Hayatın sırları

17 Mayıs 2022

43. yaş günümde bugüne kadar yaşamdan öğrendiğim bazı şeyleri sizlerle de paylaşmak istedim.

Sevmek...

Sevginin ve sevmenin sihirli ve iyileştirici gücü olduğunu ta derinlerde hissettim. Sevmeye önce kendimden başlamam gerektiğini tecrübe ile öğrendim. Sevginin ve sevmenin o muhteşem gücünün neler yaptığını gördüğümde artık daha çok “sevildiğimi” hissettim.

Hareket etmek...

Hareket efsunluymuş. İnsana yeni bir bakış açısı kazandırıyor ve başka bir dünyaya kapı açılıyor. Hayatıma koşu – koşmak girdikten sonra kazandığım güzellikler hareketin efsunu ile oldu.

Bizi dönüştüren kişilerle birlikte olmak...

Yenilenmeme, tazelenmeme ve en önemlisi iç huzurumu bulmama sebep olan insanlar iyi ki varlar. Hepsine teşekkür borçluyum.

Niyetimizi temiz tutmak...

Yazının Devamı

Daha iyi bir dünya mümkün mü?

28 Şubat 2022

Bir süredir “İyiliği Aşkla Tasarlar” sloganı ile hareket eden Türk (yerli) beyaz eşya firması şimdilerde buna bir yenisini ekleyerek İYİ-GE Platformu kurmuş.

İYİ-GE için “İyilik geliştirme” daha iyi bir dünya yaratmayı amaçlayarak; bu amaca hizmet edecek fikirler, projeler için bir kurulmuş. Kurulda bilim insanları, STK’ lar, sanatçılar, gençler yer alarak kararlara dahil olacaklarmış. Açıkçası bu haberi okuyunca çok mutlu oldum.

Neden mi?

Çünkü benim gibi uslanmaz iyimserler için biçilmiş kaftan bir proje.

Ben çocukluğumda da hep ama hep kötü diye bir şey olmadığına inanırdım.

 Kötü gibi görünenlerin kötü olmadığına inanırdım.

Nasıl mı?

Yani kötü olan onlar değildi ki…

Yazının Devamı

Cso Ada Ankara Karsu konseri

25 Eylül 2021

Pandemi nedeniyle iptal olan sosyal etkinliklerin –konserlerin- tekrar başlaması ile ben de konser bileti bakıyordum. Bu arada Türk asıllı Hollandalı şarkıcı-şarkı yazarı ve piyanist olan Karsu Dönmez’ in Ankara’da konser vereceğini gördüm. Tatlı Yarım Türkçesi ve şarkıları ile ülkemizde de sempati kazanan şarkıcının konserine piyano dinleyicisi ve caz sever olarak ben de gitmek istedim.

Heyecanlandım, güzel bir sosyal aktivite olacağını ve konserlere verdiğimiz aradan bir süre sonra müzik ziyafeti yaşayacağımı düşündüm. Çok uzatmayayım Karsu konserine biletimi alarak konser gününü heyecanla bekleyeme başladım. Konser CSO (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası) ADA‘da olacaktı. 22.09.2021 tarihinde konser salonuna tatlı duygularla, keyifle hazırlanarak gittim. Ankara, Sıhhiye’ de bulunan konser binasına geldiğimde binanın mimarisi, şıklığı, temizliği, büyüklüğü beni büyüledi. Binayı oldukça beğenmiştim ve sanatın önemsendiğini, böyle bir binanın tasarlanmasının ne harika olduğunu düşündüm. Keyfim yerine

Yazının Devamı

Hayata karşı güç kazanmak

17 Mayıs 2021

Dün doğum günümdü.

15 yaşımdan bu yana eğitimim, çalışma hayatım ve diğer tüm yaşantımdaki kararlarımı tek başıma aldım. Bir kız çocuğu olduğum günlerden itibaren, kadınlığa doğru uzanan yolda heybemde cesaret, bağımsızlık ve uyum kabiliyeti biriktirdim.

Bunlar beni bugün varlıklı ve güçlü yapan birikimlerim.

Zor zamanlarla cesaret, bağımsızlık ve uyum kabiliyeti sayesinde baş edebiliyorum.

Onun için çocukluktan gençliğe adım atan arkadaşlarımıza;

Boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini, erken yaşta çalışmaya başlamalarını ve bu sayede sosyal olmalarını tavsiye ediyorum.

Cesaret, azim, bağımsızlık ve uyum kabiliyetini yaşantıyla birlikte tecrübe ederek kazanılır.

Bu yaşantı insanın hayata karşı duruşunu belirler.

Yazının Devamı

Kadının ruhu mühürlendi

7 Mart 2021

Tarih boyunca kadını kadın yapan özellikleri; gücü, bilgisi, yaratıcılığı, enerjisi, duyguları, sezgileri ile hareket etmesi kısıtlanmaya çalışılmıştı. Zaman içinde kadının kabiliyetleri kısıtlanmış ve sınırlandırılmıştı. En önemlisi kadının ruhu yağmalanmıştı. Kadın baskılanmış; pervasızca duyguları, yaşamı, kendisi olduğu her bir özellik yok edilmişti. Bununla kadının değişimi hedeflenmiş, yalnızca başkalarını memnun etme üzerine kurulu bir kadın yaratılmak istenmişti. Zamanla kadına doğal dengesinden çıkarak yavaş yavaş ruhlarını bırakmaları öğretilmişti. Herkesin her şeyi olması öğretilmişti…

Şimdi kadın; ruhları mühürlenmiş, parlaklığı göz almasın diye kararlıkta tutulan birer mücevher.

Oysa,

Huzur bir kadının ruhunda

Şefkat bir kadının ruhunda

Merhamet bir kadının ruhunda

Sevgi bir kadının ruhunda

Aşk bir kadının ruhunda

Yazının Devamı

SEN ve BEN

22 Şubat 2021

İnsanlar öldükleri kadar dirilirler üzülme…

Hatırlamak olmasa zaman yoktur aslında.

Ben seni hatırlıyorum harfleri birleştirirken.

Ve sonra,

Kelimelerin birleşmelerinden doğan sihri düşünüyorum ve yine seni…

Tüm kelimelerden bir sevgi olanağı doğsun istiyorum. Oluşan cümlenin seni iyileştirmesini diliyorum

Umudun rengi kaybolmadan, kelimelerle capcanlı bir hale bürünsün istiyorum

Senin için Tanrı’ ya kelimelerden şifalı dualar iletmek istiyorum

Yazının Devamı

Atam Ben Bir Hayal Kurdum

10 Kasım 2019

Bu sabah uyanıp, yüreğimi yokluyorum. Yine oracıkta olan yüreğimin acısının 10 Kasım sabahı adı değişmiş.

Ve bu sabah Ata’ma sesleniyorum:

Ben bir hayal kuruyorum.

“Yalnız değilmişiz.”

Hayal bu ya, Ülkemde Eğitim iyileşmiş, öğretmenler hak ettikleri değeri görmüşler. Öğretmenler yeni nesli nitelikli ve kabiliyetli; Cumhuriyetin istediği gibi fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar olarak yetiştiriyorlarmış. Eğitim öğretmenler için kutsal, her çocuk için adilmiş. Senin dediğin gibi, öğretmenler Ülkemde insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıymış Ata’m.

Öğretmenler yalnız değilmiş Ata’m.

Dokunuyorum yüreğime hafiflemiş.

Hayal bu ya, Ülkemde kadınlara karşı yürütülen, aşılamamış olumsuz duygular, düşünceler ve davranışlar bitmiş. Kadınlar, fiziksel olarak ve zihinsel olarak özgürlermiş. Senin dediğin gibi, Kadınlar yerlerde değil, omuzlar üzerinde göklere yükseltilmeye layık görülüyormuş.

Yazının Devamı

Kardeş Olmak

16 Eylül 2019

Kardeş Olmak

Her şeye rağmen sevmektir.

Bir daha hiç barışmayacak gibi kavga edip, anında hiçbir şey olmamışçasına gülebilmek, art niyetsiz birlikte gönül gönüle hayata devam edebilmektir.

Çıkarsızca sevmektir. Kıskanç da olsa, tembel de olsa, kızacağın binbir huyu da olsa…

Paylaşmaktır. En sevdiğin yemeği o daha çok seviyor diye ona bırakmaktır. Onun da mutlaka yarısını sana bırakacağını bilmektir.

Güvendir. Kimseye anlatamayacağın en özel konularını anlattığın dert ortağındır. Kendini en yalnız hissettiğinde omzunda ağlayabileceğini bilmektir.

Kayıtsız şartsız güvenmektir. Bu sana yakışmadı dediğinde tereddütsüz inanmaktır.

Fedakarlıktır. En sevdiğin elbiseni hediye etmektir. Onun kıyafetlerine el koymaktır.

Yazının Devamı