Resul Buksur

Resul Buksur

rbuksur@gmail.com

Tüm Yazıları

Glass adındaki gözlük, sesle ve dokunarak internete bağlanacak. Bu gözlükle fotoğraf ve video çekip sosyal medyada bile paylaşabileceksiniz

Anlık video telefon ve harita servisleriyle internet dünyası gözümüzün önündeki şeffaf bir ekranda. Google’ın geçen yıl proje olarak başladığı, kimilerince başta biraz da uçuk görülen Glass (Gözlük) adındaki akıllı gözlük, bu yılın sonunda satışa çıkacak gibi görünüyor. Şirketin CEO’su ve gözlük projesine takmış durumdaki Sergey Brin geçtiğimiz aylarda prototipleriyle Paris’te moda haftalarında bile boy göstermişti. Gündelik hayatın içinde tasarımıyla da iddialı olma yönündeki bu girişim, teknoloji meraklılarını hareketlendirmişti.

Ön siparişle 1500 dolara
Google, sitesinde (google.com/glass) geçen hafta yaptığı ön siparişle Glass Explorer adındaki ilk ticari gözlük versiyonunu bin 500 dolara satacak bir kampanya başlattı. Bu gelişme gözlüğün yıl sonunda resmen satışa çıkması beklentilerini artırdı. Amerika ile sınırlı bu özel program için yetkililer, ürüne gerçekten meraklı ve katkısı olabilecek kullanıcıları dahil etmeyi amaçladıklarını söylüyor. Kimi kaynaklara göre bu kadar yüksek fiyata satılırsa gözlük bir hayli pahalı. Ancak son ürünün 500-600 dolar arasında olacağı beklentileri de var.

Haberin Devamı

Göz önündeki bilgisayar

Gözlük sağ üstteki ekranı, sesle veya gözlüğün sapına dokunarak aktif hale geliyor. Özel grafik arayüz dikkat çekici.

Gözlüğün iPhone’u olabilir mi?

Aslında ürün gözlük haline getirilmiş bir iPod’a veya androidli bir akıllı telefona benzetilebilir. Gözünüzün hizasında her zaman bir kamera olacak. Evde, ofiste ya da yolda cebinizdeki telefon üzerinden, wi-fi sayesinde hızlı internete ulaşabileceksiniz. Bu yetenekleri gözünüzün önüne kendine has bir ekranla çıkaracak. Apple’ın iPod’u kadar ikonik olabilir mi? Bunu kullanıcıların tepkileri belirleyecek.

Cıvıltılar

* Mobil teknolojilerin sergilendiği bu yılki fuarda öne çıkanlar Samsung 8 inçlik Galaxy çıkarıyor, Sony Xperia Z tablet suya dayananıklı olacak, Nokia Lumia serisine 720 ve 520’yi ekledi, Asus’un tablete dönüşen modeli Padfone Infinty adıyla yenilendi.
* Barcelona’da Gebze çıkarması Turkcell her yıl Barcelona’da yapılan Mobil Dünya Kongresi etkinliklerinde Gebze kod adıyla yerli akıllı telefon üreteceğini duyurdu.
* PlayStatIon 4 ucundan göründü Beklenen konsol süper donanımla bu yıl çıkacak ama kontrol kolundan başka bir şey görülemedi.

Haberin Devamı

Kızgın kuşların çizgi filmi geliyor
Efsaneleşen oyun Angry Birds’in şirketi Rovio sadece internette yayınlanacak bir çizgi dizi film çekeceğini duyurdu.

APLİKASYON

Instagram’dan kartpostala
Geçen hafta aylık 100 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram fotoğraflarını, eskiden olduğu gibi kağıda bastırmak mümkün. Hatta Postagram’la bildiğimiz kartpostal atmaya ne dersiniz?

POSTAGRAM:
99 cent ücretle Instagram fotoğraflarınızı basılı kartpostal haline getiriyor ve postalıyor.

PRINTSTAGR.AM:
İnternet sitesi üzerinden Instagram fotoğraflarınızdan, albüm, takvim, çerçeve gibi birçok basılı ürün yaratmanızı sağlıyor. Bir takvim 40 dolara çıkıyor.

MINIPRINT.ME:
Türkiye’den de baskı potansiyelini fark edenler var. Bu site buzdolabı yapışkanlarından kartlara kadar birçok baskı imkanı sunuyor.