Yanak gamzesi estetiği

23 Haziran 2020

Gamze Estetiği (Dimpleplasty) Nedir?

Gamze, anne karnındaki gelişim esnasında yüzdeki zigomatikus kasının kısa kalması sonucu, yani aslında bir kusur olarak ortaya çıkar. Genellikle iki yanakta birden mevcut olan gamzeler, bazen de tek yanakta ya da çenede ortaya çıkar.

Gamze estetiği lokal anestezi altında, ağız içinden yapılan ortalama 20-40 dakika kadar süren bir operasyondur. Ameliyat öncesinde gamzenin nereye yapılacağı muayene ile belirlenir ve işaretlenir. Sonrasında lokal anestezi yapılıp bir miktar beklendikten sonra gamze estetiği ameliyatı gerçekleştirilir. Ameliyatta, mimik kasları yanağın istenilen bölgesine gamze oluşturacak şekilde dikilir. Ameliyat sonrasında hafif bir şişlik olacak, yaklaşık bir hafta sonra şişlikler düzelecektir. Dikişler ağız içinde kendiliğinden eriyecektir.

Operasyon sonrası ameliyat bölgesinde biraz şişlik oluşacak, buda genellikle bir hafta içinde düzelmektedir. Bununla beraber ağız içindeki dikişler kendi kendine eriyecek ve gülerken gamzeler de kendini belli ederek ortaya çıkacaktır.

Gamze Estetiği Kimlere Yapılır?

Hemen her türlü

Yazının Devamı

Yuvarlak silikon mu, damla silikon mu?

21 Mayıs 2020

Estetik ameliyatlar arasında meme büyütme estetiği en başarılı ve en mutlu eden sonuçlar sağlayan işlemlerden biridir. Hayal edilen göğüslere daha kısa sürede ulaşarak ve kesin sonuçlar veren bu işlem günümüzde göğüs boyutundan rahatsız olan kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu sayede meme büyütme estetiğinde meme boyutundaki asimetriler, küçük memeden rahatsız olan kadınlar uzun süreli ve sağlıklı bir sonuca ulaşmış olurlar. Kişinin vücut hatlarının orantısını sağlayan aynı zamanda daha çekici ve daha estetik görünmesini sağlayan bir cerrahi müdahaledir. Meme dokusu içerisine istenilen boyutta görünüm sağlanması için çeşitli büyüklükte silikonlar yerleştirilir. Silikonların istenilen ebatta farklı boyutları vardır. Yerleştirilen silikonların yeni teknoloji ile üretiminden sonra yüzeylerinde de değişiklikler meydana gelmiştir pürtüklü ve pürtüksüz yüzey olaraktan farklılık gösteren silikonlar vardır. Boyutların ve silikon yüzeyinin

Yazının Devamı

Üçgen yüz estetiği

16 Şubat 2020

 

Son yıllarda oldukça popüler bir uygulama haline gelen bişektomi, özellikle birçok ünlü dünya starı tarafından da tercih edilmeye başlanınca Hollywood Yanağı olarak da anılmaya başlandı. Yanak inceltme estetiği olarak da bilinen bu operasyon yanak ve çevre dokusuna kalıcı şekil verme, inceltme işlemidir. Özellikle tombul yanaklara sahip kişilerin tercih ettiği bu işlemle; malar, yani elmacık kemiği bölgesi ile yanak arasındaki geçişin daha keskin olması ve yanağın inceltilmesi nihai amaçtır.

Lokal ya da genel anestezi altında yapılabilen işlem ortalama 30 dk kadar sürer. Ağız içi sterilize edildikten sonra yaklaşık 1 cm uzunluğundaki bir kesi aracılığı ile giriş yapılır. Buccal yağ paketçiği olarak adlandırılan fazlalık yağ dokusu yanak içerisinden çıkarılır. Bu noktada her iki taraftan eşit miktarda yağ dokusu çıkarmak ya da hastanın yanaklarında belirgin gözle görülür bir asimetri var ise bu asimetriyle orantılı ölçüde bir miktarda yağ dokusu çıkartmak işlemin en önemli noktalarındandır. Çıkarılan yağ dokusu

Yazının Devamı

Dudak Kaldırma Estetiği

6 Ocak 2020

İdeal bir gülüş üst dudağın yukarı çıkarak dişlerin belirli bir oranda göründüğü zaman güzeldir . Üst dudağın mesafesi idealden fazla olması dudağın üste doğru çekilerek dişlerin yeterli derecede görünmesine engel olabilir. Bu uzunluğun olması gerekenden fazla olması kişinin alt yüzünün olduğundan çok daha uzun görünmesine neden olur. Buda yüzünüzde yorgun bir görünüme sebep olur.
Üst dudak -burun kökü uzunluğu normelde 12-15 mm arasındadır. Liplift (dudak kaldırma) operasyonunda amaç yüzün altın oranını yakalamaktır. Liplift operasyonunda amaç altın üçgeni yakalamak adına dudakla burun arasındaki mesafeyi kısaltarak üst dudağı kontörlü bir şekilde yukarıya kaldırarak dudağın pembe kısmının görünürlüğünü arttırmaktır.


Lip lifting kimlere uygundur?


Lip lift operasyonu hem kadınlar hem de erkekler için uygulanan bir operasyondur . Lip lift yani üst dudağın kısaltılması işlemi dudaklarını daha kalkık göstermek isteyen kişiler için uygundur.İyileşme dönemi;


Yazının Devamı

Büyük Göğüsün Sağlığa Etkisi

22 Kasım 2019

Büyük göğüslü kadınlar genellikle göğüslerinin ağırlığı sebebiyle boyun, sırt ve omuz bölgesinde acı veren fiziksel semptomlara sahiptir. Bazı kadınlarda sürekli boyun ağrısı, öne eğik duruş ve disk fıtıklaşmasına bile sebep olabiliyor. Yaklaşık 1,5-2 saat süren bir operasyon ile günlük hayatınıza, spor faaliyetlerine daha aktif olarak katılabilir ve yaşam kalitenizi ciddi oranda arttırabilirsiniz.

Meme Küçültme ameliyatı ile

Sütyen ölçüleriniz küçülecek ve meme ağırlığına bağlı omuzlarda olan ağrı ve sütyen izlerinden kurtulabilir

Meme katlantı yerlerinde neme bağlı oluşan ve renk değişiklikleri küçültme ameliyatları sonrasında kaybolacaktır

Egzersiz yapmanız kolaylaşacak ve daha sportif günlük yaşam tercihleri ise beraberinde daha güçlü, fit ve formda bir bedene ulaşmanız kolaylaşacaktır.

Ameliyat sırasında özellikle ameliyat öncesinde tanı amaçlı çekilen USG ve/veya mamografilerde saptanan kist ve benzeri tümöral kitleler ameliyatta çıkarılır ve patolojiye gönderilerek değerlendirilir. Meme küçültme ameliyatları sonrasında çıkarılan sağlıklı dokular içinde yakalanan tümöral dokular hayat kurtarıcı olabilir.

Ameliyat Sonrası Emzirme Sorunu

Bebek ve emzirme beklen

Yazının Devamı

Bacak Estetiği Yöntemleri

5 Kasım 2019

Pek çok bayan bacaklarından memnun olmaması sebebiyle etek ya da şort giyememekte ve bu durum özgüveninizi etkileyebilmektedir Giymek istedikleri kıyafetleri özgürce seçememek sizi ciddi anlamda mutsuz edebilir..

Bacak estetiğinde başlıca sorunlar yaşın ilerlemesine ve kilo alıp vermeye bağlı sarkmaların oluşması, bacağın bazı bölgelerinde fazla yağ birikimlerinin oluşması, ya da bacağın iç bölgesinde yağ dokusu yetersizliği gibi nedenler bacakta şekil bozukluğu oluşturuyor. Bacak estetiğinde amaç bacakları estetik, görsel, uyumlu ve çekici hale getirmek. Bu sebeple fazlalık olan yerlerde doku hacmi azaltılıyor, eksik olan yerlere eklemeler yapılıyor.

Yağ birikiminin fazla olduğu bölgelerde;

Bacakların görüntüsünde şekil bozukluğu yaratan sorunlardan biri yağ birikintilerin olmasıdır. Bu yağ birikintilerinin giderilmesi için kullanılan etkili yöntem ise liposuction ameliyatıdır. Bacaklarınızda bulunan yağ fazlalıklarını liposuction yöntemiyle alınarak düzensiz görünen kısımları en aza indirilebilir. Ayrıca bacağın bazı bölgelerinde yağ fazlalığından dolayı çarpık görünen bacakların yanı sıra bacaklarının kalın olmasından şikâyetçi olan hastaların da bacaklarını liposuction yöntemiyle

Yazının Devamı

Tamponsuz Burun Estetiği

1 Ekim 2019

Rinoplasti kısaca burna yeniden şekil verilen bir ameliyattır. Bu operasyon sırasında burunda yer alan biçim bozuklukları düzeltilmekte ve burnun fonksiyonları da yeniden düzenlenmektedir. Daha estetik burun şekli oluşturmak için bazen kemikleri ve kıkırdakları küçültüp şekillendirmek, bazen de tam tersine eksik yerlerini tamamlamak ve şekillerini değiştirmek gerekiyor.
Ameliyat öncesinde yapmam gerekenler?
Burun, kılcal damarların çok yoğun olduğu bir organdır. Bu nedenle, burun ameliyatına başlamadan , damarları büzen bir ilaç ve ağrı kesiciler yapıyoruz. Bu sayede, kansız bir şekilde bu ameliyatını yapmak mümkün oluyor. Ancak, burun estetiği sonrası kanama olamasın diye sizin de dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Bu ameliyat öncesi, kan sulandırıcı özelliği olan ilaçlar ve besin destek ürünleri kullanmamanız gereklidir.
Kapalı burun ameliyatında İyileşme süreci artık çok daha kısa...
Kapalı rinoplasti tekniğinde daha az ödem oluşuyor ve hastalarda 1 hafta sonra neredeyse işe dönüş sağlanıyor. Ameliyat sonrasında burun kapatılırken kendiliğinden eriyen iç dikişler atılır. Dışarandan görünen bir dikiş olmaz. Dikiş aldırma

Yazının Devamı

Badem Göz Estetiği

9 Eylül 2019

Göz yapısı aşağıya doğru olan insanlar; yorgun, üzgün ve mutsuz görünebilirler, kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olan bu sorunun badem göz estetiği ile ortadan kaldırılabilir. Hafif yukarıya kalkık, çekik gözler daha güzel kabul edilmektedir. Badem göz estetiğinin diğer estetik operasyonlardan en önemli farkı orta yaş altı kişilerden çok 25 yaş sınırındakilerin tercih ediyor olmasıdır.
Badem Göz Estetiği Nasıl Yapılır?
Badem Göz Estetiği öncesi lokal anestezi yapılır. Uyuşma sonrasında gözün dış üst köşesinden bir kesi açılarak özel cerrahi iplikle göz yukarı doğru çekilir. Askı doku kemik zarına sabitlenir. Badem Göz şekline kavuşmuş olunur. 3-4 dikiş atılır, bu dikişler kendiliğinden eriyen dikiş kullanılır ve işlem sonrasında iz kalmaz. Operasyon 30 – 60 dakika arası sürmektedir. Kişinin hastanede yatması gerekmez. Hasta rahatlıkla günlük hayatına devam edebilir.
Operasyon sürecinde hastanın dikkat etmesi gerekenler nelerdir?
Badem göz estetiğinden sonra bandaj kullanılmıyor. Bölgeye sadece ince strip yapıştırılıyor. Badem göz estetiğinin yapıldığı gün hastaların ödem olmaması için öne eğilmesini

Yazının Devamı