Gündem Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları belli oldu! PBSM ve e-Devlet sorgulama linki

Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları belli oldu! PBSM ve e-Devlet sorgulama linki

01.09.2020 - 15:22 | Son Güncellenme:

Bugün binlerce öğretmen adayı için büyük gün... Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre bugün öğretmen atamaları gerçekleşti. Bu gelişme sonrası binlerce kişi nefeslerini tutmuş sonuçları sorgulamayı bekliyordu. MEB az önce sonuçların ilan edildiğini duyurdu.

Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları belli oldu PBSM ve e-Devlet sorgulama linki

Haziran ayında başlayan 20 bin öğretmen alımları için artık sona gelindi. Deyim yerindeyse dananın kuyruğu bugün kopuyor. Binlerce öğretmen adayının bu en önemli günde heyecan katsayısı bir hayli yükselmiş durumda... Bugün dillerden düşmeyen soru ise 'Öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?' şeklinde...

Haberin Devamı

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 1 Eylül 2020 tarihinde açıklandı. Atama sonucunuza https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc veya https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama adresinden kişisel e-Devlet şifrenizi kullanarak erişebilirsiniz.

E-DEVLET ATAMA SONUÇLARI LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuşmalarından satır başları;

Bakan Selçuk, yeni atanacak öğretmenlere hitaben, "Aybüke ve Necmettin öğretmenin hatırası sizlere emanet" ifadesini kullanarak konuşmasına başladı.

Selçuk ,"Türkiye geneline baktığımızda öğretmen doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 93'e ulaşmış oldu" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salondaki basın mensuplarından alınan numaralar ışığında ilk atanan öğretmen adayı 379658012 numaralı aday oldu.

Haberin Devamı

Ziya Selçuk, atanan tüm öğretmene görevinde başarılar diledi.

60 ALANDA ÖĞRETMEN ATAMASI

Bakanlık, 60 alanda öğretmen ataması gerçekleştirecek.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak 10 branş arasında sınıf öğretmenliği ilk sırada yer aldı. Sınıf öğretmenliğinden 2 bin 831 atama gerçekleştirilecek. Din kültürü ve ahlak bilgisi alanından 1801, İngilizceden 1739, ilköğretim matematik alanından 1701, okul öncesi öğretmenliğinden 1518, rehberlik alanından 1373, Türkçeden 1300, özel eğitim branşından 1118, fen bilimlerinden 1026 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek.

Beden eğitimi branşından haziran döneminde 810 öğretmenin ataması için başvuru alınacak. Bu alan için ayrılan toplam 900 kontenjanın 90'ı, daha sonra yapılacak olan milli sporcuların atamaları için kullanılacak.