Kadın Sağlığı Dedorantı bir de Beren Saat'ten dinleyin!

Dedorantı bir de Beren Saat'ten dinleyin!

01.04.2010 - 16:55 | Son Güncellenme:

Beren Saat, Türk halkını deodorant kullanma konusunda bilgilendirecek!

Dedorantı bir de Beren Saatten dinleyin

Rexona, antiperspirant özellikli deodorant kullanma konusunda Türk kadınını, Beren Saat ile birlikte bilinçlendirecek. Saat’in, reklam filminde uyguladığı Rexona Kuruluk Testi kitleri, tam 2 milyon 250 bin kadına ulaştırılacak.

Haberin Devamı

45 yıldır deodorant kullanımı konusunda bilinci artırma misyonuyla hareket eden Rexona, 2010 yılında yürüteceği iletişim çalışmalarında Beren Saat ile ilerleyecek. Türk kadınını deodorant kullanımı ve doğru deodorant seçimi konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen marka, bu amaçla 2 milyonun üzerinde Rexona Kuruluk Testi kiti dağıtacak. Böylece kadınlar, Beren Saat’in reklam filminde uyguladığı “Rexona Kuruluk Testi”ni, evde tek başlarına uygulayabilecekler.

Beren Saat: “Rexona’yla bu tarihe şahitlik etmek ve bir parçası olmak gurur verici”
Çocukken aynanın karşısına geçip, annesinin kremlerini, koruyucularını ve makyaj malzemelerini kullanmaya çalıştığını söyleyen Beren Saat, deodorantla ilk tanışmasının, ondan mikrofon olarak yararlanmak biçiminde olduğunu söyledi. Daha sonra deodorantın aslında en önemli hayat kurtarıcılarından biri olduğunu pek çok kadın gibi keşfettiğini belirten Saat, projenin kadınların hayatına bir değer katma yönündeki hedefinin, Rexona’yla yollarını kesiştiren en önemli unsurlardan biri olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Rexona markasına son derece güvendiğini ve bu projenin çok öncesinden beri Rexona kullandığını ifade eden Beren Saat, projeye dahil olması ve Türk kadınının deodorant kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi konusunda şunları söylüyor: “Yürütülecek tüm çalışmalarla milyonlarca kadına ulaşacağız, sadece “Rexona Kuruluk Testi” ile birebir ulaşacağımız kadın sayısı 2 milyonun üzerinde. Türkiye’nin kişisel bakım alanında aşacağı önemli mesafeler var. Rexona’yla bu tarihe şahitlik etmek ve bir parçası olmak gurur verici.”

Antiperspirant özellikli deodorantlar
Antiperspirant özellikli deodorantların, kuruluk ve ter kokusuna konusunda alkollü deodorantlara karşı sağladığı avantajlar:
- Özel formülü sayesinde, gün boyunca koltukaltlarında oluşabilecek ıslaklığı engeller; pudrasız deodorant ise engelleyemez.
- Koltukaltlarında ter kokusuna sebep olan bakterileri uzaklaştırır ve gün boyu tam koruma sağlar.
- Koltukaltlarınızı gün boyu kuru ve temiz tutar.

Türkiye'de deodorant kullanımı!


Türkiye’de kişi başı yıllık deodorant harcaması 1 avro iken bu rakam İngiltere’de 11, Arjantin’de ise 8 avro olarak
gerçekleşti.

Haberin Devamı

Unilever Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, düzenlenen basın toplantısında, dünyadaki ve Türkiye’deki deodorant tüketim alışkanlıkları ve Unilever markası Rexona’nın deodorant kategorisindeki 2010 yılı hedeflerini paylaştı.

Türkiye’nin, deodorant kullanım alışkanlığı ve bilinci konusunda hala birçok ülkenin gerisinde olduğunu dile getiren Uzun, Türkiye’de deodorantın günlük bir ihtiyaç olarak algılanmadığını ve bu nedenle günlük kişisel bakım rutinlerine dahil edilmediğini anlattı.

Dünya kişisel temizlik ve bakım pazarının büyüklüğünün 58 milyar avro olduğunu, bunun yüzde 33’lük bölümünü saç bakım ürünlerinin, yüzde 25’ini kişisel temizlik ürünlerinin, yüzde 14’ünü ise deodorantların oluşturduğunu bildiren Uzun, Avrupa’da 100 kişiden 80’inin, Kuzey Amerika’da 95’inin, İngiltere’de 85’inin deodorant kullandığını, bu rakamın Asya’da ise 7 kişi olarak belirlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de de 100 aileden 33’ünde deodorant kullanımı olduğunu, deodorantın ihtiyaç değil lüks olarak algılandığını anlatan Uzun, İngiltere’de yılda kişi başı deodorant harcamasının 11 avro, Arjantin’de 8 avro, Türkiye’de ise 1 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Unilever olarak önemli misyonlarından birinin, insanların kendilerini iyi ve güzel hissetmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Uzun, gerçekleştirdikleri çeşitli çalışmalarla kişisel bakım pazarını teşvik ettiklerini söyledi.

Markanın bilinçlendirme çalışmalarını bu yıl oyuncu Beren Saat ile gerçekleştireceğini belirten Uzun, bu çalışmalarının karşılığını almaya
başladıklarını, deodorant ürünlerinde cirolarının kriz yılı 2009’da yüzde 23 oranında arttığını bildirdi.

Uzun, bir soru üzerine Türkiye kişisel bakım pazarının 2,5 milyar lira olduğunu, bunun 147 milyon liralık bölümü deodorantların oluşturduğunu kaydetti.

KADINLARDA DEODORANT KULLANIMI DAHA YAYGIN

Haberin Devamı

Unilever Deodorant Kategorisi Marka Müdürü Selin Postacılar ise her gün duş almanın, parfüm veya pudrasız deodorant kullanmanın, kişinin kendisini gün boyu kuru ve temiz hissetmesi için tek başına yeterli olmadığını belirterek, bu yıl kadınları deodorant kullanma konusunda bilinçlendirirken, reklam filminde işledikleri "Rexona Kuruluk Testi" uygulamasını 2 milyonun üzerinde kadına ulaştıracaklarını anlattı.

Postacılar, bir soru üzerine kadınlarda deodorant kullanımının erkeklere oranla daha yaygın olduğunu söyledi.

Unilever Ev ve Kişisel Bakım Grubu Ar-Ge Müdürü Ayşegül Yanık Kızıltepe ise terleme konusunun hem kadınların hem de erkeklerin sosyal yaşantılarını doğrudan etkilediğini, antiperspirant özellikli deodorantların kullanımının sağlık açısından herhangi bir risk taşımamakla beraber, terden kaynaklanan ıslaklığa ve ter kokusuna bağlı olumsuz etkileri ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu vurguladı.

Toplantıda verilen bilgiye göre Rexona, yürüteceği bilinçlendirme ve iletişim çalışmaları için işbirliğine girdiği Beren Saat ile kadınlara önemli mesajları ulaştırmayı hedefliyor.

Kadınları, antiperspirant özellikli deodorant kullanmaya yöneltmeyi hedefleyen Rexona, hayata geçireceği Rexona kuruluk testi çalışması kapsamında, 2 milyonun üzerinde kadına sunacağı Rexona Kuruluk Testi kitleriyle, onlara deodorant kullanımının yarattığı farkı deneyimletecek.

Yazarlar