Zeytinyağlı barbunya tarifi! Böyle yapınca barbunya sert kalmıyor
Zeytinyağlı barbunya tarifi! Böyle yapınca barbunya sert kalmıyor Zeytinyağlı yemekler, sağlıklı beslenme ve lezzetli tatlar arayanların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu kez sofralarınıza renk katacak, besleyici ve kolay hazırlanan bir tarifle karşınızdayız: Zeytinyağlı Barbunya! Hem doyurucu hem de sindirimi kolay olan barbunya, bu tarifte zeytinyağı ve sebzelerle bir araya gelerek lezzet şölenine dönüşüyor.
6.12.2023 Yemek
Nar kabuğunu sakın çöpe atmayın! O hastalıklara adeta savaş açıyor
Nar kabuğunu sakın çöpe atmayın! O hastalıklara adeta savaş açıyor Kış mevsiminin en lezzetli meyvesi olan nar sadece içindeki tanecikleri ile değil dış kabuğu ile de sağlığa oldukça faydalı. Çöpe attığımız bu kabukların faydalarını duyunca şok olacaksınız.
4.12.2023 Sağlık
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası: Yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor Yoğurt mayalama esnasında yapılan bu hatalar yoğurdun ekşimesine ve sulanmasına yola açıyor. Yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası ile yoğurt asla sulanmıyor ve ekşimiyor.
17.10.2023 Yemek
Mevsim geçişinden korunmak çok basit! Hastalığa karşı bu önlemler hayat kurtarıyor
Mevsim geçişinden korunmak çok basit! Hastalığa karşı bu önlemler hayat kurtarıyor Yaz mevsiminin sona ermesi ile birlikte özellikle gece sıcaklıklarında önemli düşüşler başladı. Mevsim geçişlerinin hastalıklar için uygun ortam olduğunu ifade eden uzmanlar beslenme önerilerinde bulundu.
22.09.2023 Genel Sağlık
Sağlık deposu10 süper gıda
Sağlık deposu10 süper gıda Kalp hastalığı riskini azaltmak, beyin, bağırsak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi önemli sağlık faydaları sağlayan gıdalar, süper gıda olarak tanımlanıyor.
26.08.2023 Pazar
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin Güçsüzleşen bağışıklık sistemi oldukça vahim sonuçlara sebep oluyor. Örneğin daha kolay hastalanabiliyoruz çünkü güvenlik bariyeri olarak betimlediğimiz bağışıklık sistemi incelmiş ve tüm mikrop ve bakterilere açık hale gelmiştir. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
16.08.2023 Alternatif Tıp
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin Düzenli ve sağlıklı bir hayat için vücut metabolizması çok önemli rol oynar. Eğer sağlığını koruyan besinler ile beslenebiliyorsan Ömrünü uzatacak ve daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besini birlikte incelemek gerekiyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.08.2023 Alternatif Tıp
Diyetin vazgeçilmez 11 besini
Diyetin vazgeçilmez 11 besini Her bir besinin günlük beslenmeye ve vücuda farklı faydası var. Kivi, sarımsak, biberiye, keten tohumu, yoğurt, mercimek, kabak, balık, yulaf, yeşil çay ve su gibi besinlerin yağ yakımını hızlandırmanın yanı sıra birçok hastalığa karşı da bağışıklığı güçlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Özellikle kilo vermek isteyenler için ideal özelliklere sahip bu besinlerin ne miktarlarda tüketileceği kişilerin yaş ve sağlık durumlarına göre değişebilir. Bu nedenle beslenme ve diyet uzmanına danışılması ve yapılan kontrollere göre kişiye özel bir besin programının oluşturulması oldukça önemli” açıklamasında bulundu.
6.05.2022 Diyetler
Baş dönmesi neden olur, ne iyi gelir? Baş dönerse yapılması gerekenler nelerdir?
Baş dönmesi neden olur, ne iyi gelir? Baş dönerse yapılması gerekenler nelerdir? İnsanın yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen baş dönmesi ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Genellikle açlık, yorgunluk, susuzluk ve stres nedeniyle ortaya çıkan baş dönmesine iyi gelen bazı doğal ve bitkisel besinler yer almaktadır. Belirtiler arasında mide bulantısı, göz kararması gibi semptomlar yer alır. Baş dönmesi genellikle kısa süreli ve geçicidir. Ancak uzun süreli baş dönmelerinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Baş dönmesi neden olur, ne iyi gelir? diyorsanız “Baş dönerse yapılması gerekenler” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Diş ağrısına evde doğal çözümler
Diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Diş ağrısına evde doğal çözümler Diş ağrısı insanın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Diş ağrıları dişteki çürüğün, 20’lik diş ve diş eti ve iltihaplanmanın habercisi olabilir. Pek çok farklı nedenlerden ortaya çıkan diş ağrısı için kesinlikle doktora başvurulmalı. Şiddetli, keskin, saplanma ve zonklayıcı şekilde ağrılar için evde doğal yapılan doğal yöntemler ile ağrının şiddeti azaltılabilir. Soğuk kompresi karanfil, sarımsak gibi doğal yöntemler doktora başvurmadan önce ağrının dindirilmesine yardımcı olur ancak kesin çözüm için diş hekimine başvurulmalıdır. Diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? diş ağrısına evde kesin çözüm içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Alternatif Tıp
En Çok Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir?
En Çok Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? Antioksidanlar, vücuttaki hücreleri serbest radikallerden korumaya yardımcı olur. Diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi yaşlanma ve farklı kronik hastalıkların da önlenmesine çok yardımcı olur. Tüm bu faydaları nedeni ile antioksidan içeren gıdaları beslenmemize eklememiz çok önemlidir. En çok antioksidan içeren besinler nelerdir detayları ile derledik.
15.11.2021 Sağlık
Vücut Direncini Artıran Besinler Nelerdir?
Vücut Direncini Artıran Besinler Nelerdir? Vücut direnci kişilerin sağlıklı bir şekilde yaşaması adına son derece önemlidir. Özellikle vücut direncini en çok artıran unsurlardan biri besinlerdir. Düzenli beslenmek bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kişileri hastalıklara karşı da korumaktadır. Sizler için vücut direncini artıran besinler hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
Beslenmenizde muz ve pırasaya yer açın
Beslenmenizde muz ve pırasaya yer açın Kışın artan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için her besin grubundan yeterli ve dengeli şekilde beslenmek şarttır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selin Nur Ünal, kışın tüketmemiz gereken besinler hakkında bilgi verdi.
2.11.2021 Genel Sağlık
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Nelerdir?
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler Nelerdir? Bağışıklık sistemi vücudun bütün parçalarını koruyan özel bir sistemdir. Hücreleri, organları, doku ve proteinleri koruyan bağışıklık sistemi insanların sağlıklı bir şekilde yaşaması için son derece önemlidir. Özellikle bağışıklık sistemi insanları virüslerden korumaktadır. Sizler için bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
28.10.2021 Genel Sağlık
Bardaktaki gizli tehlike! Birbirine karıştırıp içerseniz...
Bardaktaki gizli tehlike! Birbirine karıştırıp içerseniz... Sonbaharın yüzünü göstermesiyle birlikte bitki çaylarına rağbet de arttı. Koronavirüs, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara kalkan oluşturmak isteyenler, aktarların kapısını çalıyor ancak dikkatli olmakta fayda var. Düzenli olarak tüketildiğinde pek çok faydasının bulunduğu kanıtlanan bitki çaylarının yanlış seçimi ve aşırı tüketimi ise sağlığa zarar verebiliyor!
20.09.2021 Gündem
Ginkgo Biloba Ne İşe Yarar? Kısaca Faydaları Nelerdir?
Ginkgo Biloba Ne İşe Yarar? Kısaca Faydaları Nelerdir? Herhangi bir yakın türü ve benzeri bulunmayan, kendine özgü bir ağaç olarak Ginkgo Biloba geliyor. Özellikle bitkiler alemi içerisinde botanikçiler tarafından özel bir yere ayrılır. Peki, ginkgo biloba ne işe yarar? Kısaca faydaları nelerdir? Neye iyi gelir tüm detayları ile derledik.
8.08.2021 Sağlık
Spirulina Nedir, Nasıl Tüketilir? Spirulina Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
Spirulina Nedir, Nasıl Tüketilir? Spirulina Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? A vitamini bakımından zengin olan spirulina, çay ve kahve gibi içeceklere karıştırılarak içilebilir. Bunun dışında haricen kullanımı da yaygın olan gıda, tablet olarak da satışa çıkarılıyor. İçeriğinin yaklaşık %80'i bitkisel proteinden oluşmaktadır. Son yıllarda kullanım oranı artan spirulina birçok hastalığın tedavisinde ve cilt bakımında kullanılıyor. Spirulina nedir ve nasıl tüketilir? Spirulina faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
5.03.2021 Sağlık
Ihlamur neye iyi gelir? Ihlamur çayı nasıl demlenir, hangi hastalıklardan korur?
Ihlamur neye iyi gelir? Ihlamur çayı nasıl demlenir, hangi hastalıklardan korur? Doğa çeşitli şifa veren bitkilerle doludur. Bu bitkilerin ise en başında ıhlamur gelmektedir. Çokça tüketilen ıhlamur bir sıcak içecek olarak tercih edilse de pek çok hastalık içinde önemli faydaları bulunmaktadır. Ihlamur neye iyi gelir? Ihlamur çayı nasıl demlenir, hangi hastalıklardan korur? Tüm bu bilgileri sizler için derledik...
12.02.2021 Sağlık
İsveç Şurubu Nedir, Nasıl Kullanılır? İsveç Şurubunun Faydaları Nelerdir?
İsveç Şurubu Nedir, Nasıl Kullanılır? İsveç Şurubunun Faydaları Nelerdir? Swedish Bitter adıyla da bilinen İsveç Şurubu, 1600'lü yıllardan beri kullanılmaktadır. İsveç ve İzlanda gibi İskandinavya ülkelerinden sonra Avrupa genelinde kullanılmaya başlanmıştır. Cilde ve saçlara faydalı olan şurup zayıflamaya da yardımcı oluyor. İsveç şurubu nedir ve nasıl kullanılır? Sizin için İsveç şurubunun faydaları ile birlikte derledik.
Ayva Çayının Faydaları Nelerdir? Ayva Çayı Nasıl Demlenir?
Ayva Çayının Faydaları Nelerdir? Ayva Çayı Nasıl Demlenir? Bitki ve meyve çaylarının sağlığa pek çok yararı bulunuyor. Özellikle de ayva çayı hangi hastalıklara iyi gelir, yararları ve neye iyi gelir diye merak ediliyor. Bunun için de ayva çayı tüketimi arttırılmalıdır. Ayva çayının faydaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
14.12.2020 PembeNar
Hint Çayı Nasıl Yapılır? Hint Çayı En Kolay Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir?
Hint Çayı Nasıl Yapılır? Hint Çayı En Kolay Nasıl Demlenir, Nasıl Tüketilir? Dünyanın en lezzetli çaylarından bir tanesi olan Hint çayı, ayrıca pek çok hastalığında önleyicisi olarak kabul edilmektedir. Lezzetli bir Hint çayı elde etmenin belirli püf noktaları vardır. Hint çayı nasıl yapılır? Hint çayı en kolay nasıl demlenir, nasıl tüketilir? Hint çayının faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
7.12.2020 Sağlık
Alıçın Faydaları Nelerdir? Alıç Yaprağı Ve Çekirdeği Neye İyi Gelir?
Alıçın Faydaları Nelerdir? Alıç Yaprağı Ve Çekirdeği Neye İyi Gelir? Alıç meyvesinin faydaları insanlar tarafından araştırılıyor. Sağlığa olan faydaları öğrenildikçe, talep edilen ürünler arasında yer almaya başladı. Alıçın faydaları nelerdir? Alıç yaprağı ve çekirdeği neye iyi gelir? Bu bilgileri sizler için derledik.
10.11.2020 Sağlık
Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamız için nelere dikkat etmeliyiz?
Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamız için nelere dikkat etmeliyiz? Kullandığımız ilaçlar, hava kirliliği, sürekli değişen çevre koşulları ve stres gibi faktörler bağışıklık sistemini olumsuz etkiliyor. Bağışıklık sistemi normalin daha alt seviyelerinde veya daha üst seviyelerinde etkinlik gösterdiğinde tekrarlayan enfeksiyon hastalıklarına yol açabilir. Peki, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamız için nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Çocukta hırçınlığın nedeni demir eksikliği olabilir! -  Demir eksikliği nasıl tedavi edilir?
Çocukta hırçınlığın nedeni demir eksikliği olabilir! - Demir eksikliği nasıl tedavi edilir? Çocuklarda sık görülen demir eksikliği anemisi gelişimde geriliğe neden olurken pekmez, dut, üzüm gibi besinler tedavide yeterli gelmiyor. Uzm.Dr. Hüseyin Sevim "Demir eksikliği anemisi bulunan çocuk hırçınlaşır, iştahsızlık ve halsizlik meydana gelir. Okul başarısı düşer. Ten rengi açık sarıya döner, pembeliğini kaybeder. İleri aşamalarda, cilt bozuklukları tırnaklarda kırılma ve soyulmalar başlar. Bazı çocuklarda pika dediğimiz kağıt, toprak, kömür gibi yenmeyecek maddeleri yeme alışkanlığı gelişir" dedi
11.06.2020 Çocuk Sağlığı
Gazetecilere sağlık paketiyle teşekkür
Gazetecilere sağlık paketiyle teşekkür Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi işbirliğinde, basın mensuplarına sağlık paketi dağıtıldı.
18.04.2020 Ege