Bu Sporu Yapanların Cinsel Hayatı Risk Altında

Fit ve estetik görünüme sahip olmak için vücut geliştirme sporu yapan erkeklerin bu amaçla aldığı ilaçlar, genital organda zamanla küçülme, cinsel yaşam kalitesini düşürme riskini de beraberinde getirmektedir.

Özgüveni tazeleyen kaslı vücut yapısı oluşturmak için halk arasında streoid denilen ilaçlar, vücut geliştirme sporcuları arasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Anabolik streoidler dediğimiz ilaçlar, sentetiktir. Testosteronu taklit eder. Hücrede protein sentezini arttırarak kas doku hacmini arttırır, dayanıklılığı ve fiziksel güç artışı sağlar.

Haberin Devamı

Streoidler Tedavi Amacıyla Kullanılmaktadır

Kemikleri de uyaran, aynı zamanda kırmızı kan hücre artışını sağlayan streoidler, aslında birtakım rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçlardır. Örneğin kadınlarda kemik erimesinde, ergenliğe geç girilmesinde, hormonal dengesizlikte ve anemi gibi sağlık sorunlarında streoid tedavisi uygulanmaktadır.

Kadınlarda Yol Açtığı Sorunlar

Vücut geliştirme sporunda kas yapmak için kullanılan streoidlerin, karaciğer, böbrek, kalp ve damar rahatsızlıklarına, iktidarsızlığa, jinekomastiye, saçların dökülmesine, yüksek tansiyona ve daha birçok rahatsızlığa yol açabileceği bilinmektedir. Bu sporla uğraşan kadınlarda da streroid kullanımı adet düzensizlikleri ve aşırı kıllanma sorunları yol açabilmektedir.

Cinsel Performans Önce Artıyor Sonra Azalıyor

Streoidler, vücutta cinsellik hormonu olarak da bilinen testosteronu taklit ettiği için kısa vadede erkeklerin cinsel hayatında önemli bir performans artışı sağlıyor. Ancak doğal olarak salgılanan testosteron hormonunu baskıladığı için orta ve uzun vadede testosteron düzeyi normalin çok altına düşüyor. Testisler küçülüyor, sperm sayısı ve sperm kalitesinde ağır bir düşüş yaşanıyor. Streoid kullanan erkeklerin çocuk sahibi olma şansı azalıyor.

Kısa vadeli performans artışının orta ve uzun vadede testosteronun düşmesiyle tersine dönmesi cinsel isteksizliği de beraberinde getirmektedir. Erkeklik hormonunun her yıl yüzde 1 ila 2 oranında doğal olarak azaldığını da dikkate aldığımızda kaslı vücuda sahip erkeklerde cinsel isteksizliğin yanı sıra penis boyutlarında da küçülme riski ortaya çıkmaktadır. Çünkü testosteron kas, kemik kitlesinin artışı, boyun uzaması kadar penisin büyümesini de sağlayan bir hormondur. Cinsel organ boyu ile testosteron salgısı arasında yakın ve doğrusal bir ilişki vardır. Penis boyu kadar, kalınlığında da hacim kaybı sözkonusu olabilmektedir.

Haberin Devamı

Ağır Olmayan Spor Yapanlar Daha Mutlu

Ağır olmayan günlük egzersiz ise kandaki doğal testosteron hormonunu artmakta, cinsel istek ve performanslarında ise istikrarlı bir grafik gözlemlenmektedir. Ayrıca kronik hastalıkların ortaya çıkma riski azalmaktadır. Dolayısıyla penis hacminde ilerleyen yaşa rağmen bir kayıp yaşanmasının önüne geçilebilmektedir.

Günümüz toplumunda penis boyu ve kalınlığının yeterli olup olmadığı erkekler arasında daha sık merak edilmekte ve sorgulanmaktadır. Sıklıkla da şikâyet ve memnuniyetsizlik konusu olabilmektedir. Yaşlanma, aşırı kilo, stres ve streoid kullanımı bu memnuniyetsizliği körüklemektedir. Bu etkenlerden dolayı son yıllarda erkek genital estetik operasyonlarında kayda değer bir artış gözlemlenmektedir.

Haberin Devamı

Penis Estetiği Ameliyatı Kalıcı Uzama Sağlamaktadır

Genital estetik operasyonu, penis büyütme ve kalınlaştırma amacıyla yapılmaktadır. Cinsel organının boyunun uzaması için penis büyütme ameliyatı kalıcı sonuç vermektedir. Çünkü, pelvik bölgesinde cilt altında gizlenmiş penis kökü cerrahi müdahale ile serbest bırakılmaktadır. Görünen penis boyunda en az 5’te 1’lik bir oranda büyüme olmaktadır. Ameliyat sonrasında genellikle 1 ila 3 günde hastalar günlük işlerine dönebilmekte, tam iyileşme ve cinsel yaşamın başlaması için 4 ila 6 haftaya ihtiyaç duyulmaktadır. Yara izi olmaktadır, ancak kasık tüyleri içine gizlenir ve fark edilmez.

Penis kalınlaştırma estetik operasyonunda ise vücuttan alınan yağ hücreleri özel bir işlemin ardından penis çevresine orantılı, sinir ve damarları etkilemeyecek bir şekilde transfer edilmektedir. Yağ dokusu zamanla eriyeceği için bu işlem belirli aralıklarla tekrarlanabilmektedir.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan