Erzurum ERZURUM ULUSAL ÇAĞRI MERKEZİNE DOĞRU…

ERZURUM ULUSAL ÇAĞRI MERKEZİNE DOĞRU…

19.01.2016 - 12:04 | Son Güncellenme:

.

ERZURUM ULUSAL ÇAĞRI MERKEZİNE DOĞRU…

Erzurum’da kurulması düşünülen Ulusal Çağrı Merkezi çalışmaları başladı. ‘Yol Haritası’ için düğmeye basıldı.
Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Başkanlığında ETÜ’de yapılan toplantıya İstanbul’dan davet edilen Yazılım Sanayicileri Dernek Başkanı (YASAD) Doğan Ufuk Güneş, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, KUDAKA, Büyükşehir, DAP, ATA TEKNOKENT, ETÜ ve Atatürk Üniversiteleri yetkilileri, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları ile Bilim adamları katıldı.
Toplantıda konuşan Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, amaçlarının Erzurum’u kalkındırmak ve istihdama yönelik çalışma yapmak olduğunu söyledi.
‘Erzurum Potansiyeli büyük bir şehir’ diyen Ilıcalı, bu potansiyeli görünür hale getirmek için çalışma yaptıklarını söyledi.
Erzurum Milletvekilleri olarak bu dönemin Erzurum’u daha üst noktalara taşımayı amaçladıklarını anlatan Ilıcalı, ‘Yazılım Programları, ‘Ulusal Çağrı Merkezi’ başta olmak üzere bir çok alanda projelendirme çalışmalarını başlattıklarını söyledi.
‘Ortaya proje koyacaksınız, sonra o projeyi gerçekleştireceksiniz’ şeklinde konuştu. Ilıcalı, bu çalışmaları yapmadan bir şehrin kalkındırılması ve işsizliğin giderilmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.
Pansuman tedbirlerle değil, ayakları yere basan ve asrımızın icap ettiği projeleri Erzurum’a kazandırmanın çalışmaları içerisinde olduklarına vurgu yapan Ilıcalı, şunları söyledi:
‘Nereye gidiyorsak, kiminle konuşuyorsak herkes bizden iş istiyor. Herkes Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyelere girmek istiyor. Buraların bir kadro sayısı var. Her geleni belediyede çalıştırmak mümkün değil. Peki ne yapmak lazım. İşte Erzurum’a kalkındıracak, istihdam oluşturacak projelere imza atmak gerekir. Erzurum’un siyasetçileri olarak bu işin peşine düşmüşüz.
Mesela Uluslar arası Çağrı Merkezi. Bunu gerçekleştirmek için düğmeye bastık. Ülkemizde bu konuda deneyimli olan, yazılım konusunda rüştünü ispat etmiş kişileri Erzurum’a davet ediyoruz. Sayın Doğan Ufuk Güneş bu konuların uzmanıdır. Rüştünü ispat etmiştir. Şimdi bizler böyle ekiplerle bir araya geliyoruz ve projeler hazırlıyoruz. Ulusal Çağrı Merkezi olsun birçok yazılım programları Erzurum’da uygulanabilir. Hem zemin müsait hem de iklim. Bu tür projeler gerçekleştikçe işsizlikte ortadan kalkacaktır’
BAŞBAKANLA KONUŞTUM
Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un önemli bir kale kenti olduğunu, Erzurum’un sorunlarının giderilmesi gerektiğini bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu’na kendisinin ilettiğini, Başbakan Davutoğlu’nun ise getirin projelerinizi uygulamaya koyalım dediğini söyledi.
Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan ve Bakanların Erzurum’a iyi gözle baktıklarını, yeter ki elle tutulur gözle görülür, ayakları yere basan projelerin olması gerektiğini savunan Ilıcalı, birçok proje üzerinde çalıştıklarını belitti.
GÜNEŞ: ERZURUM ULUSLAR ARASI ÇAĞRI MERKEZİ ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR
YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş ise yaptığı konuşmada, Erzurum’un önemli potansiyelleri olduğunu söyledi.
Yazılım konusunda Erzurum açısından projelerin yapılabileceğini, bu konu da büyük bir potansiyelin olduğunu belirten Güneş, kendilerinin konularla ilgili her aşamada Erzurum’a yardımcı olabileceklerinin altını çizdi.
Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede yapılan çalışmalardan örnekler de sunan Güneş, ‘Mesela Hindistan Uluslararası Çağrı Merkezi ile ülkesine büyük girdiler sağlıyor. İstihdam yaratıyor. Türkiye olarak biz neden yapmayalım. Çok büyük bir potansiyel. Erzurum Uluslar arası Çağrı merkezi anlamında önemli bir şehir. Bu tür bir proje gerçekleşebilir’ dedi.
ETÜ REKTÖRÜ PROF. DR. YAYLALI: GELİŞMELER ŞEHRİ ADINA UMUT VERİCİDİR
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’da yaptığı konuşmada, Teknik Üniversite olarak Erzurum’a yüksek teknolojiyi getirdiklerini, çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.
‘Konuşmayalım artık yapalım’ diyen Rektör Yaylalı, Projelerin önemli olduğunu ama uygulanabilir olmasının daha anlamlı olduğunu belirtti.
Yaylalı, ‘Görüyorum ki bu dönem siyasetçilerimizde bir kararlılık var. Seçimlerden sonra projeler konuşuluyor. Bu gelişmeler şehri adına umut vericidir. Ama artık bir şeyler yapalım’ dedi.