Darıca Darıca'da camiler arası futbol turnuvasının 3'üncüsü başladı

Darıca'da camiler arası futbol turnuvasının 3'üncüsü başladı

27.07.2023 - 18:55 | Son Güncellenme:

Darıca'da camiler arası futbol turnuvasının 3'üncüsü başladı

Darıcada camiler arası futbol turnuvasının 3üncüsü başladı

Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),(DHA) - KOCAELİ'nin Darıca ilçesinde, Darıca Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Camiler Arası Futbol Turnuvası, birbirinden çekişmeli maçlarla başladı. İlçe genelindeki 26 camiden 7-14 yaş arası 312 Kuran kursu öğrencisinin katıldığı turnuvada gençler, kazanmak için yeşil sahada ter dökecek. 
Darıca Belediyesi, Darıca İlçe Müftülüğü ve Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Camiler Arası Futbol Turnuvası’nın 3'üncüsü, Nenehatun Ahmet Çalık Amatör Spor Kompleksi’nde başladı. 6 gün sürecek olan turnuva, birbirinden çekişmeli maçlara sahne olacak. İlçedeki camilerde Kur’an-ı Kerim dersleri alan gençlerin kaynaşmaları, dostluk, kardeşlik ve birliğin sağlanması amacıyla düzenlenen ve 26 caminin katılım gösterdiği turnuvada 312 genç, şampiyonluk için yeşil sahada ter dökecek. Camiler Arası Futbol Turnuvası, düzenlenen törenle başlarken, başlangıç vuruşunu ise Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Çayırova Kaymakamı ve aynı zamanda Darıca Kaymakam vekili Ahmet Önal birlikte yaptı.
BIYIK: “HAK EDEN ŞAMPİYON OLSUN”
Camiler arası futbol turnuvasının her yıl büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Daha önceki yıllardaki turnuvalarımız gibi bu sene de çekişmeli ve heyecan dolu bir turnuva olmasını bekliyoruz. Camilerimizdeki yaz Kur’an kurslarımızda özellikle çocukların hoşça vakit geçireceği, Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra bir yandan da sporla alakalı kısmında da biz zaten ciddi derecede yardımcı oluyoruz. İlçe müftülüğümüz ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle birlikte güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz." dedi.