Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İzmir’e dördüncü fabrikasını kuran Hugo Boss, takım elbise bile dikilebilen yeni nesil penyeleri üretiyor. 4.5 milyon euro’luk yeni yatırım yapan şirket, geçen yılki gibi bu yıl da istihdamını 1000 kişi daha artıracak

Önce haberi vereyim…

1999 yılından bu yana Ege Serbest Bölgesi’nde yer alan tesislerinde, Avrupa pazarına yönelik üretim yapan Hugo Boss, İzmir’de yeni bir fabrika açtı.

İzmir’deki Hugo Boss Tekstil Sanayi özellikle Avrupa pazarına yönelik tüm hazır giyim ürün gruplarında, grubun ana üretim platformu konumunda. Üretim tesisi, erkek giyim, kadın giyim, spor giyim, gömlek ve penye gibi farklı ürün gruplarında Hugo Boss Grubu’na destek veriyor. Grubun ilave yatırımı ise penye alanında oldu.

Haberin Devamı

Tekstile inovatif fabrika

4.5 milyon euro’luk yeni yatırımla 5 bin metrekarelik bir alanda devreye alınan yeni penye fabrikası, Hugo Boss Tekstil Sanayi kampüsü içerisindeki 4. fabrika olma özelliğini taşıyor. 500’e yakın çalışanı bulunan penye fabrikasıyla birlikte şirketin toplam çalışan sayısı 4 bin 700’e ulaşmış. 2023 yılı sonuna kadar yapılacak ilave kapasite artışlarıyla çalışan sayısının 5 bin 700’e ulaşması planlanıyor.

İstihdam hızlı artıyor

Açılışta konuşan Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya şunları söyledi: “23 yıldır bölgeye aralıksız yatırım yapan Hugo Boss Tekstil Sanayi olarak bugün 4. fabrikamızın açılışını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. 2022 yılında binin üzerinde yeni istihdam yarattık. Yıl sonuna kadar bin yeni çalışanı daha ekibimize dâhil etmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede, üretim operatörlerinin yanı sıra, bilgi teknolojilerinden tedarik zincirine, insan kaynaklarından üretim yönetimine kadar birçok farklı alanda işe alım gerçekleştiriyoruz. Bize çok ayrıcalıklı bir çalışma ortamı sunan kampüsümüz ve çalışan memnuniyetini yaptığımız her şeyin merkezine koyan kurum kültürümüzle, bölgenin en cazip işverenlerinden biri olmaya devam edeceğiz.”

Tekstil, iş gücü devir hızının yüksek olduğu bir sektördür. Hugo Boss Kurumsal İletişim Yöneticisi Naim Kutlu, kendi şirketlerinde bir işçinin ortalama çalışma süresinin dokuz yıl olduğunu söyledi. Bu, tekstil sektörü ortalamalarının çok üzerinde bir süre. Hugo Boss’un çalışanlarının memnuniyetini açılışta kendi gözlerimizle görmüştük, istatistiklerin de bunu doğruladığını öğrendik. Sıradan bir açılış töreni adeta pop star konserine dönüşmüştü. Bütün çalışanlar katılmak istediği için yemek molasının hemen sonrasına denk getirilen açılışta yaklaşık 4 bin 500 kişi vardı.

Haberin Devamı

Tekstile inovatif fabrika

Pop star gibi CEO!

Açılış konuşması için sahneye davet edilen Hugo Boss Dünya CEO’su Daniel Grieder de İzmirli çalışanlarının enerji koridoruna girdi! Kalabalığın coşkusuna kendini kaptıran Grieder, bir ara konuşmasına ara verip selfie çekmeye başladı. Grieder üç kez sahneye geri dönerken, “Türklerin, İstanbul’un, İzmir’in enerjisine bayılıyorum” dedi. İzmir’deki fabrika yatırımlarından çok memnun olduklarını ve ilave yatırımlara devam edeceklerini vurgulayan Grieder’in, “Geçen sene size üretimi iki katına çıkarma sözü vermiştim, sözümü tuttum” sözleri büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Penye kumaştan jilet gibi takım elbise!

Rahatlık öyle hayatımıza girdi ki genel stilimizi ve alışveriş alışkanlıklarımızı da etkiledi. Hugo Boss’un Kurumsal İletişim Yöneticisi Naim Kutlu’nun üstündeki rahat ama jilet gibi bir takım elbiseydi. Bu hangi kumaş diye sordum. Hugo Boss özellikle pandemi sonrası dünyanın kodlarına göre kendini adeta yeniden formatlamış. Penye kumaşından üretilmiş takım elbiselerle önce formal bir davete, ardından da spor yapmaya gidebilirsiniz. Önümüzdeki dönem modasının şifresini veren bir diğer ürünleri ise kırışmayan kumaştan yapılan, ufacık bez çantasına sıkıştırıp elinizde taşıyabildiğiniz takım elbiseleri. Hugo Boss tasarımcıları, yeni dönemin trendinin rahatlık olduğunu ve insanları neredeyse spor yapacak rahatlıkta kıyafetler giymek istediğini, inovasyonlarının bu yönde olduğunu söylüyorlar.

Tekstile inovatif fabrika

AKM’de Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in 99’uncu yılı coşkulu törenlerle, etkinliklerle kutlandı. Ben bu heyecana İstanbul’da tanık oldum. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Hatice Nur Yerlikaya’nın Cumhuriyetimizin 99. yılı münasebetiyle düzenledikleri bayramlaşma programı AKM’de yapıldı.

Vali Ali Yerlikaya konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Paşa, bundan tam 99 yıl önce, 28 Ekim akşamı ve tam da bu saatlerde, ‘İçimde milli bir sır gibi sakladım’ dediği o büyük sırrı açıklamıştı: ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.’ Cumhuriyetimiz, bedeli Çanakkale’de, Sakarya’da ve Dumlupınar’da, bedeli Afyon ovalarında şehit kanlarıyla ödenen necip bir milletin göğsüne taktığı istiklâl madalyasıdır!” dedi.

Tekstile inovatif fabrika

29 Ekim özel konseri

Limak Yatırım Başkanı Ebru Özdemir ise, “Cumhuriyet coşkusunu AKM’de, İstanbul Valiliğimizin ev sahipliğinde düzenlediğimiz Limak Filarmoni Orkestrası’nın özel konseriyle yaşamış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Limak Filarmoni Orkestrası’nın 99. yıl Cumhuriyet Özel konserini dinledik. Şef Serdar Yalçın’ın yönettiği konserde Murat Karahan, Hakan Aysev, Efe Kışlalı’nın seslendirdiği eserler, yüreğimizdeki Cumhuriyet coşkusuna tercüman oldu.