Tamponsuz Burun Estetiği

Haberin Devamı

Rinoplasti kısaca burna yeniden şekil verilen bir ameliyattır. Bu operasyon sırasında burunda yer alan biçim bozuklukları düzeltilmekte ve burnun fonksiyonları da yeniden düzenlenmektedir. Daha estetik burun şekli oluşturmak için bazen kemikleri ve kıkırdakları küçültüp şekillendirmek, bazen de tam tersine eksik yerlerini tamamlamak ve şekillerini değiştirmek gerekiyor.
Ameliyat öncesinde yapmam gerekenler?
Burun, kılcal damarların çok yoğun olduğu bir organdır. Bu nedenle, burun ameliyatına başlamadan , damarları büzen bir ilaç ve ağrı kesiciler yapıyoruz. Bu sayede, kansız bir şekilde bu ameliyatını yapmak mümkün oluyor. Ancak, burun estetiği sonrası kanama olamasın diye sizin de dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Bu ameliyat öncesi, kan sulandırıcı özelliği olan ilaçlar ve besin destek ürünleri kullanmamanız gereklidir.

Kapalı burun ameliyatında İyileşme süreci artık çok daha kısa...
Kapalı rinoplasti tekniğinde daha az ödem oluşuyor ve hastalarda 1 hafta sonra neredeyse işe dönüş sağlanıyor. Ameliyat sonrasında burun kapatılırken kendiliğinden eriyen iç dikişler atılır. Dışarandan görünen bir dikiş olmaz. Dikiş aldırma derdi neredeyse hiç olmaz. Ayrıca burna ait tüm problemleri(dış eğrilik,burunucu düşüklüğü,nefes almayı engelleyen iç kırıklar) kapalı rinoplasti daha sağlıklı ve doğal bir şekilde düzeltilir.
Tamponlar...
Burun ameliyatı olmaya karar veren kişilerin çoğu zaman korku ile baktığı ve çoğunlukla rahatsızlıkları olduğu halde ameliyattan korkmalarının en önemli nedeni tampondur. Ancak korkmanıza gerek yok. Tamponsuz burun ameliyatlarının sağladığı konforla ameliyat sonrası da sizin için gayet rahat…

Eskiden ameliyat sonunda her iki burun deliğine burun tamponu konmakta idi. Bu durum hastada nefes almayı çok zorlayıp bazen tehlikeli bir şekilde hastanın hava açlığı nedeni ile tamponu çekmesi ve kanamalar oluşmasına sebep oluyordu. Şimdi ise ameliyat esnasında burun içine koyduğumuz dikişler sonrasında tampona ihtiyaç kalmamakta ve ameliyat sonrası normal burun deliklerinden nefes alan hasta çok rahat etmekte ve de bu dikişler kendiliğinden eridiği için alınmaları da gerekmemektedir. Tamponsuz estetiğin avantajlarına bakacak olursak hasta rahatça nefes alabilir, yeme içme sırasında kulakta basınç oluşmaz.. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin rahat ve hızlı geçmesine yardımcı olmaktadır.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Site:http://www.ekremkeskin.com/
Instagram:https://www.instagram.com/drekremkeskin/