Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçen hafta Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve ekibinin ortaya koyduğu ‘Dijital Sınıf’ projesinin tanıtım toplantısına katıldım. Başkan İduğ, daha önce bu projeden bahsetmişti, ancak orada detayları dinleyince daha çok dikkatimi çekti!

En son söyleyeceğimi başta ifade etmem gerek. Tüm belediyelerin örnek alması gereken bir proje, örnek alınacağını düşünüyorum!

‘Dijital Sınıf’ projesinden bahsedersek... Aslında işin özeti, zengin-fakir ayrımı yapmadan tüm öğrencilerin öğrenim hayatlarına katkı sağlayacak, internet üzerinden ulaşılabilecek bir eğitim programı...

Haberin Devamı

Bornova’da okuyan, 6. sınıf ile 12. sınıf arasındaki ortaokul ve lise öğrencileri yararlanabiliyor. Öğrenciler, uzaktan erişim tekniğine dayalı Dijital Sınıf’a, kendilerine ait program şifreleri ile bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından günün her saatinde ulaşabilecek, dersleri izleyebilecek, alıştırma sorularını indirip çözebiliyor.

Destekleyici bir eğitim modeli olan sistemde, deneme sınavları da olacak. LGS’ye hazırlanan 8. sınıflar ile SYS ve AYS’ye girecek 12. sınıflara özel canlı yayınlar yapılacak. Öğrenciler, eğitmenlere soru sorabilecek. Veliler de aynı site üzerinden öğrencilerin başarı grafiğini takip edebilecek.

Özellikle kursa gidemeyen öğrenciler için gerçekten büyük bir fırsat!

Sahiplenmek gerekiyor

Projenin dikkatimi çeken bir yanı daha var! İşitme engelli öğrenciler için alt yazılı anlatım olacak!

Üzerinde çalışılmış, önem verilmiş, her bir ayrıntısı düşünülmüş bir proje... Gerçekten de Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u tebrik etmek gerekiyor. Vizyon bir proje!

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına incelenmesi, örnek alınması gereken Dijital Sınıf’ın Bornova sınırlarını aşması gerektiğine inanıyorum. Tanıtım toplantısında Başkan İduğ, orada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in projeye sahip çıkacağına inandığını ifade etti.

CHP’nin yerel yönetimler biriminin de strateji olarak sahipleneceği bir projeden bahsediyorum aslında.

Bu tür güzel işler, umarım artarak devam eder. Biz de buradan keyifle sizlere duyurmanın mutluluğunu yaşarız.