Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup girişimci hızlandırma programının 3. dönem girişimleri, geçtiğimiz Cuma akşamı Kolektif House Maslak’ta gerçekleşen Demo Day etkinliği ile mezun oldu.
3. dönemi tamamlanan Workup hızlandırma programı kapsamında bugüne kadar 7 binin üzerinde başvuru alınmış. 3. dönemle birlikte toplamda 29 girişim mezun olmuş oldu. Daha önceki mezun olan 19 girişimden 7’si yurt dışına satış yapıyormuş, 5 girişim de yatırım almış.
Daha önceki yazılarımda söylemiştim, kurumsal yatırım fonları bu senenin sıcak konularının başında geliyordu. İş Bankası Grubu bünyesinde kurulan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. altında geçen ay kurulan Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu hakkında da bilgi verilen etkinlikte, bu fonun 100 milyon liraya kadar yatırım yapabileceği aktarıldı. Yakın zamanda bu fondan yatırımlar eli kulağında diyebiliriz. Mezun olan girişimler ise şu şekilde ;
Animega
Anime severlerin, takip ettikleri film, dizi, müzik ve mangalara ulaşabildikleri web ve mobil uygulama. Farklı türde anime içeriklerine tek platformdan erişebilme kolaylığı sunuyor.
Compocket
Mühendisler, teknisyenler ve öğrencilerin sıkça kullandıkları, elektronik devre ölçüm cihazı osiloskopu, Minis adını verdikleri cepte taşınabilen, kullanıcı dostu, uygun fiyatlı ve telefon, bilgisayar gibi farklı platformlarda çalışabilen bir cihaz haline getiriyor. Yani bu cihazı telefonuna bağlayarak bilgileri telefonunuzdan görebiliyorsunuz.
Doktorderki
Uzman doktorlara bire bir soru sorulabilen mobil uygulama. Acil durumlar dışında doktora gitmeye zaman bulamayan, korkan veya utanan kişilere doktorlardan görüş alma imkanı sunuyor.
Epiqur
Müzisyenler için donanım destekli sosyal canlı yayın platformu. Yani Epiqur dijital dünyanın konser salonu diyebiliriz.
Hangi Üniversite Hangi Bölüm
Üniversite adayı öğrencilerin üniversiteleri ve bölümleri keşfetmelerini sağlayan, video içerikler üreten bir web platformu. Üniversitelilerin bölüm veya fakültelerini tanıttıkları yazı ve video içeriklerinin yanı sıra; adaylara puan hesaplama, tercih robotu ve taban puanları gibi araçlar da sunuyor.
Heryerdepilates
İstenilen zaman ve yerde uzman eğitmenler eşliğinde pilates yapılabilmesini sağlayan online pilates stüdyosu. Spor yapmak için yeterli zaman, bütçe ve fırsat bulamayan kişilere; süre, seviye, ekipman ve eğitmen gibi filtrelerle kişiselleştirilmiş pilates dersleri sunuyor.
Leadonly
Sağlık sektörü için lead otomasyonu sağlayan SaaS CRM aracı. Hastanın sosyal medyada önüne çıkan reklamlardan, ameliyat sürecine kadar bütün ilişki kanallarının otomasyonunu gerçekleştiriyor. Bunu yaparken kendi performansını uçtan uca ölçüyor ve verileri de müşterilerine sunuyor.
Onboardio
Canlı sohbet kullanan web sitelerinde, ziyaretçilerin site içerisindeki hareketlerini analiz edip potansiyel soruları ve cevapları daha soru sorulmadan gösteren bir ön sohbet aracı.
Startuphr
Startup'ların ekip arkadaşı, stajyer, yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışan bulabileceği dijital bir platform. Sektördeki iş modelini tersine çeviren StartupHR, ilan paylaşımı yapmadan startupların aradıkları kişilere ulaşmasını sağlayarak, ekip problemini çözmeyi hedefliyor.
Userguiding
Web siteleri için kod yazmadan interaktif rehberler ve ürün turları hazırlanabilen ve böylece web sitesine ilk defa gelen kullanıcıların kolayca siteyi anlamasını sağlayan platform. Userguiding, dönüşüm ve elde tutma oranlarını artırırken, müşteri hizmetlerinin ise iş yükünü azaltıyor.
Özay Şendir
Ayıplı bir tartışma, 'işine yarayacak'
14 Mayıs 2025
Didem Özel Tümer
Türk şirketlere BAE’de finansa erişim kolaylığı
14 Mayıs 2025
Abbas Güçlü
En son imparator!
14 Mayıs 2025
Ali Eyüboğlu
EOKA’nın köyünde ölümle burun buruna! Neşe Karaböcek’ten Kıbrıs anıları…
14 Mayıs 2025
Dilara Koçak
Yaz gelmeden detoks değil, denge zamanı
14 Mayıs 2025