Antalya ANSAN'da 'Vosvos Sevdası' sergisi

ANSAN'da 'Vosvos Sevdası' sergisi

26.11.2021 - 10:47 | Son Güncellenme:

ANSAN'da 'Vosvos Sevdası' sergisi

ANSANda Vosvos Sevdası sergisi

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI Wolkswagen (Vosvos) tutkunu Mehmet Budak, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galeresi'nde, 'Vosvos Sevdası' adlı fotoğraf sergisi açtı.

ANSAN Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergiye antika otomobil severlerin ilgisi yoğun oldu. Antalya'da ilk 'Vosvos Severler Kulübü'nün de kurucusu olan Mehmet Budak, yaptığı sunumla antika vosvosların tarihçesini anlattı.

SEVDASINI ANLATTI

Mehmet Budak, şiirlerine de yansıttığı vosvos sevdasının gençlik yıllarında başladığını, 1974 yılında ilk otomobiline kavuştuğunu belirterek, şöyle konuştu;

"Çocukluk, gençlik yıllarım İstanbul'da geçti. Vosvosların sempatik ve sevimli görüntülerine hayran kalmıştım. 'İşim olsun, eşim olsun, arabam olsun' değil, hep bir 'vosvosum' olsun derdim, hayalini kurardım. 1974 yılında önce işim, sonra eşim, bir de 1964 model kırmızı renk bir vosvosum oldu. Arabamı o kadar çok sevmiş, ona âşık olmuşum ki adını 'Eşim' koymuştum. Adına şiirler yazmıştım. İleriki yıllarda vosvosum ile ülkemizin bir çok şehrini, köyünü, kasabasını gezdim. Antalya'ya gelip yerleşince de kurduğum kulübün çatısı altında vosvos severleri bir araya getirdim."

Mehmet Budak, şairliğinin yanında fotoğraf sanatıyla da ilgileniyor. Budak, vosvos kulübü olarak düzenledikleri çeşitli etkinliklerde çektiği yüzlerce kare vosvos fotoğrafları arasından seçtiği karelerle sergi açtı, antika araba severleri bir araya getirdi.

SIRMA, TEŞEKKÜR ETTİ

ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, "Mehmet Budak'ın hayalleri süsleyen vosvos otomobillerin fotoğraflarını sergilemesiyle vosvoslu yıllar film şeridi gibi gözlerimizin önünde yeniden canlandı" dedi. ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, Budak'a teşekkür belgesi sundu.

FOTOĞRAFLI