Ekonomi Haberi

Ekonomi Haberi

Son dakika ekonomi haberi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ekonomi haberi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ekonomi haberi haber sayfamızda...

Ekonomi Haberi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.354 ekonomi haberi haberi bulunmuştur.
Tarım Kredi’de hedef bu yıl 700 market
Tarım Kredi’de hedef bu yıl 700 market Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, şu an 365 olan Tarım Kredi Kooperatif Market sayısını yıl sonunda 700’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.
22.07.2021 Ekonomi
Son dakika: Bakan Elvan duyurdu: Ekonomi reformlarımızın takvimini tamamladık
Son dakika: Bakan Elvan duyurdu: Ekonomi reformlarımızın takvimini tamamladık Gelen son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık." açıklamasında bulundu. 10 ana başlıktan oluşan Ekonomi Reformları Eylem Planı, Hazine ve Maliye Bakanlığının internet sitesinden ilan edildi
23.03.2021 Ekonomi
70 yılda ekonomi
70 yılda ekonomi Basında ekonomiye ayrı bir sayfa ayıran ilk gazete olan Milliyet, 70 yıldır trendlerden tasarrufa, yatırımdan üretime, turizmden tarıma her alanda haberleriyle ses getiriyor. Küresel olaylar da, ülkenin makro büyüklükleri de doğru haberler ve derinlikli analizlerle okura sunulurken, gözetilen tek bir nokta var: Gelişmeler vatandaşı nasıl etkileyecek?
3.05.2020 Ekonomi
Odeabank ekonomiye ‘kaynak’ sağlayacak
Odeabank ekonomiye ‘kaynak’ sağlayacak Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, bankanın kuruluşun 7. yılını kutladıklarını belirterek, “Güçlü sermaye yapısıyla Türkiye ekonomisine kaynak sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
10.10.2019 Ekonomi
‘İş’in girişimcisi San Francisco’da
‘İş’in girişimcisi San Francisco’da Türkiye İş Bankası, günümüz üretim ağının önemli oyuncuları haline gelen girişimcileri, global şirketler ve yatırımcılar ile buluşturmak üzere San Franciscoya götürüyor.
10.10.2019 Ekonomi
Kobilerin masraf süreçlerini yönetecek
Kobilerin masraf süreçlerini yönetecek Turkcell, yeni platformu hesApplı’yı hayata geçirdi. Masraf süreçlerini kolaylaştıran, anlaşmalı hizmet sağlayıcılardan indirim fırsatları sunan ücretsiz masraf yönetim platformu, hem ıslak imza süreci, doğrudan borçlandırma sistemi gibi bürokratik işlemleri ortadan kaldıracak hem de hizmetlerde oluşturduğu kolaylıkla KOBİ’lere her kademede kazanç sağlayacak.
4.10.2019 Ekonomi
Yenilikçi fikre ‘Mavi Damla’ ödülü
Yenilikçi fikre ‘Mavi Damla’ ödülü Kibar Holding, çalışanlarının yaratıcı projeleri ve yenilikçi fikirlerini Mavi Damla Ödülleri’yle destekliyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve geleneksel hale gelen organizasyonda toplam 44 projenin 12’si ödülle buluştu.
26.09.2019 Ekonomi
Ege Yapı’dan 3 projede 3 fırsat
Ege Yapı’dan 3 projede 3 fırsat Ege Yapı; Cer İstanbul, ÇamlıYaka Konakları ve Kordon İstanbul projelerinde yeni bir kampanya başlattı. Bu projelerden ev sahibi olmak isteyenlere 0.99 faiz oranı ve 120 ay vade seçenekleri sunuluyor.
12.09.2019 Ekonomi
‘Enflasyon görünümünde iyileşme devam ediyor’
‘Enflasyon görünümünde iyileşme devam ediyor’ Merkez Bankası Başkan Murat Uysal, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın 2019 yılı ikinci çeyreğinde ılımlı bir şekilde devam ettiğini, net ihracatın dönemlik büyümenin sürükleyicisi olduğunu söyledi.
30.08.2019 Ekonomi
Pegasus ‘müşteri deneyim merkezi’ni İzmir’de açtı
Pegasus ‘müşteri deneyim merkezi’ni İzmir’de açtı Türkiye’nin dijital havayolu Pegasus, çağrı merkezleri sektörünün hızla büyüyen şirketi Webhelp ile İzmir’de 200 kişiye istihdam sağlayan yeni ‘Müşteri Deneyim Merkezi’nin kapılarını açtı.
28.07.2019 Ekonomi
Merkez faiz kararını açıkladı
Merkez faiz kararını açıkladı Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu, faizlerde değişikliğe gitmedi. Politika faizi yüzde 8’de, faiz koridorunun alt bandı yüzde 7.25’te, üst bandı da yüzde 9.25 düzeyinde tutuldu. Geç Likidite Penceresi borç verme faiz oranı ise yüzde 12.75’te sabit kaldı.
11.09.2019 Haberler
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararlarını açıkladı. Buna göre Merkez Bankası, geç likidite penceresi faizini 50 baz puan yükseltti. Açıklanan karara göre gecelik faiz oranları; marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 seviyesinde sabit tutuldu. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8 düzeyinde kaldı. Ancak geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulurken, borç verme faiz oranı yüzde 12,25’ten yüzde 12,75’e yükseltildi. Merkez Bankası açıklamasına göre 2017 yılı genelinde toplam talep güçlü bir seyir izlerken kredilerde hızlı bir artış gözlendi. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin gücünü koruduğuna işaret etti. İç talepteki iyileşme devam ederken dış talepteki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürdü. Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve yakın dönemde yaşanan maliyet gelişmeleri beklentiler ve fiyatlama davranışlarına dair riskleri artırdı. Bu çerçevede Kurul, parasal duruşun sıkılaştırılmasına karar verildi. Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecek. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecek. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecek.
11.09.2019 Haberler
Merkez faiz kararını açıkladı
Merkez faiz kararını açıkladı Para Politikası Kurulu, gecelik faizde marjinal fonlama oranını yüzde 9,25’te, borçlanma faiz oranını yüzde 7,25’te, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını da yüzde 8’de sabit tuttu. Geç likidite penceresi faiz oranıysa 50 baz puan artırılarak yüzde 12.25 seviyesine çıkarıldı
11.09.2019 Haberler
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Politika faiz oranı yüzde 8’de sabit tutulurken, gecelik borç verme faiz oranı 75 baz puan yükseltildi ve yüzde 11,75’e çıktı. Konuya ilişkin Para Politikası Kurulundan yapılan açıklama şöyle: "a) Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutulmuştur. b) Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8’de sabit tutulmuştur. c) Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutulurken borç verme faiz oranı yüzde 11’den yüzde 11,75’e yükseltilmiştir. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin kademeli bir toparlanma sergilediğine işaret etmektedir. İç talep göreli olarak daha zayıf seyrederken Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir. Alınan destekleyici teşvik ve tedbirlerin katkısıyla iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam etmesi beklenmektedir. Kurul, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir. Son aylarda yaşanan maliyet yönlü gelişmeler ve gıda fiyatlarındaki oynaklık enflasyonun hızlı bir yükseliş göstermesine neden olmuştur. Döviz kuru hareketlerinin gecikmeli yansımaları ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki baz etkisi nedeniyle kısa vadede enflasyondaki belirgin yükselişin devam edebileceği öngörülmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak amacıyla parasal sıkılaştırmanın güçlendirilmesine karar vermiştir. Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasın
11.09.2019 Haberler
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası, faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılının son toplantısı olan Aralık ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı sonuçlarını açıkladı. Toplantıda alınan kararlara göre; gecelik faiz oranları: marjinal fonlama oranı yüzde 8,5, merkez bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25; bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8, geç likidite penceresi faiz oranları: geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde, bankalararası para piyasasında saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan merkez bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 10 olarak gerçekleşti.
11.09.2019 Haberler
Merkez faizleri sabit tuttu
Merkez faizleri sabit tuttu Merkez Bankası, gecelik faiz oranlarında marjinal fonlama oranı yüzde 8,25’te borçlanma faiz oranını ise yüzde 7,25’te tuttu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Ekim ayı ’Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı sonuçlarını açıkladı. Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını; gecelik faiz oranları, yüzde 8,25’te sabit tuttu. Merkez Bankası, borçlanma faiz oranı da yüzde 7,25 düzeyinde kaldı.
11.09.2019 Haberler
Merkez faiz kararını açıkladı
Merkez faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), gecelik faiz oranlarında marjinal fonlama oranı yüzde 9’dan yüzde 8,75’e indirdi. Borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutuldu. Borç verme faiz oranı yüzde 10,5’ten yüzde 10,25’e indirilmesine karar verildi.
11.09.2019 Haberler
Faiz koridoru tarihin en düşük seviyesinde
Faiz koridoru tarihin en düşük seviyesinde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz koridoru üst bandında 50 baz puan indirim yaptı. Üst bandı yüzde 9,50’den yüzde 9’a çeken Kurul, alt bandı ise değiştirmedi. Böylece faiz koridoru üst bandı tarihin en düşük seviyesine gelmiş oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonuçlarını açıkladı. Buna göre; Para Politikası Kurulu (Kurul), faiz koridorunun üst bandındaki indirimlere Haziran’da da devam ederek, üst bandı 50 baz puan indirdi. Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını; gecelik faiz oranlarında marjinal fonlama oranı yüzde 9,5’ten yüzde 9’a indirildi. Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutuldu. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutuldu. Geç Likidite Penceresi faiz oranlarında ise geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutuldu. Borç verme faiz oranı da yüzde 11’den yüzde 10,5’e indirildi.
11.09.2019 Haberler
EGD’den Milliyet ekonomiye özel ödül
EGD’den Milliyet ekonomiye özel ödül Ekonomi Gazetecileri Derneği(EGD) tarafından bu yıl sekizinci kez düzenlenen ‘Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’ sahiplerini buldu.
2.06.2016 Ekonomi
Merkez faiz kararını açıkladı
Merkez faiz kararını açıkladı Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandı yarım puanlık indirimle yüzde 9,50 seviyesine çekildi. Faiz koridorunun alt bandı ve politika faizi ise sabit kaldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Mayıs ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını gerçekleştirdi. Para Politikası Kurulu (Kurul), Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranların: gecelik faiz oranlarında, marjinal fonlama oranı yüzde 10’dan yüzde 9,50’ye indirildi Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 düzeyinde sabit tutuldu. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutuldu. Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutuldu. Borç verme faiz oranı yüzde 11,50’den yüzde 11’e indirildi.
11.09.2019 Haberler
Merkez faizi değiştirmedi
Merkez faizi değiştirmedi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Şubat ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonuçlarını açıkladı. Toplantıda kısa vadeli faizlerde değişikliğe gidilmediği açıklandı. Buna göre, Para Politikası Kurulu (Kurul), Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının aşağıdaki gibi sabit tutulmasına karar verdi. merkez Bankası faiz oranları; gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 10,75, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5, geç likidite penceresi faiz oranları: Geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 12,25 seviyesinde bıraktı.Toplantıda açıklanan Merkez Bankası PPK kurul sonuçları şöyle:"Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makro ihtiyati önlemlerin etkisiyle yıllık kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyretmektedir. Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi desteklemektedir. Artan jeopolitik risklere karşın Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi güçlenerek sürmektedir. Kurul, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir.Enerji fiyatlarındaki gelişmeler enflasyonu olumlu yönde etkilemeye devam etmektedir. Bununla birlikte, artan maliyet unsurları çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi sınırlamaktadır. Bu çerçevede Kurul, ücret gelişmelerinin ve küresel piyasalardaki belirsizliklerin enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerindeki etkileri ile enerji ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki oynaklıkları dikkate alarak, gerekli görülen süre boyunca likidite politikasındaki sıkı duruşun korunacağın
11.09.2019 Haberler
Merkez Bankası faizlere dokunmadı
Merkez Bankası faizlere dokunmadı Merkez Bankası, politika faizini ve faiz koridorunun alt ve üst limitlerini değiştirmedi.Para Politikası Kurulu; gecelik faizde marjinal fonlama oranını yüzde 10,75’te, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 7,25’te, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını ise yüzde 7,5’te sabit tuttu.Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0’da, borç verme faiz oranı da yüzde 12,25’te kaldı.
11.09.2019 Haberler
İşsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik rakamları açıklandı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2015 ’İşsizlik Rakamları’nı açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 226 bin kişi artarak 2 milyon 880 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık artış ile yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 0,6 puanlık artış ile yüzde 11,7 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1 puanlık artış ile yüzde 17,7 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 0,4 puanlık artış ile yüzde 9,7 olarak gerçekleşti.
11.09.2019 Haberler
Faiz kararı açıklandı
Faiz kararı açıklandı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 7.5 seviyesinde bırakırken, faiz koridorunda da değişikliğe gitmedi. Gösterge niteliğindeki bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,50, gecelik marjinal fonlama oranı yüzde 10,75, gecelik borçlanma faiz oranını da yüzde 7,25’te sabit tutuldu.Merkez Bankası, bu kararıyla tam 4 ay üst üste faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmemiş oldu.
11.09.2019 Haberler
Merkez Bankası faiz oranlarını sabit bıraktı
Merkez Bankası faiz oranlarını sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 7,50’de bıraktı. Banka faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,75, alt bandını yüzde 7,25 düzeyinde tuttu.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, beklendiği gibi borçlanma faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Merkez Bankası politika faizini yüzde 7,50 seviyesinde bıraktı. Banka faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,75, alt bandını yüzde 7,25 düzeyinde tuttu. Merkez Bankası bankaların O/N borçlanma imkanı faizini yüzde 10,25’te tuttu.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomi Haberi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.