Bayraklı Bayraklı Belediyesi'nden çadırdaki depremzedelere sağlık hizmeti

Bayraklı Belediyesi'nden çadırdaki depremzedelere sağlık hizmeti

05.11.2020 - 12:52 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi'nden çadırdaki depremzedelere sağlık hizmeti

Bayraklı Belediyesinden çadırdaki depremzedelere sağlık hizmeti

İZMİR'i vuran 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından kurulan çadırları  tek tek gezen Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktor, hemşire ve sağlık personelleri, depremzedelerin sağlık durumlarıyla yakından ilgileniyor. Kronik hastalığı bulunanlara ilaç temin eden, muayene, ihtiyaca göre tansiyon ve şeker ölçümleri yapan doktorlar, kovid-19 açısından şüpheli bulunanları da acilen hastanelere ve ilgili birimlere sevk ediyor.

İzmir'e 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde, 17 bina yıkılırken, çok sayıda binada da maddi hasar meydana geldi. 114 kişinin yaşamını yitirdiği depremde çok sayıda kişi de yaralandı. Depremde evleri yıkılan ve hasar oluşanlar kurulan çadırlarda kalmaya başladı.

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, çadırda kalan depremzedeleri yalnız bırakmadı. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli doktor, hemşire ve diğer sağlık personelleri; çadırları tek tek gezip, soğuk algınlığı başta olmak üzere diğer basit rahatsızlıkları bulunan depremzedelerin tedavilerini yapıp, ilaçlarını vererek, sağlık durumları yakından ilgileniyor. Gerek görülenler ise çevre hastanelere nakilleri sağlanıyor. İhtiyaca göre depremzedelerin tansiyon ve şeker ölçümleri de yapılıyor. Kovid-19 şüphesi bulunanlarla ilgili gerekli tedbirler alınıp, bilgileri acilen hastanelere ve ilgili birimlere iletiliyor. Kronik hastalığı bulunan depremzedeler de tespit edilip, kullandıkları ilaçların temin edilmesi sağlıyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Tüm belediye personelimiz seferberlik halinde depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere gecesini gündüzüne katarak büyük özveriyle çalışıyor. Şanslıyız ki, Bayraklı da yaralarımızı el birliğiyle sarmak için gücümüze güç katan sivil toplum örgütlerimiz, ilçe ve büyükşehir belediyelerimiz, gönüllülerimiz var. Depremzede vatandaşlarımızın her alanda yanındayız ve en iyi şartlara sahip olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI