Yaşam Getty laneti

Getty laneti

08.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

III. John Paul, petrol zengini Getty ailesinde üç jenerasyondur devam eden mutsuzluğun ve uyuşturucu bağımlılığının son kurbanı oldu

Getty laneti

Amerikalı petrol baronu Sir Paul Getty’nin torunu III. John Paul (54), gençliğinde aşırı doz uyuşturucu yüzünden felç kalıp mahkûm olduğu tekerlekli sandalyede hayata veda etti.
Büyükbaba Getty babasından miras kalan petrol işini büyüterek dünyanın en zengin adamı haline geldiğinde en çok konuşulan konu cimriliğiydi. Getty’in ilk evliliğinden olan oğlu II. Paul, annesinden ayrılan petrol zengini babasıyla nadiren görüşüyordu. Sir Paul Getty, oğlu ile gittiği yemeklerde bile parayı ondan istiyordu.
II. Paul Getty, 1956 yılında çocukluk aşkı Gail ile evlendi. III. John Paul bu evlilikten doğarken, II Paul, buna rağmen karısını terk ederek başka bir kadınla birlikte olmaya başladı. Yıllardır eroin bağımlısı olan baba Getty sonunda aile servetinden de mahrum bırakıldı. Babası yeni karısıyla yaşarken III. John Paul annesi Gail ile yaşıyordu. Babasız büyüyen çocuk 15 yaşına geldiğinde 7 okul değiştirmiş, birçok uyuşturucuyu denemiş ve bir seks dergisine çıplak poz vermişti.

Mafya kulağını kesmişti
1973 yılında, 16 yaşındayken İtalyan bir mafya örgütü tarafından kaçırılan Getty için ne dedesi ne de babası istenilen fidyeyi vermeye yanaşmadı. Petrol baronu büyükbaba Getty, 2.1 milyon Sterlin ödeyerek torununu kurtarmaya ancak 5 ay sonra, mafya çocuğun kulağını kesip postayla yolladığında razı oldu. Kurtulduktan sonra uyuşturucu merkezli hayatına geri dönen torun Getty 18 yaşındayken evlenince dedesinin mirasından mahrum edildi. Bu evlilikten ünlü sinema oyuncusu Balthazar Getty dünyaya geldi. Ancak III. John Paul uyuşturucudan yine kurtulamadı. 24 yaşındayken aşırı doz eroin yüzünden 6 hafta komaya girdi, uyandığında artık belden aşağısı felç olmuştu. Bu arada III. John Paul’ün eskiden eroinman olan babası hayırseverliğe başlamış hatta şövalye ünvanı bile almıştı. Ancak buna rağmen oğlunun tedavisine yardım etmeyi reddeden baba onu annesi Gail ile başbaşa bıraktı.
Felçli John Paul ancak babası öldükten sonra miras için dava açarak servetin bir kısmına kavuştu. 30 yıldır eroinin bıraktığı hasar yüzünden yürüyemeyen, doğru düzgün görüp konuşamayan Getty servetin kabusa dönüştürdüğü yaşamına veda etti.

Yazarlar