Eskişehir TÜRK BÜRO-SEN ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI ZAFER GÜNEY:

TÜRK BÜRO-SEN ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI ZAFER GÜNEY:

03.12.2015 - 16:46 | Son Güncellenme:

.

TÜRK BÜRO-SEN ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI ZAFER GÜNEY:

Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney, engellilere yönelik hizmet anlayışının artarak sürdürülmesi gerektiğini belirterek, engelsiz yaşam için engellilere yardımcı olma konusuna öncelik verilmesini istedi.
Yasa gereği toplam personelin yüzde 3’ü oranında engelli personel istihdam etme şartı olmasına rağmen kamuda bu sayıya ulaşmanın hayalden öteye gitmediğini öne süren Güney, “Bu sayıda ulaşılamadığı gibi halen kamuda çalışan engelli arkadaşlarımızın acilen çözülmesi gereken sorunları var. Mesleği olmayan engellileri, özür durumunda göre yapabilecekleri hizmetlere ait kadrolarda çalıştırılması, özür arttırıcı ve ek özür getirici işlerde çalıştırılmaması, yardımcı hizmetler sınıfında olup da lise ve üstü öğrenim görmüş engelli personelin sınavsız Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi, çalışmalarını kolaylaştıracak araç ve gereçlerin sağlanması, engelli personele mesai saatleri dışında görev verilmemesi konularında sorunlar en kısa zamanda çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.
Güney, sendika olarak engelli kamu çalışanları adına bugüne kadar vermiş oldukları mücadelelerini aynı kararlılıkla devam edeceğini de sözlerine ekledi.