Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


Türkiye’de lüksün simgesi Vakko’nun veliahtlarından Rıfat Elhadef ve ikiz kardeşi Ediz Elhadef, dümeni yiyecek - içecek sektörüne kırdı. Elhadef kardeşler hem kebap, hem de ‘kuruyemiş’ işinde büyümek için kolları sıvadı.
Elhadef kardeşler, Vakko’nun kurucusu Vitali Hakko’nun ablası Bella Elhadef’in torunları. Babaları Alber Elhadef ise Vakko’nun hem ortağı, hem Yönetim Kurulu Üyesi.
Rıfat Elhadef ve Ediz Elhadef bu hafta içinde ‘Pozitif Gıda’ adlı bir şirket kurdu. Elhadef kardeşler, şirket merkezi olarak da İstanbul’un ünlü eğlence mekânı Reina’nın adresi olan Ortaköy Muallim Naci Caddesi No: 44’ü gösterdi.
Rıfat Elhadef’in adı 2003’ten beri Reina içinde faaliyet gösteren Köşebaşı kebapçısının ortağı olarak geçiyordu. Bu kez eşi Marina Stilianidis Elhadef ve kardeşi Ediz Eldahef’i de yanına ortak alan Rıfat Bey’in yiyecek - içecek sektöründe yatırımlarını artırmak istediği belirtiliyor.

Haberin Devamı



Vakko’nun veliahtları kebap ve ‘yemiş’le büyüyor

Malatya’dan Bolivya’ya...
Yeni şirket, Köşebaşı Reina’nın yanı sıra gıda ve eğlence üzerine restoran, kafe, bar ve pastanelere uzanan geniş bir yelpazede hizmet vermeye hazır.
Ediz Elhadef ise büyüme potansiyeli yüksek bir diğer gıda yatırımıyla meşgul. Bu yıl ocak ayında sessiz sedasız ‘Voicevale Türkiye Tarım Ürünleri’ adlı bir şirket kuran Ediz Elhadef, Avrupa’nın en büyük kuru meyve ve yemiş toptancılarından Voicevale’in Türkiye ayağını ortaklarıyla birlikte faaliyete geçirdi. Malatya’dan Bolivya’ya dünyanın dört bir köşesinde anlaşmalı üreticileri bulunan Voicevale kuru üzümden kaju fıstığına çok sayıda ürünün ticaretini yapıyor.

Avrupa’da 4. ofis Nişantaşı’nda
2010’da 225 milyon dolar ciro yapan Voicevale, Avrupa’daki 4. ofisini ocak sonunda Nişantaşı’na açtı. Türkiye’deki şirketin ortaklarından Eytan Yusuf Aji başkan, Ediz Elhadef ise başkan yardımcısı konumunda. Ortaklar Türkiye’yi Ortadoğu’ya yönelik bir ‘hub’ haline getirmeye çalışıyor. Rıfat Elhadef aynı zamanda Vakko’da İş Geliştirme Direktörü. Eşi Marina Hanım da Vakko’da tasarım çalışmaları yapıyor. Ediz Elhadef’in bir diğer işi ise rüzgâr türbinleri ticareti.