Bahçe Osmaniye'de lise öğretmenleri ve öğrencilerinden siperlik üretimi

Osmaniye'de lise öğretmenleri ve öğrencilerinden siperlik üretimi

20.04.2020 - 10:54 | Son Güncellenme:

Osmaniye'de lise öğretmenleri ve öğrencilerinden siperlik üretimi

Osmaniyede lise öğretmenleri ve öğrencilerinden siperlik üretimi

Özay DOĞAN/BAHÇE,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE'nin Bahçe ilçesinde, Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitmenleri ile öğrencileri, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dezenfektan üretiminin ardından yüz koruyucu siperlik üretimine başladı.
Koronavirüs salgın riskini en aza indirmek amacıyla çalışmalara başlayan Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri, ilk olarak dezenfektan üreterek ihtiyaç olan kurum ve kuruluşlara destek oldu. Makine Teknolojileri Alanı öğretmenleri de bu mücadelede yer alarak 3D yazıcılarda yüz koruyucu siperlik üretimine başladı.  
İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy, Okul Müdürü Müberra Kayırıcı ile Makine Teknolojileri Alanı öğretmeni Ömer Erdaş, Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Koca'yı ziyaret ederek ilk hafta üretilen 40 maskeyi teslim etti. Makine Teknolojileri Alanı öğretmenleri, maske üretimine devam edeceklerini belirterek her hafta hazır olan yüz koruyucu siperlikleri ihtiyaç duyulan kurumlara göndereceklerini açıkladı.  

FOTOĞRAFLI