Genel Sağlık Elektromanyetik dalgalar yüzünden evinden çıkmıyor

Elektromanyetik dalgalar yüzünden evinden çıkmıyor

20.12.2016 - 14:35 | Son Güncellenme:

Elektromanyetik dalgaların migren, halsizlik ve enfeksiyona neden olduğunu iddia eden kadın, evinden dışarı çıkmıyor. Ancak doktorlar böyle bir hastalığın varlığı konusunda şüpheli.

Elektromanyetik dalgalar yüzünden evinden çıkmıyor

İngiltere'de elektromanyetik hassasiyeti olduğuna inanan Kim De'Atta isimli kadın, bölgedeki cep telefonları ve Wi-Fi'ın onu rahatsız ettiğini düşündüğü için evinden dışarı çıkmıyor. Daily Mail'de yayınlanan habere göre Kim, hastalığı yüzünden ailesini ve arkadaşlarını bile nadiren görüyor. Ancak böyle bir hastalığın varlığını kanıtlamak için yeterince bilimsel veri yok.

Haberin Devamı

Sinyallerin migren, halsizlik ve enfeksiyona neden olduğunu iddia eden kadın, evde kendini korumak için sürekli zırhlı bir kaskla dolaşıyor, gece bir ağın altında uyuyor. Kim, "Birçok kişinin deli olduğumu düşündüğünü biliyorum. Çok zor çünkü insanlar benim hissettiklerimi hissetmiyor. Ailemi ve arkadaşlarımı uzun zamandır görmedim. Bu yıl sadece 2 kişi beni ziyaret etti." diye konuştu.

Kim ilk olarak ergenlik döneminde teknolojik gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu fark etti. Hemşireliğe başladığında ilk cep telefonunu alan kadın, telefonu her kulağına götürdüğünde şiddetli bir ağrı hissediyordu. Semptomları gittikçe kötüleşmeye başlayınca modern teknolojiden bir nebze olsun uzaklaşmak için taşınmaya karar verdi. Yaşadığı kasabada da teknolojiden kaçamayınca kendini evine hapsetti.

Haberin Devamı

Talihsiz kadın, şimdi elektromanyetik hassasiyetine dikkat çekmek için uğraşıyor. Günümüzde 100 kişiden 4'ü elektromanyetik veya radyasyon duyarlılığından etkilendiğini iddia ediyor. Bu kişiler elektronik cihazlara yaklaştıklarında gribe benzer semptomlar, baş ağrısı, halsizlik ve mide bulantısı yaşadıklarını söylüyor. Araştırmalar resmi istatistikler ortaya koymadığı için birçok uzman, hastalığa şüpheyle yaklaşıyor.


Duygu Bay / PembeNar

Yazarlar