Genel Sağlık Balonları uçur, kelebeğini yakala!

Balonları uçur, kelebeğini yakala!

25.05.2016 - 13:57 | Son Güncellenme:

Tiroid hastalıkları konusunda Uluslararası Tiroid Federasyonu tarafından düzenlenen bilinçlendirme etkinliği “balon uçurma” 25 Mayıs'ta gerçekleşti.

Balonları uçur, kelebeğini yakala

Tiroid hastalıkları konusunda bilinçlenmek isteyenler, tiroidinin “hiper aktif” mi yoksa “hipo halsiz” mi?”olduğunu merak edenler, 25 Mayıs Çarşamba günü, saat 11.00’de Koşuyolu Parkı’nda düzenlenen halka açık “balon uçurma” etkinliğinde uzmanlarla buluştu.

Uluslararası Tiroid Federasyonu (TFI) ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği, 23-29 Mayıs haftasını “Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle gündeme taşıyor.

Haberin Devamı

25 Mayıs Çarşamba günü, Koşuyolu Parkı’nda yapılan “balon uçurma” etkinliğinde, tiroid bozukluklarının yol açtığı hastalıklara dikkat çekilerek tedavi yöntemleri anlatıldı.

•Sürekli yorgun musunuz?
•Kendinizi bitkin ve depresyonda mı hissediyorsunuz?
•Kabızlık probleminiz var mı?
•Aşırı uyuma ihtiyacı duyuyor musunuz?
•Anlamsız saçlarınız dökülüyor, anlamsız kilo mu alıyorsunuz?

Tiroid bozukluğunu işaret eden bu belirtiler, mutlaka bir endokrinoloji uzmanına başvurulmasını ve basit bir kan testi olan TSH testi yaptırılmasını gerektiriyor. Boynun ön kısmında “kelebek” şeklinde yer alan tiroid bezi, vücut metabolizmasının kontrolünde büyük rol oynuyor. Tanısı konmayan ya da tedavi edilmeyen tiroid hastalıkları yüzünden milyonlarca insan oldukça düşük bir yaşam kalitesi ile hayatlarını sürdürüyor.Tiroid bozuklukları, dünyada 300 milyondan fazla insanı etkileyen, çok sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor.

Yazarlar