Vücut kıllarından FUE

Saç ekimi sırasında kullanılacak olan kıl kökleri hastanın kendi ense ve kulak üstü saçlı derisinden; güvenli donor saha dediğimiz “safe donor area” kısmından alınmalıdır. Böylece ömür boyu dökülmeyecek kıl köklerinin gerekli alanlara transfer edilmesi garanti altına alınır.

Fakat Norwood 5-7 gibi saç kaybı fazla olan vakalarda, ense kısmındaki saç köklerinin sayısı tüm açık alanı kapatmak için yeterli olamayabilir. Bu durumda ilk seansta kişinin ense ve kulak üzerinden alınan saç kökleriyle ilk ekimi yapılarak ön saç çizgisi oluşturulur ve kulak hizasına dek geri gidilebilir. Hastanın zamanı kısıtlı ve sonuç beklentisi daha fazla ise hemen ertesi günlerde yapılabilecek ikinci ve üçüncü seanslarda vücut kılları kullanılabilir. Özellikle sakal ve göğüs bölgesi eğer yeterince sık ve elverişliyse sakal, göğüs kılları, genital bölge gibi vücut kılları, FUE tekniği ile tek tek alınarak ve kıl kökü transferi yapılarak kısa zaman diliminde, aylarca beklemeden saçlı deride restorasyona ihtiyaç duyan vertex ve arka kısımlar da kapatılabilir. Genel olarak sakaldan yaklaşık 1000-2000 greft arasında ve göğüs bölgesinden de yaklaşık 800-1500 greft civarında foliküler ünite çıkarmak veya bu rakamların üzerine çıkmak mümkün. Sakal ve göğüs bölgesi kıl yoğunluğu, sıklığı ve kıl çıkış yönleri bu sayıyı belirleyen en önemli parametreler. Ama vücuttan foliküler ünite alımı yapılan body FUE dediğimiz bu operasyonların her biri aynı gün içinde yapılamaz; art arda, farklı günlerde yapmak durumundayız. Çünkü hastaya günlük verilecek olan lokal anestezik madde miktarında üst limiti aşmamamız gerek, aşarsak tehlikeli lokal anestezik komplikasyonları görülebilir. Sakaldan alınan saç kökleri yüzde hemen hiç iz bırakmaz ama göğüs bölgesinde az da olsa iz kalabiliyor.

Haberin Devamı

Peki ama köselik, yanığa ya da operasyona bağlı oluşan sakal, kaş ve bıyık eksikliklerinde gerekli olan kıl kökleri nereden temin edilebilir? Bu alanların restorasyonu için gerekli kıl folikülleri ense ve kulak üstü saçlı bölgeden alınır ve transfer edilir. Bu nedenle saç ekimi tanımı kapsamına kaş ekimi, sakal ve bıyık ekimi de girmektedir.

Haberin Devamı

 Ayrıntılı bilgi içinwww.ilhanserdaroglu.com