GiresunBulancak Belediye Başkanı Sıbıç, Tatar aileler ile iftarda buluştu

Bulancak Belediye Başkanı Sıbıç, Tatar aileler ile iftarda buluştu

07.03.2025 - 11:15 | Son Güncellenme:

Bulancak Belediye Başkanı Sıbıç, Tatar aileler ile iftarda buluştu

GİRESUN (AA) - Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, ilçede yaşayan Tatar aileler ile iftarda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 yıl önce Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nden ilçeye göç eden Tatar ve Dağıstanlı aileleri belediyenin sosyal tesislerinde düzenlenen programda ağırlayan Sıbıç, aileler ile sohbet etti.

Sıbıç, yaptığı açıklamada, Tatar ailelerin Hz. Muhammed döneminde Medine'ye hicret eden muhacirler gibi Türkiye'ye göç ettiğini belirterek, onlara kucak açan Bulancak halkını da Medine'nin Ensarlarına benzetti.

Ramazan ayının paylaşınca güzel ve kardeşlikle bereketli olduğunu kaydeden Sıbıç, "Onlar, inançlarını daha özgürce yaşamak için yollara düşmüş, biz de kapımızı, soframızı, gönlümüzü açtık. Tıpkı eskiden olduğu gibi, muhacir ve Ensar misali. Aynı lokmayı bölüştük, aynı duaya el açtık. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." ifadelerini kullandı.

KEŞFETYENİ
Beckham çiftine şok suçlama! Krizin detayları belli oldu
Beckham çiftine şok suçlama! Krizin detayları belli oldu

Cadde | 07.05.2025 - 11:37

Beckham ailesinde sular durulmuyor. David ve Victoria Beckham çiftinin iki oğlu Brooklyn ve Romeo Beckham'ın artık birbirleriyle konuşmadığı ortaya çıkmıştı.

Yazarlar