiniz ve son gün adaylıktan çekileceksiniz! Gerçekten zor bir durum!
Bu arada, CHP’nin Buca adayı Erhan Kılıç’la ilgili ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kılıç, şu anda Buca Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü. Aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın avukatı. Özkan, geçen yıllarda evlenen Kılıç’ın nikâh şahitliğini yapmış. Kılıç, aynı zamanda İl Başkanı Deniz Yücel’in yakın arkadaşı.
Bu seçimlerde, sonucunu en çok merak ettiğim ilçelerin başına Buca’yı alıyorum!