40 Yaş üstü erkeklerin en çok tercih ettiği 5 kozmetik cerrahi

Haberin Devamı

Estetik cerrahi, genellikle kadınlar tarafından talep edildiği düşünülse de günümüz dünyasında erkekler de artık kozmetik cerrahi operasyonları için bıçak altına yatmaktan çekinmiyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1997 yılından itibaren erkeklere yapılan estetik operasyonlarda %273 artış gözlendi.
Gelin birlikte geçtiğimiz yıl erkeklerin en çok hangi operasyonları yaptırdıklarına bir bakalım .
Erkeklerde saçlar incelmeye başladığında, uzamadığında, dipleri görülmeye başladığında telaş da başlar. Gençliklerindeki omuzlara kadar uzatılan saçların bir mazi olması onlar için kabus. Bu durumda erkekler saç ekimiiçin kendilerine plastik cerrah aramaya koyuluyor. 1950 li yıllarda saç ekimi yapılmaya başlandı. Gelişimsel çizgisi oldukça hızlı olan tekniklerle günümüzde artık mükemmele yakın saç ekimleri yapılıyor. Aynı hızla, saçları daha iyi hale getirecek teknolojik gelişmeler devam ediyor. Kök hücre çalışmaları, klonlama teknolojisi, gen terapisi, saç aşısı teknikleri vs. gibi en son yeniliklerle alakalı pek çok enformasyon akışı var.
Geçtiğimiz yıl, yani 2014 de tüm dünyada 397,048 resmi saç ekim vakası raporlanmış. Saç restorasyonu için dünyada harcanan para yılda 2,472,332,531 USD olarak yani yaklaşık 2,5 MİLYAR DOLAR olarak hesap ediliyor. Saç ekimi dünya marketinde 2012 den sonra %28 lik bir artış göstermiş.
Asya kıtasında geçen sene 143 bin, A.B.D. de 245 bin ve Orta Asya’da ise 125 bin saç ekimi yapılmış. Avrupa’nın tümünde bu rakam sadece 100 bin civarında . Yani Asya ve Orta Asya’da saç ekimine ilgi büyük ve canlı bir pazar var.
2014 de saç ekimi yaptıranların %85 i erkek %15 kadın.
Saç ekimi dışında, kadınlar en sık olarak (%92’si) kaş ekimi istiyor. Erkeklerde saç ekimi dışında tabii ki sakal (%64) ve kaş (%31) ekimi, 2. ve 3. sırada yer alıyor.
Erkekler yaşlanmaya başladıklarında, sağlıklı ve uygun kilolarda olsalar dahi belin yan kısımlarında simitler, “love handle” çıkıyor, göbekte yağ birikiyor, sarkıyor. En kötüsü de meme dokusu yağlanarak büyüyor ve adeta bir kadın memesi gibi oluyor. Hatta geçtiğimiz yıllarda magazin dünyamızda bu tür haberler yapılarak erkek ünlülerimiz rahatsız edilmişti. Erkelerde yapılan en sık operasyonlar içinde sayabileceğimiz liposakşın, (yani özel kanüller satesinde deri altında birikmiş olan yağın, vakumla dışarı çırılması) artık çok rağbet ediliyor. Liposakşın vücuda şekil/kontur vermek için yapılan çok yaygın bir operasyon türü. Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda 400 000 erkeğe yapılan bu estetik operasyon ilk sırayı almakta. Kişinin liposakşın için uygun bir aday olması için stabil bir vücut ağırlığına sahipken sadece belli vücut bölgelerinde yağ birikimi olmalı. Yani bu operasyon asla kilo verme amaçlı yapılamamalı ve suistimal edilmemeli. Liposakşınla vücut şekillendirme, sağlıklı bir vücuda verilecek bir ödül gibi olmalı. Böylece yapılan işlemle elde edilen mükemmel kontur uzun zaman kalıcılığını sağlayacaktır.
Jinekomastioperasyonları erkekler arasında yaygın başvurulan kozmetik cerrahi operasyonların arasında. Hormonlar bir denge içinde olmadığında veya aşırı kilo alındığında erkeklerin başı, büyümüş memelerle belaya girer. Duygusal olarak erkekler için zorlayıcı ve baş edilmesi sıkıntılı olan bir süreçtir. Bazı aktiviteler yapılmak istenmez ve yavaşça bir sosyofobi oluşabilir. Ultrasonik liposakşın ve cerrahi operasyonla jinekomasti operasyonları yapılıyor. 2014 de toplam 26,175 hasta, Amerika’da bu operasyonu geçirmiş. Meme büyümesine neden olabilecek altta yatan bir hastalık, endokrin bozukluk, medikal problem saptanamadığı hallerde, operasyon hemen yapılabiliyor ve çok yüz güldürücü sonuçlar alınabiliyor.
Yüzündeki yaşlanma çizgilerinden şikayetçi erkekler botilinum toksin enjeksiyonlarınakoşuyor. Bu toksin Clostridium botulinum adı verilen bir bakteriden elde ediliyor ve yüzde derin kırışıklık oluşturn kasların içine enjekte edilerek geçici süre aktivitelerini yavaşlatıyor. Botilinum toksin bunu yaparken sinir ve kas arasındaki iletiyi yavaşlatarak etki eder ve kas hareketlerini yumuşatır.
Mimik yaparken gülerken, üzüntülü, kızgın hallerimizde ortaya çıkan kaş arası, alın ve göz çevresindeki kırışıklıklar böylece azalıyor. Etkisi 4-6 ay içinde azalır ve yok olur. Yani sonucu muhafaza etmek için tekrarlanması gereken bir tedavi. Fakat zamanla kaslar gevşeyeceği için kırışıklıklar daha az belirginleşir ve sonucu korumak için daha az sayıda enjeksiyona ihtiyaç duyulur. Botilinum toksin enjeksiyonları istatistiksel verilere göre en çok yapılan kozmetik müdahale: Amerika’da 2014 de 400 000 erkeğe yapılmış. Güneş ya da yer çekimi etkisine bağlı olarak yüzümüzde oluşan ince ya da derin kırışıklıklarda botilinum toksin enjeksiyonu işe yaramaz.
Göz kapağı operasyonlarıda erkeklerin favori estetik cerrahi operasyonları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çünkü düşük göz kapakları erkekleri olduğundan daha yaşlı gösteriyor. 2010 ve 2015 arasında bu operasyonu yaptıran erkeklerin saysında % 34 lük bir artış var. Göz kapağı kaslarında gevşeme, deri elastikiyetinde artış, göz çevresinde yağlanma ve sarkmaya bağlı olarak göz kapaklarında düşme ve kirpiklerin üstüne yığılmalar görülür; hatta çevreyi görmek zorlaşabilir, görüş alanını kısıtlar.
Operasyon, üst göz kapağında doğal göz katlantısına uygun olacak şekilde bir kesi yapılarak fazla derinin, yağ dokusu ve kasın çıkarılması şeklinde uygulanır. Alt göz kapağında ise, kirpiklerin hemen altından yapılan bir kesi ile fazlalık deri ve yağ dokusu alınır. Böylece operasyon izleri çok iyi gizlenmiş olur ve fark edilmesi imkansızdır. Yurtdışında muayenehanelerde ve ofislerde , 1 saat içinde lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilecek bu operasyonun 1 hafta sonrasında normal yaşama dönülebiliyor.
Plastik cerrahi düşünen, kendini yenilemek ve yaşlanma izlerinden kurtulmak isteyen bir erkekseniz işiniz kolay. Plastik cerrahınıza gidin ve hangi operasyonlar için iyi bir aday olduğunuzu öğrenin. Böylece daha sağlıklı ve mutlu bir hayata adım atın. Plastik cerrahi mutluluğu size vaad edebilen tek cerrahi, unutmayın.
Ama lütfen dikkat, endüstriyel ve dijital estetik çağına girdik. Her apartmanda doktorluğa hevesli bir güzellik uzmanı; kuaförlere kadar giren ve botilinum toksin, botoks, dolgu yapan simsarlar, eczacılar, diş teknisyenleri, evde saç ekimi yapan lise mezunu hemşireler, medya üzerinden fotoşoplu bombardımanlar, 50 liralık market alışverişine %30 ameliyat indirimleri vs vs çağındayız. İnternette her yazana güvenmeyin; estetik cerrahi yaptırayım derken canınızdan olmayın!