Geri Dön

25 Kasım günün menüsü (Cuma yemekleri)

25 Kasım gününü menüsü haftanın son iş günü özel bir sofra hazırlamak isteyenler için geldi. Haftanın son çalışma günü olması vesilesiyle 25 Kasım Günün menüsünde özenli yemekler seçtik. İşte 25 Kasım günün menüsü

25 Kasım günün menüsü (Cuma yemekleri)

25 Kasım günün menüsü Cuma özel tarifleriyle sizlerle. Haftanın son çalışma iş günü olmasından dolayı 25 Kasım günün menüsü lezzetlerini özenle hazırladık. Tüm hafta iş yoğunluğu dolayısıyla aperatif yiyeceklerle geçiştirdiğiniz akşam yemeklerinin yerini bugün şahane lezzetli yemekler alacak…


25 Kasım günün menüsü lezzetlerinde neler var?

Turna yemişli çorba


Kremalı mantarlı tavuk sote tarifi


Baharatlı pirinç pilavı


Nefis acuka tarifi


Mercimekli beyaz lahana sarması

Tel kadayıflı muhallebi tarifi

İsmi bile geçtiğinde ağızların sulanmasına neden olan tel kadayıflı muhallebi tarifi biraz uğraştırıcı olsa da sonunda "deydi" diyebileceğiniz bir lezzet. Hemen başlayalım.

Tel kadayıflı muhallebinin malzemeleri:

350 gram tel kadayıf
3 kaşık tereyağ
5 kaşık toz şeker
2 bardak dövdüğünüz ceviz

Tel kadayıflı muhallebinin muhallebisi için malzemeler

1 litre süt
4 kaşık un
3 kaşık mısır nişastası
1 bardak toz şeker
1 vanilya
1 tane yumurta sarısı
1 paket sıvı krema

Tel kadayıflı muhallebinin yapılışı:

Kadayıfları yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Çıkarttıktan sonra ince ince kırın. Geniş yüzeyli bir teflon tencereye tereyağı koyup erittikten sonra tek kadayıfı ve şekeri pembeleşinceye kadar pişirin. Ürerine dövmüş olduğunuz cevizi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra başka bir kabın içine alarak soğumaya bırakın.


Muhallebi için ise, krema ve vanilya dışındaki malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak pişirn. Kaynamaya başladıktan 3-4 dakika sonra ocağın üzerinden alın ve soğumaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika sonra üzerine vanilya ve kremayı koyun ardından mikser ile tam anlamıyla pürüzsüz olacak şekilde çırpın.

Borcamın içine kadayıfların yarısını koyun. Üzerine muhallebiyi dökün ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serin.

Buzdolabında 30-45 dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber