Sağlıklı Beslenme Doymuş yağlar iyi kolesterol seviyesini arttırır

Doymuş yağlar iyi kolesterol seviyesini arttırır

05.12.2016 - 16:21 | Son Güncellenme:

Bazı araştırmalarda doymuş yağ ölüm riskini arttırırken Norveçli bilim insanları tereyağ gibi doymuş yağların iyi kolesterolü desteklediğini iddia ediyor...

Doymuş yağlar iyi kolesterol seviyesini arttırır

Doymuş yağlar sağlık açısından yararlı mıdır yoksa zararlı mı hala tartışılan bir konudur.

Haberin Devamı

Haziran ayında Tufts üniversitesi günde bir yemek kaşığı tereyağı, diyabet riskini azalttığını ve zararsız olduğunu savundu. Çok geçmeden Harvard üniversitesi doymuş yağın %8 oranında kalp hastalıklarına sebep olduğunu ve ölüm riskini arttırdığını iddia etti. Tufts üniversitesinden Prof. Dariush Mozaffarian ise bu konuya açıklık getirmek için, doymuş yağ tüketiminin zararlarından bahsederek yenilmemesi gerektiği söyledi. Kaçınılması gereken yiyecekler arasında ilk sıraya tereyağını koydu.

Bugünlerde ise Norveçli bilim insanlarının yeni bir iddiası vardır. Doymuş yağ bakımından zengin içerikli bir diyet, kolesterol hastalarına iyi geleceğini belirtti.

Karın bölgesindeki aşırı yağın, karaciğer ve kalp için sağlıksız olduğunu savunan Norveçli bilim insanları, tereyağlı diyet ile kolesterol dengesi kurulabileceğini ve iyi kolesterollerin artacağını iddia etti.

Haberin Devamı

Kaynak: Daily Mail

PembeNar Özel

Yazarlar