DiyarbakırSırrı Süreyya Önder için Diyarbakır’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Sırrı Süreyya Önder için Diyarbakır’da gıyabi cenaze namazı kılındı

04.05.2025 - 15:26 | Son Güncellenme:

Sırrı Süreyya Önder için Diyarbakır’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Sırrı Süreyya Önder için Diyarbakır’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Seyfettin EKEN-Gıyasettin TETİK-Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)- İSTANBUL’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Diyarbakır’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Diyarbakır’da, Halkın Demokrasi Derneği (Halk-Der) öncülüğünde gıyabi cenaze namazı kılındı. Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığı’nda kılınan gıyabi cenaze namazına kentteki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan Halk-Der Genel Başkan Vekili Emrah Altun, “Türkiye’de Türk ve Kürt halklarının kardeşliğinde aktif rol üstlenen Sırrı Süreyya Önder, hakkın rahmetine kavuştu. Kendisi, barış mücadelesi için bir elçi olarak yaşamını sürdürdü. Diyarbakır halkı olarak bugün matem gününde onunla beraber olmak istedik. Gözü arkada kalmasın, bıraktığı yerden bayrağı yükselteceğiz. Kendisine rahmet diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun” dedi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI

KEŞFETYENİ
Berk Atan kaza geçirmişti! Günler sonra ilk paylaşım
Berk Atan kaza geçirmişti! Günler sonra ilk paylaşım

Cadde | 04.05.2025 - 10:14

Berk Atan'ın da içinde bulunduğu araç geçtiğimiz günlerde kaza yapmıştı. Ünlü oyuncudan günler sonra ilk paylaşım geldi.

Yazarlar