Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

*Türkiye günlerdir futbol dünyasının popüler isimlerinin müşteki olduğu ponzi sistemiyle buharlaşan milyonlarca doların hikâyesini konuşuyor. Rakamların büyük, mağdurların ünlü olması da konuya dair ilgiyi artırıyor. Milliyet olarak dava dosyasına dair sayfalarımızı hazırlarken hukuk önünde herkesin eşit olduğu gerçeğini unutmuyoruz. Dava dosyasındaki ifadelere baktığımızda birden fazla suç iddiasıyla karşılaşıyoruz. Sisteme dahil olup sonra parasını kurtarmak adına mafyavari yöntemlere başvurmakla suçlanan eski futbolcular başta olmak üzere dosyadaki tüm suç iddialarını takip ediyoruz. Ünlü, zengin ve hatta haklı olmak kimseye suç işleme hakkı vermez. Top yuvarlak ama bu konudaki yayın çizgimiz dümdüz. Sadece ana suç iddiasının değil, dosyadaki tüm suç iddialarının mutlaka soruşturulması gerektiğine inanıyor ve buna göre yayın yapıyoruz.

Haberin Devamı

Top yuvarlak, Milliyet düz….

*Hukukla başlamıştık öyle devam edelim: Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yaşananları da savaş hukuku üzerinden haberleştiriyoruz. İnsan, çocuk ve hasta haklarına bakarak ilerliyoruz. Slogan haberciliğiyle doğru habercilik arasındaki fark açısından altını çizmemiz gereken bir nokta bu.

*Hollanda ve Arjantin seçim sonuçları geçen hafta boyunca en çok üzerinde durduğumuz konu oldu. Avrupa’da yükselen aşırı sağın şu ana kadar kazandıkları ve bundan sonra kazanması muhtemel yerleri, sağ zaferlerin sebeplerini hem haber yaptık hem de yazarlarımız araştırma dosyaları olarak ele aldı. Bu aşırı sağ rüzgâr Avrupa’yı ve tüm dünyayı daha güvensiz bir hale getiriyor.

*Türkiye’de ve dünyada en büyük tehdit kuraklık. Geçtiğimiz iki hafta içerisinde susuzluk, vahşi sulama ve büyük şehirlerde yağan yağmurun toprakla buluşamama sorununu anlattığımız 3 ayrı dosya hazırladık sizler için. Su geçiren asfalttan, yağmur hasadına, dünyada giderek ışığı çeken sünger şehir konseptinden, bilimin baraj gölleri üzerinde yağışı artırmak adına yapabileceklerine kadar çok sayıda bilgi içeriyordu dosyalarımız. Türkiye’nin bu en büyük sorununu ısrarla gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Top yuvarlak, Milliyet düz….

*Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile birlikte 16 Günlük Aktivizm Kampanyası başlattı. Kampanya Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddeti Önlemek için yatırım yapmanın aciliyetini vurguluyor. Kampanya sürecinde BM’nin Media Compact üyesi olan Milliyet de 16 gün boyunca kadınlara yönelik şiddete karşı #BahanesiYok diyerek haberleri gururla sayfalarına taşıyor.