Resul Buksur

Resul Buksur

rbuksur@gmail.com

Tüm Yazıları

Twitter artık dijital müzik parçalarını da paylaşmanıza olanak sağlıyor. Bu gelişme sosyal ağlara yeni bir soluk getirecektir

Müzik ve Twitter’ın hayran mantığı sonunda tam olarak birleşiyor. Twitter şirketi artık dijital müzik parçalarını da takipçilerinizle paylaşmanıza olanak sağlamaya başladığını duyurdu. Şimdilik dünyanın belirli bölgelerinde çalışmaya başlayan Twitter #music servisi, müzik paylaşımı sayesinde oluşan müzik listeleriyle sosyal ağlara yeni bir soluk getirebilir. Sosyal müzik ufukta görünmüş olabilir.

Sosyal müzik aplikasyonu

Müzikleri tweet’leyin

Twitter’daki ‘trend topic’ mantığını bilenler hemen anlayacaktır. Şirket müzik parçaları için de benzer bir sistem kullanıyor. iPhone aplikasyonu veya siteden o an en çok tweet’lenen müzik parçalarını görmeniz mümkün oluyor. Yani her an elinizin altında en beğenilen müzikler hazır bekliyor. iTunes, Spotify ve Rdio müzik dükkanları sayesinde müzikleri satın alıp indirebiliyorsunuz.

Müzisyenle dinleyici için yeni bir ilişki
Tabii bu yenilik, müzik icra edenlerle dinleyici arasında yeni
ve farklı bir ilişkinin doğmasını sağlayacak. Uzun bir süredir müzik sanatçıları sosyal medya ile de hayranlarıyla ilişkilerini yürütüyordu. Ama bu sistem “sosyal dinleme” kavramını doğurabilir. Beklenmedik bir müzisyen bir anda günün en tweet’lenen müzik parçası ile listeleri alt üst edebilir.
Twitter’da #music adında aplikasyon içindeki #NowPlaying başlığı ile de arkadaşlarınız arasında kimin hangi müziği dinlediğine ulaşabiliyorsunuz. Twitter’ın öneri listelerini ve yükselenleri takip
etmek de mümkün. Şu anda Amerika ve Kanada’da kullanıma açılan aplikasyon, fotoğraf ve video paylaşımından sonra müziği de sosyal medya dünyasına entegre ederek hızla yayılabilir.

Haberin Devamı

En çok müzisyenler takip ediliyor

Twitter hesapları en çok takip edilenler büyük oranda müzik dünyasından geliyor. Twitter sisteminde en çok takipçisi olan kişi tahmin edileceği gibi Justin Bieber. 25 milyonun üzerinde takipçi sayılarıyla en popüler 10 Twitter hesabının 8’i de Katy Perry, Lady Gaga, Rihanna gibi müzik dünyasından isimlere ait.

Haberin Devamı

APLİKASYON

MÜZİK DÜKKANLARI

Apple’ın iTunes ile Türkiye’de de müzik satmaya başlamasıyla dijital müzik pazarında önemli bir aşamaya gelindi. Turkcell, Avea ve TTNet gibi operatörler de bu alana bir hayli katkı sağladılar.

1. iTunes: Uzun yıllardan sonra yerel iTunes dükkanından müzik satın alabiliyoruz. Müziklerin dünyada yüzde 70’i iTunes’tan iniyor.

2. NokIa Music: Türkiye’de yerel müzik pazarına ilk ciddi yatırımı yaptı. Şimdi müzikleri Windows sistemli yeni telefonlarına taşıdı.

3. Spotify: Dünya çapında en popüler müzik dinleme ve satış sistemini yarattı. Avrupa’nın ardından Amerika’da hayli popüler.

4. Turkcell Müzik: Bilgisayar başında akıtma müzik dinlemek için iyi bir seçim. Müzik indirme paketleriyle indirmek de mümkün.

Müzikleri tweet’leyin

YENİ ÜRÜN

B&O PLAY H6
BANG&OLUFSEN pahalı ve yüksek kaliteli ses sistemleriyle bilinir. Şirket akıllı telefon ve tabletlerin yayılmasından sonra aksesuarlara bir hayli yükleniyor. Masaüstü hoparlör sistemlerinden sonra şimdi de kulaklıklarını yeniledi. Siyah ve retro kahverengi gibi
iki renk seçeneğine sahip kulaklıklar, 399 avroluk fiyatıyla da göz dolduruyor. beoplay.com

Haberin Devamı

Cıvıltılar

* AKILLI KAMERA RAFLARDA
Samsung’un ilginç ve yenilikçi kamerası Samsung Smart Camera Türkiye’de satışa çıktı. 3G bağlantı özellikli kameranın fiyatı 1.400 lira civarında.

* TOMTOM SAATİ
Navigasyon cihazları ve harita servisleri şirketi TomTom GPS’li
ilk kol saatlerini duyurdu.

* APPLE SONBAHARA HAZIRLANIYOR
Şirketin CEO’su Tim Cook bu yıl sonbahara kadar yeni bir ürün duyurmayacağız, dedi. Kimilerine göre sonbaharda şaşırtıcı bir çıkışa hazırlanıyor.