Ankara Engelli gençler geri dönüşüm malzemelerini sanat eserine dönüştürdü

Engelli gençler geri dönüşüm malzemelerini sanat eserine dönüştürdü

10.09.2021 - 11:50 | Son Güncellenme:

Engelli gençler geri dönüşüm malzemelerini sanat eserine dönüştürdü

Engelli gençler geri dönüşüm malzemelerini sanat eserine dönüştürdü

Vuslat AY-Celal ATALAY/ANKARA,(DHA)- ANKARA'da Altındağ Gençlik Merkezi'nce açılan kişisel gelişim atölyesinde 100 engelli genç, sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden resim, hediyelik eşya gibi eserler üretti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Altındağ Gençlik Merkezi'nde, bölgede oturan dezavantajlı ve engelli gençler için kişisel gelişim atölyesi açıldı. Gençlerin topluma kazandırılması ve el becerilerinin sanatsal kabiliyetlerinin artırılması amaçlanan projeye yaklaşık 100 engelli genç katıldı. Gençler sıfır atık projesi ile geri dönüşüm malzemelerinden sanat eseri ortaya çıkarıyor. Bidon kapağından patlak topa, çam kozalağından cam şişeye kadar çöpe atılabilecek yaklaşık 200 malzemeden bin 500'e yakın eser ortaya çıkarıldı.
Kişisel Gelişim Özel Eğitmeni Sema Arslan, gençleri bu proje sayesinde topluma kazandırdıklarını belirterek, "Atölyemizde atık maddelerin geri dönüşümünü yapıyoruz. 3 gruptan oluşuyor. Otistik, fiziksel ve işitme engelli bireylerimiz var. Altındağ bölgesinde yaklaşık 100'e yakın çocuk bu gençlik merkezimizin faaliyetlerden yararlanıyor. Gençlik Merkezinde yapılan bu çalışmayla temiz toplum ve temiz çevreye katkı sağlamaktayız. Atık maddelerin geri dönüşümünü yapıyoruz. Resim, el sanatları, ev dekorasyonları çalışması yapıyoruz. Atık maddelerden uçurtma bile yaptık. Özel eğitim bireylerimizin sosyalleşmesi, özgüvenlerinin gelişmesi, topluma kazandırılması ve okuma yazma açısından çok büyük bir ilerleme kaydediyoruz" dedi. Geri dönüşümden yaptıkları sanatsal çalışmaları sergilediklerini belirten Arslan, isteyenlerin evine götürdüğünü ya da hediye ettiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI