Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyaca ünlü medyum Türkiye’nin falına baktı

Maria Papapetros’u dinleyen Desperate Housewives’ın başrol oyuncularının gözlerinden inanmışlık ve teslim olmuşluk okunuyor.

Hollywood starlarının danışmadan dışarıya adım atmadığı ünlü medyum Maria Papapetros İstanbul’daydı... Girit doğumlu, 70 yaşında olduğuna inanmak güç.
Dennis Haysbert, Goldie Hawn, Kelly Rutherford, Marcia Cross, Johnny Depyp, Kate Moss, Naomi Campbell adeta hayatlarına müdahil olacak kadar yakın müşterileri arasında...

‘Şıp’ diye buldu!
Sohbet etmek için Maria’nın bir seansının bitmesini beklerken, tanıdığım en realist iş kadınlarından birisiyle konuşuyorum. ‘Sizi çok etkileyen, şaşırtan bir şey söyledi mi bugüne kadar hiç? diyorum. Kendisinin değil ama yakın arkadaşının değerli mücevherleri çalınmış.

Dünyaca ünlü medyum Türkiye’nin falına baktı

Maria o günlerde yine Türkiye’deymiş. Akşam bir yalıda yenen yemekte konu açılıyor. Maria’ya soruyorlar. Evin resmini istiyor. ‘Mücevherler çalınmış ama henüz evden çıkarılmamış acele çatı katına baktırın’ diyor. Mücevherler çatıda bulunuyor. Tesadüf de denilebilir elbette... Hatta böyle bir durumda bir medyumdan medet ummanın doğruluğu sorgulanabilir... Ancak umut dünyası işte, kınamamak, empati yapmak lazım.

Dizilerin baş tacı
Papapetros’un öngörüleri o kadar yüksek ki Hollywood film endüstrisi diziler için kendisinden danışmanlık alıyor. Demi Moore’un ‘The Butcher’s Wife’ ve “Ghost” filmlerine danışmanlık yapan oydu. Desperate Housewives dizisinin de danışmanı. Hollywood starları ağzı açık onu dinliyor, yönetmenler içeriği spiritüel konular olmasa dahi dizileri ona danışıyor. Koca koca şirketlerin tepe yöneticilerine, liderlere de danışmanlık yapıyor, Clinton ve Bush döneminde Beyaz Saray’a girip çıktığı söyleniyor.
Böyle içgörülere sahip birisiyle sohbet imkanı yakalamışken yaklaşan seçimleri sordum. 3 - 5 saniyeliğine gözlerini kapatıp, seçim sonuçlarının sürpriz yaşatacağını söyledi. Katılımın üst düzeyde olması beklenen seçimler için aksi yönde tahminlerde bulundu.

‘Haziran müjdesi’ verdi
Seçimlerde son iki günde kararsız kalıp oy kullanmayacak insan sayısı beklentilerin çok üstünde olacakmış. Ekonomimizi konuşmak için Türkiye’nin burcunu sordu... Cumhuriyet 29 Ekim’de kurulduğu için akrep dedim.
Ekim - Aralık aylarından itibaren finansal piyasalarda yükseliş yaşanacağını söyledi. Ancak ciddi yükseliş 2015 Haziran’ından sonra olacakmış. Bu tarihten itibaren yüklü yabancı yatırımlar da gelecekmiş. Bazı Türk işadamlarının da ona tarot falı baktırdığını biliyorum. “Size en çok neyi soruyorlar?” dedim.
Japon işadamları aileleriyle ilgili soru sorarken Türk işadamları kendileri için hangi ülkelerde gelecek gördüğünü, nerelerde iş yapmalarının iyi olacağını soruyorlarmış. ‘Kendi Gücünü Keşfet ve Yepyeni Bir Gelecek Yarat’ kitabı Türkçe’ye de çevrilen Papapetros, yaz aylarında Türkiye’ye gelip, Los Angeles’ta yaptığı psişik güçlenme workshopları yapacakmış.