Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cumhuriyet tarihinde icraatlarıyla iz bırakan en önemli siyasetçilerden biri Başbakan Binali Yıldırım. Ulaştırma Bakanlığı döneminde Türkiye’ye çağ atlatan, yaşam kalitemizi yükselten köprülerin, otoyolların, hızlı trenlerin yapımına ön ayak oldu. Mühendis zekâsı ve icraatçı yönüyle bürokratik engelleri aşarak milyar dolarlık yatırımların gerçekleşeceğine dair inancı hep canlı tuttu. Tarih onu ulaşımı kolaylaştırmasıyla hatırlayacak. Önceki akşam, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Yenikapı Şehir Parkı’nda verdiği iftarda yaptığı konuşmada da Marmaray, Avrasya Tüneli, üçüncü köprü yatırımlarıyla 7 tepeli şehri nasıl taçlandırdıklarını anlattı. Konuşmasında İzmir-İstanbul arasını 9 saatten 3.5 saate indirecek, Nurol, Makyol, Özaltın, Astaldi, Göçay ortak girişimi tarafından yapılan Osmangazi Köprüsü ve otoyol yapımına ayrı bir başlık açtı.

Haberin Devamı

Osmangazi Köprüsü’nde  10 bin kişilik iftar

Asfaltı ağlatacak

İstanbul’u İzmir’e komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez geçişindeki dünyanın 4. büyük köprüsü Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran’ı 1 Temmuz’a bağlayan gece açılacak. Yıldırım, “İnşallah bu muhteşem eserin açılışını da Cumhurbaşkanımızla İstanbul, Kocaeli, Bursa’dan gelen binlerce vatandaşımızla gerçekleştireceğiz. Böylece son 50 yıldır İstanbul’un gündeminde olan büyük bir projeyi de büyük bir hayali de gerçeğe dönüştürmüş olacağız” dedi.

Bırakın Türkiye’yi, dünyada son yıllarda gerçekleşen en büyük yatırımlardan birisi olan köprünün açılışı da bu büyüklüğe yakışır çapta olacak. Köprünün açılışında çevre illerden gelen 10 bin kişi iftarını da yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da dev sofrada orucunu açacak. Bu son derece geniş kapsamlı organizasyonun yanı sıra Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da açılışta bir hız denemesine imza atacak.

26 uğur getiriyor

Osmangazi Köprüsü’nde  10 bin kişilik iftar

Başbakan konuşmasında döneminde yapılan diğer icraatları da detaylandırdı: ‘’Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos’ta, 215 kilometrelik otoyoluyla birlikte açılıp, hizmete sunulacak. 3. Havalimanının da yapılmasıyla havacılığın merkezi İstanbul olacak. Bunun da ilk etabının açılışını 26 Şubat 2018’de yapacağız.”

Haberin Devamı

Başbakan, ‘hayali, yapılamaz’ denilen Kanal İstanbul’un ihalesine de bu yılın sonunda çıkacaklarını açıkladı. 2023’te İstanbul’un tam bin kilometre raylı sistemi olacağı bilgisini paylaşan Başbakan, ‘’Bu Londra’nın raylı sisteminin iki katından fazla demek. İstanbul’a da yakışır” dedi.

Türkiye sevdalısı

Konuşmasında İstanbul’a vurgu yapan Yıldırım, “Dünyanın en görkemli üç medeniyetine Roma’ya, Bizans’a, Osmanlı’ya başkentlik etmiş İstanbul benzersiz bir dünya mirası. İstanbul’da elde edilen başarılar, Türkiye’nin makus talihini değiştirecek o kutlu yürüyüşün başlaması için de bir vesile oldu. Birlikte çalıştığımız o destanı burada yazdık, İstanbul teşkilatı Türkiye sevdalısı bir lider kazandırdı ülkemize. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Bakan Kılıç ve babasından örnek muhabbet

İftar adeta İstanbul’un bir özeti gibiydi. İş dünyası, sanatçılar, gençler, sporcular, kadınların katılımıyla iftar için hazırlanan çadırda yaklaşık 1.500 kişi vardı. Başbakan, kendisini karşılamada oluşan sıra nedeniyle yerine ezan okunduktan epeyce bir süre sonra geçebildi.

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım masalarında iki şehit ailesi iki muhtar ve iki engelliyi ağırladı. Oturduğum masada sol tarafımda Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, sağımda ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın doktor babası Sinan Kılıç vardı. Sinan Kılıç, bakan oğlu masada yerini alana kadar kendisi de iftarını açmadı. Bakan da olsa, “Oğlum çorbanı biraz daha iç” nasihatlerini eksik etmedi. Bakan da sürekli babasına, “Babacığım bir şey ister misin?” diye sorunca ortaya içten bir sevgi ve şefkat tablosu çıktı.

İstikrarın göstergesi
Masa futbol camiası ağırlıklı olunca konu da spor oldu. Bakan, bu yıl 194 kişinin statlardan men cezası aldığını ve küfür vakalarının azaldığını söyledi. O noktada daha çok kadın seyirci önerime Adnan Polat şu sözlerle kibarca itiraz etti: ‘’Tabii bir zarafet getirir. Biz dönemimizde buna öncülük ettik. Ama gördük ki kadınlar daha da fanatik. Cezaların uygulanması daha önemli.’’ İftardan saat 22.30 sularında ayrılırken Başbakan halkın yoğun ilgisi üzerine kimseyi kırmayıp anı fotoğraf çekimine devam ediyordu. Ben ayrılırken fotoğraf için daha en az 300 kişi sıradaydı. Başbakan’ın halka ve teşkilatına karşı ilgisi ve sevgisi, istikrarın devamının sigortası gibiydi.